Autor:

Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)

Snadné
Množství dle počtu strávníků
Václavky
nebo bedly, hlíva ústřičná
 
Hladká mouka  
Rozšlehané vejce  
Strouhanka  
Bylinky
čerstvé nebo sušené
 
Červená paprika
sladká či pálivá
 
Česneková pasta  
Koření
dle chuti: houbové, grilovací...
 
Olej
na smažení
 
Sůl  
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub, Bezmasá jídla

Václavky (bedly, hlívu) očistíme, odkrájíme nohy. Vybíráme si nejlépe ploché kloboučky, které se nám budou dobře obalovat a smažit (ostatní se hodí například pod maso, do smaženice, bramboračky...), ale kdo má trpělivost... :-))

Před obalením kloboučků v trojobalu (mouka, vejce a strouhanka) můžeme houby ještě dle chuti okořenit například paprikou, mletým kmínem, česnekovou pastou, kořením, bylinkami..., poté obalíme ve zmiňovaném trojbalu a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení klademe na ubrousek okapat přebytečný tuk, osolíme a podáváme.

Pokud nemáme chuť a čas na obalování v trojobalu, můžeme houby namáčet do těstíčka umíchaného z: 1 vejce, cca 60 gramů polohrubé mouky, soli a koření dle chuti, 1 lžičky oleje, 50 ml piva. Houby po namočení v těstíčku ihned klademe do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova, necháme okapat od přebytečného tuku a podáváme.

Smažené houby podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, salátem...

Lupenaté houby jsou pevnější a masitější, pro mnohé prý chuťově přijatelnější než houby s rourkami, které v měkčím stavu (babky, kozák...), prý evokují pocit kousání tlustého masa. Nemám tu zkušenost, jím obojí a s chutí. :-))

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)

Komentáře

  1. Bambi   06.11.2016 | 15:56 | reagovat |

    Výborný :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web