Autor:

Panna Cotta s pomeranči

180 minut PT0H180M
Střední
Porce: 3
Panna Cotta
Smetana ke šlehání 500 ml
Vanilkový lusk 1 ks
Pomerančová kůra
( z jednoho pomeranče)
 
Želatina - mletá
( popřípadě plátková želatina 3-4 plátky)
3 lžička
Moučkový cukr 100 g
Pomeranče v cukrovém rozvaru
Pomeranč 4 ks
Cukr krystal 300 g
Voda 100 ml
Na ozdobu
Máta
( na ozdobu 1-2 lístečky čerstvé máty)
1 snítka
Panna Cotta s pomeranči

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Panna Cotta :

Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání přidáme obsah vanilkového lusku, cukr a přivedeme k varu. Až se nám tyto ingredience propojí a budou vřít vypneme sporák. Přidáme 3 lžičky želatiny zamícháme a nalijeme do misek. Necháme vychladnout a vlažné dáme do lednice na cca. 3-4 hodiny.

Pomeranče v cukrovém rozvaru :

Do menšího kastrůlku přidáme 100 ml vody a 300 g cukru krystal, necháme cukr rozpustit a mezitím si naloupeme pomeranče nakrájíme na čtvrtky a přidáme do rozpuštěné vody s cukrem. Vaříme cca. 10-15 min. do změknutí pomerančů.

Vychlazenou a stuhlou Panna Cottu vyklopím na talíř a poliju pomeranči, na vrch snítek máty a podáváme.

Přeji dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Cukroví nejen od sousedů Články z

Komentáře k receptu: Panna Cotta s pomeranči

Komentáře

  1. MartinaOVA   17.06.2015 | 14:30 | reagovat |

    Výborné, jen radím ubrat cukr....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web