Autor:

Víkendová omeleta

Střední
Porce: 4
Ingredience
Hrách 200 g
Zelené fazolky - sterilované 200 g
Sůl 1 špetka
Žampiony 300 g
Kukuřice
malá
1 sklenice
Brambory
uvařená
400 g
Červená paprika 1 ks
Párky paprikové 4 ks
Cibule 1 ks
Vejce
8-10
10 ks
Mléko 200 ml
Máslo 4 lžíce
Petrželka
sekaná
1 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Víkendová omeleta

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Nacháme rozmrazit hrášek. Očistíme fazolky, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 5 minut blanšírujeme. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Slijeme a necháme okapat kukuřici. Brambory nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky. Párky pokrájíme na kolečka. Oloupeme a drobně nakrájíme cibuli.

Rozkvedláme vejce s mlékem, solí a pepřem. Jednu po druhé usmažíme 4 omelety. Přitom na každou dáme čtvrtinu připraveného hrášku, fazolek, žampionů, kukuřice, brambor, párků a cibule. Pro lepší chuť můžeme omeletu posypat nastrouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Komentáře k receptu: Víkendová omeleta

Komentáře

  1. Tom   01.04.2015 | 6:26 | reagovat |

    Co takhle to neotačet a nechát zapéct v troubě. Chvili na vrchni gril. ;-)

  2. imagoimagor   22.04.2012 | 17:29 | reagovat |

    Omeleta (ať je jakkoliv tlustá), se nerozpadne, pokud ji obrátíte následujícím způsobem: Přikryjte pánev talířem a otočte ji vzhůru nohama, abyste omeletu přemístili na talíř. Pak už jen omeletu nechejte sklouznout z talíře zpátky do pánve a dopečte. Ani při nandávání na talíř se omeletu nesnažte ničím nadzvedávat, ale prostě si ji trochu nadhoďte na okraj pánve a odsouváním pánve ji nechte sklouznout na talíř.
    Pokud nechcete mít omeletu moc tlustou, není nic jednoduššího než ubrat podle oka ingerdiencí, aby jich bylo akorát do vaší pánve.
    Také je možné rozdělit omeletu po upečení z jedné strany na 2 nebo 4 části, ty pak můžete jednoduše zvlášť otočit. Čtyři miniomelety jsou lepší než jedná míchanice.
    Další možnost je dělat omeletu v troubě. Pak nemusíte obracet nic.

    Já většinou nedávám až tolik různých ingrediencí, dávám spíš vyniknout několika chutím, ale i tato kombinace je moc dobrá. do omelety se může dát skoro vše (zkoušela jsem i tuňákovou :-)). Výše uvedený recept beru hlavně jako lákavou inspiraci ;-)

  3. Alice Nušlová   27.09.2010 | 19:38 | reagovat |

    Tento recept je trochu nešťastný. Jak psala Tanja, dát tam všechny ingredience, budu pěkně naštvaná. :D Zkusila jsem to pouze s polovinou a i tak z toho byl jeden velký trhanec. Chuťově je to dobré, proto za 2.

  4. Kuchařka on-line   23.08.2007 | 14:51 | reagovat |

    Viz. Slovník pojmů: blanšírovat - prudce spařit jídlo ve vařící vodě a rychle ho zchladit.

  5. Iveta Dobrovolná   23.08.2007 | 14:07 | reagovat |

    co je blansirovat?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web