Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g růžičková kapusta očištěná od nevzhledných lístků 300 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek dle chuti a velikosti stroužků 2 -
    • 150
      g anglická slanina nebo moravská, váhalova... cca
    • olej nebo sádlo
    • rozmarýn nebo tymián, petrželka... dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustičky dáme do vroucí osolené vody a dle velikosti kapustiček povaříme 2 - 3 minuty, pak scedíme, prudce zchladíme v ledové vodě a necháme okapat. Do pánve s trochou rozpáleného tuku přidáme dobře okapané kapustičky, nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou slaninu, nasekané bylinky, osolíme, opepříme a za občasného promíchání osmažíme dozlatova.
2
Kapustičky můžeme podávat jako hlavní chod s bramborem nebo jako zeleninovou přílohu k minutkám, pečenému nebo grilovanému masu. Výborné jsou i samotné.
3
Pokud místo slaniny použijeme uzené tofu nebo šmakouna, kapustičky můžeme podávat jako bezmasý pokrm.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.