Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 44
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hlíva ústřičná na nudličky
    • 30
      g máslo
    • 2
      lžíce olej
    • 150
      g mrkev - hrubě
    • 100
      g celer - hrubě strouhaný
    • 50
      g kořen petržele - hrubě strouhaný
    • 6
      ks nové koření - kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • sůl a pepř
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • hladká mouka na zahuštění omáčky
    • ocet
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme i pokrájenou hlívu, kterou také orestujeme, podlijeme vodou a podusíme doměkka asi 15 minut. Pak vlijeme smetanu, trochu vody, povaříme. V malém množství vody si rozmícháme asi 1 lžíci hladké mouky, omáčku zahustíme, necháme provařit, dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem dle chuti. Ke konci vaření vyndáme kuličky a listy koření.
2
Podáváme nejlépen s knedlíkem nebo bramborem.
3
Pokud jsme milovníci masa, přidáme na talíř plátek vařeného hovězího masa.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    22. 3. 2017 22:02

    Děkuji za skvělý recept, byl to rychlý a velmi chutný oběd, vřele DOPORUČUJI <3 <3 <3

  • Agata
    Agata |

    18. 3. 2016 18:33

    Omacka byla skvela. Dekuji za ni.

  • Nikishka
    Nikishka |

    8. 1. 2016 07:53

    Rychlý a skvělý,děkuji za recept <3

  • Tereza
    Tereza |

    5. 11. 2015 12:41

    Mňam. Byl to rychlý a vynikající oběd, děkuji za recept.

  • Eva Pixová
    Eva Pixová |

    10. 6. 2015 11:51

    Omáčku si nemůžu vynachválit a manžel také neprotestuje, protože se hodí ke knedlíku. Můžu vřele doporučit protože je opravdu výborná a za recept moc děkuji.

  • Jitka
    Jitka |

    20. 5. 2014 14:37

    výborné!

  • Myslivcová
    Myslivcová |

    15. 2. 2014 13:46

    Výborná omáčka, mockrát děkuji. :-)

  • Rokošová Iva
    Rokošová Iva |

    12. 3. 2013 07:35

    Recept je výborný, už ho mám i vytisklý a budu se k němu často vracet, protože je to rychlé, houby jsou pevné, takže nevadí ani chlapům. Dochucuji mletým novým koření, které je víc aromatické a všem můžu jen doporučit. Hezký den, Iva.

  • Tereza
    Tereza |

    4. 10. 2012 11:31

    Mňam, je to vážně skvělá omáčka :-)

  • Pepina
    Pepina |

    29. 6. 2012 12:14

    Taky jsem jí vařila a je to rychlé a moc dobré jídlo :-* :-* :-P , brzy zopakuji.

  • Jandová
    Jandová |

    20. 3. 2012 11:53

    Nám takhle připravená hlíva chutnala hodně a maso je myslím si i zbytečné.

  • Králová
    Králová |

    6. 2. 2012 09:35

    Mám omáčku hotovou a je výborná. Bez masa se dnes obejdeme, knedlíček bude bohatě stačit, děkuji vám za recept.

  • Petra Efell
    Petra Efell |

    15. 1. 2012 16:27

    Ano, perfektní svíčková se zdravou houbou proti mnoha nemocem. Taky jí dělávám a chutná přímo skvěle, doporučuji zkusit, je výborná. <3

  • Anonymous
    Anonymous |

    14. 1. 2012 20:10

    svičková

  • Lucka
    Lucka |

    27. 10. 2011 11:27

    Výborné a rychlé jídlo, smetanu jsem dala zakysanou, celý kelímek, a už jsem nezahusťovala. Brzy zopakuji.

  • Hanach
    Hanach |

    26. 8. 2011 08:34

    výborné, snadné a rychlé....i manžel ocenil a to už je co říct...protože on omáčky nerad, takže dávám za 1 :-)

  • Dingis
    Dingis |

    30. 7. 2011 16:12

    Zahustila jsem zakysanou smetanou a mouku nedávala, omáčka s hlívou byla skvělá :-P

  • Mžourková
    Mžourková |

    21. 7. 2011 19:54

    výborné a snadné jídlo na 1*, děkuji.

  • Sandra Polová
    Sandra Polová |

    19. 6. 2011 17:24

    Mám ráda podařené recepty, kde se obejdu bez masa. Tento k nim určitě patří, chuťově byl jedinečný :-)) !

  • Sašenka
    Sašenka |

    17. 5. 2011 19:57

    Výborná záležitost, znám ji a můžu vřele doporučit. Chuťově docela jako svíčková, tu máme taky moc rádi <3 <3