Kedlubnová krupicová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l voda
    • 2
      ks kedlubna větší - i s mladými listy
    • 4
      lžíce krupice
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 30
      g máslo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme a za častého míchání je mírně okmínované a osolené necháme krátce na másle osmahnout. Pak je zalijeme 800 ml vody a necháme na mírném plameni vařit doměkka. Na zbývajícím másle osmahneme dozlatova krupici, zalijeme 200 ml vody, necháme povařit, dokud krupice nezhoustne. Nakonec ji přidáme do kedlubnové polévky, kterou posypeme nasekanými mladými lístky kedluben a podáváme.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ivča
    ivča |

    22. 2. 2014 14:18

    výborná akorát jsem přidala kostku masoxu a byla super dík za recept :-*

  • jmuell1
    jmuell1 |

    18. 1. 2012 17:11

    Moc dobrá polévka. Děkuji!

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 11. 2010 13:19

    ...přidal jsem ještě trochu postrouhané mrkve-pro oko :-).Krupici jsem přidal hned ke kedluně restované na másle(méně nádobí :-) ) a byla super polívka!!!Lístky z kedluben bych raději nepoužíval.....,jedině z vlastní zahrádky :-)