Autor:

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Hlíva ústřičná
cca
400 g
Mléko
nebo vývar, cca
500 ml
Cibule
velká
1 ks
Máslo
nebo olej
 
Sůl  
Pepř mletý  
Nové koření mleté
nebo celé
 
Bobkový list 2 ks
Zakysaná smetana 400 g
Hladká mouka 1 lžíce
Ocet
- dle chuti, není nutný
 
Cukr krupice
dle chuti, není nutný
 
Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Postup přípravy:

Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat.

Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na nudličky pokrájenou předvařenou hlívu, přidáme bobkové listy, nové koření a pepř dle chuti, osolíme a zalijeme mlékem nebo vývarem, necháme cca 15 minut povařit a poté zahustíme plnější lžící hladké mouky rozmíchané v trošce mléka. Ještě krátce provaříme, vyndáme bobkové listy a pokud jsme použili celé nové koření, tak i kuličky nového koření. Omáčku odstavíme a vmícháme do ní zakysanou smetanu, kterou jsme předem nechali zteplat na pokojovou teplotu. Pokud jsme měli zakysanou smetanu kyselejší chuti, můžeme omáčku maličko přisladit a pokud máme naopak rádi kyselejší omáčku, přidáme pár kapek octa.

Omáčku podáváme s knedlíkem, bramborem, gnocchi, těstovinami nebo rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1
5 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 15x)
Červené kuřecí kari Thajské kari krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Komentáře

  1. Jana Dohnalová   16.01.2016 | 14:57 | reagovat | závadný

    Byla jsem zvědavá na konfrontaci rodiny s bílou bezmasou omáčkou a vida!!!!Zázraky se děly!!!!!

  2. houzvicp   14.10.2015 | 13:12 | reagovat | závadný

    Výborné, rychlé, no prostě úžasný recept. Jen místo octu používám šťávu z citronu. DOPORUČUJI!!!!!!

  3. Stana   20.07.2015 | 17:46 | reagovat | závadný

    Vyborna priprava hlivy, skvely recept. :-)

  4. Skalníková   15.05.2015 | 11:26 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept.Je to velmi snadná a velmi dobrá omáčka a připravila jsem jí k bramborám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web