Jogurtové Tandoori Masala řízky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g řízky z karé , kýty, kuřecí, krůtí, králičí... cca
    • 350
      g bílý jogurt nejlépe hustý, cca
    • 2
      lžíce tandoora Masala - koření, cca 1,5 -
    • sůl
    • strouhanka - nemusí být
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme (hlavně vepřové), jemně osolíme a potřeme nebo namočíme v kořeněné Tandoori směsi, ve které necháme řízky marinovat v chladnu nejlépe přes noc. Pokud nás čas tlačí, marinujeme alespoň na dvě hodiny.
2
Řízky pak buď v nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem smažíme z obou stran dozlatova, nebo před smažením obalíme ještě v čerstvě namleté strouhance a osmažíme také z obou stran dozlatova. Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou.
3
Obalované řízky jsem nafotit nestihl, tak alespoň ty přírodní... :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.