Autor:

Václavkový guláš

Snadné
Ingredience
Rostlinný olej  
Cibule
Paprika - sladká  
Drcený kmín  
Hladká mouka  
Sladká smetana  
Sůl  
Pepř mletý  
Václavky  
Václavkový guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Václavky nakrájíme na větší kusy a propláchneme je ve vodě. Na oleji osmažíme jemně nakrájené cibule a zasypeme paprikou a kmínem. Přisypeme houby a dusíme nejméně 30 minut. Občas promícháme. Osolíme a opepříme. Rozmícháme mouku s vodou a pomalu přiléváme, až guláš zhoustne, nakonec na zjemnění přilijeme smetanu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1
Hot dog s domácím lilkovým dipem Levné a rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Václavkový guláš

Komentáře

  1. janabrezikova@centrum.cz   05.10.2015 | 21:42 | reagovat |

    Luxusní a bez chyby!!!!!!!!!!!!!!!! <3

  2. Petr   19.10.2012 | 20:57 | reagovat |

    Dnes jsem přinesl přes kilo kloboučků, krásných z Krásné na Moravě. Do guláše nedávám smetanu, cibulový základ je samozřejmostí, dost solím a trochu pepřím, kmínu jen tak na chuť a celý. Před koncem přidám brambory na větší "měsíčky", podusím až se zbortí špičky, podávám.
    Luksus, dobré chutnání.

  3. Ladia   06.10.2010 | 21:44 | reagovat |

    Jen poznámka: václavkový guláš nepatří do masa :-\

  4. Ladia   06.10.2010 | 21:43 | reagovat |

    Zrovna včera byl k večeři. Já václavky miluju ;-)

  5. ladislava staffenová   30.10.2009 | 9:17 | reagovat |

    Guláš z václavek je skvělý a právě přichází jeho sezona!!!Já ho dělám bez smetany, přidám oregano, kmín (hodně), pepř, apriku (taky dost) Dusím 25 minut a stačilo. Jo zahušťuju jen chlebovými kůrkami a jen tak, abych nepotlačila chuť houbiček.Jinak pokud mám hodně václavek, tak udělám ten základ bez zahuštění a dám do sklenic a sterilizu¨ju asi 30 min., a mám v zimě o dobrotu postaráno. Lze i do mrazáku

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web