Autor:

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Snadné
Porce: 5
Ingredience
Mléko 1/4 l
Vejce
1-2
2 ks
Sůl 1 špetka
Hrubá mouka 1/2 kg
Rohlík
včerejší - nakrájené na kostky
3 ks
Voda 0,13 l
Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Do větší mísy dáme mouku, osolíme a přilijeme smíchané mléko, vodu a vejce. Mícháme, až těsto začne dělat bubliny. Housky nakrájíme na kostičky, (babička je ještě pokapala rozpuštěným máslem, ale to já - přiznám se - nedělám) a vmícháme do těsta. Dáme vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Těsto necháme stát cca 1/2 hodiny. Potom namočenýma rukama uděláme 2 nebo 3 knedlíky a zavaříme. (Jsou-li dva větší, potom cca 25 minut, pokud uděláme menší, pak stačí 15 minut.) Po chvilce vaření je vařečkou nadzdvihneme ode dna, aby se nepřichytily. V půlce vaření je otočíme, aby se provařily stejnoměrně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2+
4.42 12 5 1

Komentáře k receptu: Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Komentáře

  1. Jirka   28.05.2016 | 12:54 | reagovat |

    Tak knedle hotový a myslim že dobrý.Dělal sem knedlíky vůbec poprvý.Ty kynutý u nás moc nejedou a rodiče dělaj taky jen nekynutý.Myslím ,že maj trochu jiný recept a už to maj v oku mě se těsto zdálo lepivý a řídký a udělat z toho něco co tvarem knedl připomíná chtělo trochu umu,ale nakonec dobrý.Čet sem si níže že je maj oslizlý no mě po vyndání vždycky knedlík přijde oslizlej ale po zatažení sou OK. :-\

  2. Lída V.   30.11.2013 | 9:47 | reagovat |

    Jsou úžasné, jiné už nedělám.... kostičky housky dám na pánev a trochu nasucho opeču, pak přihodím kousek másla. Je dobré to máslo nevynechat, knedlíky pak voní tak, že sedají jíst jen samotné :-P

  3. Maria   20.01.2013 | 15:53 | reagovat |

    velice rychle a dobre. :-)

  4. gabca   29.09.2012 | 20:27 | reagovat |

    tak nevim, kde soudruzi udelali chybu, ale u me totalni propadak, desne ridky testo :-(

    1. Simča S.   30.09.2012 | 23:11 | reagovat |

      Jejda, tak to mne fakt mrzí. Já je zrovna dnes vařila k houbovce a byly OK... Ale mohlo by to být moukou nebo velikostí vajec, Fakt je, že já už nic neměřím a nevážím, dělám od oka a mám už "ve voku" tu správnou hustotu těsta... Asi kdyby se mi to zdálo řídký, tak přidám mouku....

  5. Ann   12.08.2012 | 23:28 | reagovat |

    Dobrý den, prosím nezkoušel někdo vařit i tyto nekynuté knedlíky v páře? Nebo je nutné je vařit ve vodě? Děkuji,

    1. Ivana   10.11.2012 | 18:35 | reagovat |

      Já je vždycky vařím v páře 20 min ,ale dávám tam ještě prášek do pečiva a jsou suprový:-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web