Autor:

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Hlíva ústřičná
cca
400 g
Mléko
nebo vývar, cca
500 ml
Cibule
velká
1 ks
Máslo
nebo olej
 
Sůl  
Pepř mletý  
Nové koření mleté
nebo celé
 
Bobkový list 2 ks
Zakysaná smetana 400 g
Hladká mouka 1 lžíce
Ocet
- dle chuti, není nutný
 
Cukr krupice
dle chuti, není nutný
 
Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Postup přípravy:

Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat.

Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na nudličky pokrájenou předvařenou hlívu, přidáme bobkové listy, nové koření a pepř dle chuti, osolíme a zalijeme mlékem nebo vývarem, necháme cca 15 minut povařit a poté zahustíme plnější lžící hladké mouky rozmíchané v trošce mléka. Ještě krátce provaříme, vyndáme bobkové listy a pokud jsme použili celé nové koření, tak i kuličky nového koření. Omáčku odstavíme a vmícháme do ní zakysanou smetanu, kterou jsme předem nechali zteplat na pokojovou teplotu. Pokud jsme měli zakysanou smetanu kyselejší chuti, můžeme omáčku maličko přisladit a pokud máme naopak rádi kyselejší omáčku, přidáme pár kapek octa.

Omáčku podáváme s knedlíkem, bramborem, gnocchi, těstovinami nebo rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1
Štěpánská s žemlovými knedlíky Česká klasika na talíři Články z

Komentáře k receptu: Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Komentáře

  1. Jana Dohnalová   16.01.2016 | 14:57 | reagovat |

    Byla jsem zvědavá na konfrontaci rodiny s bílou bezmasou omáčkou a vida!!!!Zázraky se děly!!!!!

  2. houzvicp   14.10.2015 | 13:12 | reagovat |

    Výborné, rychlé, no prostě úžasný recept. Jen místo octu používám šťávu z citronu. DOPORUČUJI!!!!!!

  3. Stana   20.07.2015 | 17:46 | reagovat |

    Vyborna priprava hlivy, skvely recept. :-)

  4. Skalníková   15.05.2015 | 11:26 | reagovat |

    Děkuji za recept.Je to velmi snadná a velmi dobrá omáčka a připravila jsem jí k bramborám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web