Jogurtové řízky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 20
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kuřecí maso řízek nebo vepřová krkovice
    • 1
      kelímek bílý jogurt velký
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička ďábelské koření
    • 0,5
      lžička majoránka
    • 1
      lžíce vegeta
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso mírně naklepeme, posolíme, opepříme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, majoránkou, solamylem, ďábelským kořením, vegetou a do téhle směsi naložíme řízky na jeden den. Druhý den smažíme na rozpáleném oleji a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • hohohohahaha
    hohohohahaha |

    5. 9. 2015 23:27

    Asi budou dobré, ale ta barva "fujtajbl". :-D

  • Tonto
    Tonto |

    28. 7. 2014 17:58

    Zapéct v troubě je dobrý nápad :-\

  • lili44
    lili44 |

    10. 4. 2014 04:46

    Mam je v praci nalozene a zitra budu je pect na menicko doufam ze budou jedna basen.... :-\

  • RiderX
    RiderX |

    14. 2. 2014 10:34

    Výborný, není špatné i naložit do tatarky ;)

  • newkav
    newkav |

    25. 5. 2013 15:05

    naprosto vynikající!! použila jsem trochu více koření, dala zapéct i s marinádou a celá rodina byla nadšená ;-)

  • zeneviskdojsem
    zeneviskdojsem |

    9. 3. 2012 15:46

    BylIi?????? řízky?

  • Blazska23
    Blazska23 |

    9. 3. 2012 14:07

    Zrovna jsem dojedla, a dávám 1. Byli krásně zlatavé, smažila jsem na trošce oleje, do výpeku jsem dala kousek másla, zaprášila moukou+špetku bujonu a nakonec jsem tam dala zbytek jogurtové marinády. vše se krásně spojilo... Mňam

  • Q
    Q |

    23. 10. 2011 18:45

    A jak pečete v troubě? Na pečícím papíře nebo na tuku? Asi to nejde dát rovnou na plech nebo do pekáčku. A jak asi dlouho a na kolik stupňů?

  • birtik
    birtik |

    23. 10. 2011 10:43

    Vynikající. Podle rad v komentářích pečené v troubě, ale věřím, že i z pánvičky budou stejně dobré.

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    25. 10. 2010 12:46

    Koření se ani nemusí dávat anebo jej lze nahradit jiným...já většinou dávám česnek, bazalku, petrželku, někdy i oregáno. Pokaždé do chutná jinak, ale vždycky dobře :-)

  • Petra H.
    Petra H. |

    22. 4. 2010 19:17

    Ne, vajíčka se nedávají - není důvod.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 6. 2007 12:29

    Nezapomněli jste dát vajíčka?

  • Jana Opavsko
    Jana Opavsko |

    19. 6. 2007 12:07

    O víkendu jsem vyzkoušela se smetanovým hustým bílým jogurtem a na pánvi se mi roztékali, i upečené řízky byly pořád bílé, vzhledově i chuťově nic moc.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 3. 2007 10:20

    Ne nalít,ale jen to naložené maso vyskládat na pekáč a upéct v troubě.

  • mirka
    mirka |

    10. 3. 2007 07:50

    ta dietnější verze se myslí jak??dopekáčku nalít tu směs s masem??

  • Jana Satinská
    Jana Satinská |

    30. 1. 2007 16:28

    O víkendu jsem tento recept zkoušela, trošku jsem si ho upravila, aby jej mohla jíst i moje malá dcera, takže jsem místo ďábelského koření použila koření na kuře bez soli a glutamanu, vynechala jsem pepř a řízečky zapékala i s marinádou v troubě. Maso bylo chutné, určitě se k receptu znovu vrátím. Dávám za 1.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 6. 2006 17:28

    Vynikající a křehké masíčko.

  • iva
    iva |

    23. 5. 2006 09:00

    dietnější verze - dát do pekáčku a upéct

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    22. 5. 2006 13:28

    Pane Vašku,já jsem ho ochutnala poměrně nedávno a byla njsem překvapena,že řízečky nebyly vůbec suché,ale naopak maso pěkně natáhlo všechny vůně a bylo křehoučké..:o))

  • Václav Bělice
    Václav Bělice |

    22. 5. 2006 13:26

    Paní Janičko tento recept dělávám je opravdu vynikající