Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g václavky nebo bedly, cca
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 100
      g mrkev nastrouhaná
    • 100
      g celer nastrouhaný
    • 50
      g petržel nastrouhaná
    • 10
      ks nové koření - kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • sůl a pepř dle chuti
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • cukr krupice dle chuti
    • ocet dle chuti
    • 400
      ml zeleninový vývar nebo z kostky, cca 350 -
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby očištíme, pokrájíme, krátce povaříme a scedíme.
2
Na oleji s máslem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nové koření, strouhanou mrkev, petržel a celer a restujeme za občasného zamíchání. K zelenině vmícháme předvařené houby, bobkový list, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka. Z omáčky vyndáme koření, přilijeme smetanu, přidáme cca dvě rovné lžíce cukru (dle chuti), osolíme, opepříme a zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, povaříme a nakonec dochutíme octem.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem, bramborem nebo rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ZOEN
    ZOEN |

    19. 6. 2016 13:44

    Hlívu používám často a velmi ráda. Dnes jsem zkusila tuhle úpravu a tedy ne naposledy, protože jsem byla velmi mile překvapená dokonce i já samotná.

  • Radka
    Radka |

    29. 9. 2015 14:30

    Byla to vynikající omáčka a sama jsem byla překvapená z výsledku. Něco jako houbová svíčková na smetaně :-)) . Děkuji