Panna Cotta s pomeranči

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
180 minut
3
porce
neuvedeno
autor: Kelda

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Panna Cotta
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • pomerančová kůra ( z jednoho pomeranče)
    • 3
      lžička želatina - mletá ( popřípadě plátková želatina 3-4 plátky)
    • 100
      g moučkový cukr
  • Pomeranče v cukrovém rozvaru
    • 4
      ks pomeranč
    • 300
      g cukr krystal
    • 100
      ml voda
  • Na ozdobu
    • 1
      snítka máta ( na ozdobu 1-2 lístečky čerstvé máty)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Panna Cotta :
2
Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání přidáme obsah vanilkového lusku, cukr a přivedeme k varu. Až se nám tyto ingredience propojí a budou vřít vypneme sporák. Přidáme 3 lžičky želatiny zamícháme a nalijeme do misek. Necháme vychladnout a vlažné dáme do lednice na cca. 3-4 hodiny.
3
Pomeranče v cukrovém rozvaru :
4
Do menšího kastrůlku přidáme 100 ml vody a 300 g cukru krystal, necháme cukr rozpustit a mezitím si naloupeme pomeranče nakrájíme na čtvrtky a přidáme do rozpuštěné vody s cukrem. Vaříme cca. 10-15 min. do změknutí pomerančů.
5
Vychlazenou a stuhlou Panna Cottu vyklopím na talíř a poliju pomeranči, na vrch snítek máty a podáváme.
6
Přeji dobrou chuť.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • MartinaOVA
    MartinaOVA |

    17. 6. 2015 14:30

    Výborné, jen radím ubrat cukr....