Autor:

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Růžičková kapusta
očištěná od nevzhledných lístků 300 -
350 g
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek
dle chuti a velikosti stroužků 2 -
3 stroužek
Anglická slanina
nebo moravská, váhalova... cca
150 g
Olej
nebo sádlo
 
Rozmarýn
nebo tymián, petrželka... dle chuti
 
Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Postup přípravy:

Kapustičky dáme do vroucí osolené vody a dle velikosti kapustiček povaříme 2 - 3 minuty, pak scedíme, prudce zchladíme v ledové vodě a necháme okapat. Do pánve s trochou rozpáleného tuku přidáme dobře okapané kapustičky, nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou slaninu, nasekané bylinky, osolíme, opepříme a za občasného promíchání osmažíme dozlatova.

Kapustičky můžeme podávat jako hlavní chod s bramborem nebo jako zeleninovou přílohu k minutkám, pečenému nebo grilovanému masu. Výborné jsou i samotné.

Pokud místo slaniny použijeme uzené tofu nebo šmakouna, kapustičky můžeme podávat jako bezmasý pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Makové müsli placičky Zdravá snídaně do každé rodiny Články z

Komentáře k receptu: Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web