Mražená káva

moje hodnocení:

3,9

hodnotilo: 27
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml voda
    • 7
      g káva
    • 1
      ks vanilková zmrzlina kopeček
    • 1
      lžička cukr
    • šlehačka na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vroucí vody zavaříme kávu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout. Do skleněného poháru dáme kopeček vanilkové zmrzliny, přelijeme přecezenou kávou, přidáme cukr a ozdobíme šlehačkou.
Zařazení: Nápoje Studené
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    7. 12. 2015 10:12

    Ledová a mražená je rozdíl, mraženou si můžeš dát zmrazit, ale ledová se dělá z ledu a tu si nakonec můžeš dát i ohřát. Rozdíl je v ledu. Led má jiné molekulární složení, led plave na vodě i když je to také voda, ale nesmí se ŕedit vodou, jinak se promění zase v obyčejnou vodu. Pokud máte modernejší lednici z mražákem na -18 srupňů C tak dejte pod mražák (výparník) pet láhev s vodou a nechejte 24 hodin mrazit, potm ji jechte při pokojové teplotě rozmrazit a použijte na ledovou kávu, to i teplou spařenou a nebo instntní rozpustnou za studenou. Pokud použijete Velvetku tak ji nemsíte ani mixovat, ta pění sama. Misovaná se moc napění a vody tam bude málo a pŕidáním mléka se moc nařdí a bude slabá. To jen tak na vysvětleni, co to je káva ledová a mražná.

  • laďa
    laďa |

    14. 6. 2015 14:14

    vy jste ale k okoti

  • laďa
    laďa |

    14. 6. 2015 14:13

    vy jste ale k okoti

  • Hana
    Hana |

    9. 9. 2014 20:44

    https://www.caro.cz

  • bebet
    bebet |

    6. 8. 2014 18:15

    Hlavně ta šlehačka ve spreji ta tomu dodá chuť... :-!

  • Monika
    Monika |

    2. 6. 2014 09:43

    Tome, já dělám ledovou kávu do vysoké sklenice o obsahu 0,3l. Do pidi hrnečku dám lžičku rozpustné kávy, zaliju trošičkou horké vody, aby se dobře rozmíchala. Přeliji to do té vysoké sklenice, přidám lžičku cukru, zaliju plnotučným mlékem kousek pod rysku, přidám kopeček vanilkové zmrzliny, šlehačku ve spreji, posypu troškou skořice a vanilkovým cukrem, píchnu brčko, přidám lžičku a je to hotové :-) Celé léto se u nás netrhnou dveře a mléko kupujeme po celých kartonech, protože k nám na ni všichni chodí a moc si ji chválí

  • Ilona Karlová
    Ilona Karlová |

    27. 3. 2014 18:59

    Tohle bych mohla pít na litry!!!

  • oibnluhnj
    oibnluhnj |

    19. 3. 2014 18:10

    :-$ :-* =-O :-\ :-[ :'( <3 <:-) :-S <:-) :-S <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-|

  • noxy
    noxy |

    6. 1. 2014 14:56

    No hele, jestli zaliješ kávu vroucí vodou a lógr tam necháš až do vychladnutí, tak i ze sebelepší kávy budeš mít kyselou srajdu. Za mě džezvu do každé domácnosti, ať lidi vidí, jak vypadá opravdová tradiční turecká káva, do ní pěkně kardamon a cukr zkaramelizovat a ani ten chemický dryák z sušeného podmáslí, emulgátorů a směsných tuků, vznešeně nazývaný "šlehačka" nebude třeba.

  • homouš
    homouš |

    17. 10. 2013 21:35

    Tak to si rovnou dám zmrzlinu do kávy a hotové.. :-S

  • Ahoj
    Ahoj |

    9. 9. 2013 20:42

    Drž pi*u :'(

  • Kávovar
    Kávovar |

    9. 9. 2013 20:40

    Zavařil jsem kávu, ale jak jí mám přelít, když je v zavařovací sklenici? <3

  • Annikka
    Annikka |

    19. 7. 2013 17:41

    Dobrá.

  • martina
    martina |

    12. 7. 2013 11:38

    tady píšete že voda je blbost ale když děláte kafé tak se zalévá vodou tak nevím co máte za problém?? :-\

  • Sabíí
    Sabíí |

    30. 6. 2013 17:49

    vypadá to lakavě musím ochutnat :D :-)

  • ANETA LOHNICKA
    ANETA LOHNICKA |

    11. 6. 2013 11:33

    AHOJ TA MRAŽENAÁ KAVA JE FAKT DOBRÁ AŽ SEM SE ZNI MALEM UDELALA VAU <:-)

  • DÁŠA
    DÁŠA |

    13. 5. 2013 19:10

    Jeto moc dobrý recept aj stou vodou :-))

  • petr
    petr |

    15. 4. 2013 21:21

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 vyhledejte prosím tuto adresu je to nádehrné.. O:-)

  • WeeBear
    WeeBear |

    15. 3. 2013 19:27

    Trapnej recept? Trapné je maximálně tvé vyjadřování.

  • WeeBear
    WeeBear |

    15. 3. 2013 19:26

    Tohle dělali v restauraci na vesnici, kde jsem jezdila za mamkou. Naprosto perfektní na zchlazení v horkých letních dnech. Vody se opravdu nebojte, má to se zmrzlinou své kouzlo. Proto je to káva. S vodou to můžeme nazývat možná tak frappé se zmrzlinou. :-) Ale obě varianty jsou moc fajn :-)

  • Drobeczech
    Drobeczech |

    17. 2. 2013 21:57

    Napoučuj jo, :-X

  • Uzzi
    Uzzi |

    6. 2. 2013 15:09

    Ve výchozím receptu se o žádném mléce nepíše. Tak proč ho uvádíte? Naučte se číst a respektovat zadané téma.

  • Uzzi
    Uzzi |

    6. 2. 2013 14:59

    Milá Dájo,Vaše vyjadřování je ostudné! Překlepy,citoslovce,sleng.Raději nic nepište!

  • Alena
    Alena |

    4. 2. 2013 13:17

    s vodou to neni spatne..udelají vam to i v restauracich.. jen to nesmite delat z podradne kavy,hlavne se to nedela z rospustne..pak se nemuzete nicemu divit !!

  • Macek
    Macek |

    16. 1. 2013 17:33

    Jestli mixujes a delas z mleka, tak to neni ledova kava, ale frape.

  • Macek
    Macek |

    16. 1. 2013 17:29

    A mate dobrou ledovou kavu. Mleko se nepridava ;-)

  • Macek
    Macek |

    16. 1. 2013 17:28

    Nejlepsi je turek s cukrem, zcedite logr jakmile vychladne a date na den do lednice. Pak date kopecek vanilkove, nahoru slehacku a popr. toping. Neni na tom co zkait 8-)

  • Dája
    Dája |

    15. 12. 2012 17:51

    Zkusila jsem, ale je to blééé. Poprvé sem tam dala vodu, pak mléko, ale furt stejné. Nechtnalo mi to, prdon. :-$

  • SIMCAmax14
    SIMCAmax14 |

    9. 12. 2012 11:07

    taky radši mléko ;-)

  • Lukáš
    Lukáš |

    31. 10. 2012 16:13

    teda místo vody radši mléko. S vodou je to pěknej kekel, nechápu jak to tam vůbec někdo může dát

  • Martina
    Martina |

    9. 10. 2012 00:02

    ;-)

  • Martina
    Martina |

    3. 10. 2012 21:50

    Vezmeme vodu a přidáme sirup a je to šťáva! <:-)

  • Jančí
    Jančí |

    31. 8. 2012 17:10

    Božíčku, ledová káva se dá dělat z rozpustný rovnou, nemusí se přece zalévat horkou vodou ;-) :-D

  • andrea
    andrea |

    21. 7. 2012 19:11

    sorry {kdyby} :-[

  • andrea
    andrea |

    21. 7. 2012 19:08

    trapnej recept ted kazdy pouziva zmrzlinu jako kyby nic jineho neexistovalo :-D :-P :-$ :-X

  • g
    g |

    12. 7. 2012 18:30

    ano dáá :-)

  • Veronika
    Veronika |

    12. 7. 2012 18:29

    už se těším až to vyzkoušíííím <3

  • Alexsandra
    Alexsandra |

    3. 7. 2012 11:08

    Tak to je recept jak poleno ! Hlavně, když se Tom ještě ptá na množství surovin, no já padám !! :-D :-D :-D Tome, tys nikdy nedělal kávu ? Porce kafe, mléko do hrnku, zmrzliny kopeček, cukr podle chuti a šlehačku na ozdobu.. Boooože O:-)

  • Jana 2
    Jana 2 |

    31. 5. 2012 17:52

    a víš jaký bude recept na MRAŽENOU kávu? 7g kávy zaliješ 200ml vroucí vody, necháš vychladnout. Pak tam dáš kopeček vanikové zmrzliny a strčíš to do mrazáku. Až káva zmrzne, tak z ní bude mražená kráva ;-)

  • Tom
    Tom |

    9. 4. 2012 15:26

    Ahoj, můžeš prosím napsat množství surovin, které do tvojí ledové kávy dáváš? :-) Děkuji za odpověď

  • sisi
    sisi |

    5. 2. 2012 08:39

    já dělám ledovou kávu tak že do mlíka nasypu kávu(rozspustnou)pridám led a cukr(led nemusí být)pak mixuji.do sklenice dám zmrzlinu zaleju kávou a nakonec dám šlehačku. :-P :-P :-P :-P :-P

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    30. 11. 2011 10:43

    Dá se to udělat i s bílé kávy? :-\ :-\

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    6. 2. 2009 16:12

    Není mi jasná věta. "Do vroucí vody zavaříme kávu," Nemůžeme kávu zalít vařící vodou?

  • Jana
    Jana |

    29. 5. 2005 18:39

    Pokud káva není nejprve vychlazená, není to dobrá mražená ani ledová káva.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 6. 2004 10:15

    To neni mražená ale LEDOVÁ káva!!!!!!! :(