Hlíva na špeku

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hlíva ústřičná
    • 40
      g uzený špek
    • sůl
    • pepř mletý nebo bylinky dle chuti (tymián, rozmarýn...)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špek si pokrájíme na jemno a na sucho ho necháme na rozpálené pánvi vyškvařit dozlatova (pustit tuk). Pak do pánve přisypeme na nudličky pokrájenou očištěnou hlívu a za občasného míchání, bez přiklopení, smažíme tak dlouho, až se přebytečná voda odpaří a hlíva bude zlatohnědá. Až poté hlívu dle chuti okořeníme (česnek, pepř, bylinky, koření na houby...) a osolíme, ještě krátce dosmažíme a podáváme.
2
Podáváme jako hlavní chod k bramborám se zeleninovou oblohou nebo jako houbovou přílohu k minutkám, s opečeným toustem...
3
K dosolení místo soli můžeme použít sojovou omáčku.

Komentáře k receptu

  • Ruby
    Ruby |

    19. 10. 2016 20:22

    Skvely <3

  • Lenka Tůmová
    Lenka Tůmová |

    26. 8. 2016 16:34

    Jednoduché a výborné zpestření večeře. Děkuji

  • Kamila
    Kamila |

    10. 11. 2015 11:37

    Bylo to výborné! Přidala jsem jak bylinky tak i česnek a nemělo o chybu.