Autor:

prejt

Střední
Ingredience
Vepřová játra 150 g
Vepřové nožičky
nebo koleno
1 kg
Žemle 2 ks
Česnek 1 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Zázvor 1 špetka
prejt

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová vepřová nebo telecí játra a 2 žemle, předem namočené ve vodě a vymačkané. Směs okořeníme, osolíme, případně podle potřeby trochu zředíme vývarem z masa. Pekáč dobře vymastíme, směs do něho upravíme a v troubě dobře upečeme. Podáváme s chlebem a kyselými okurkami nebo s vařeným bramborem. Studený prejt mažeme na chléb.
Na tmavý prejt použijeme navíc kroupy vařené do měkka a vepřovou krev.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: prejt

Komentáře

  1. simca   14.12.2011 | 11:46 | reagovat |

    prosim vas ma se to zeli k tomu varit?

  2. fery   23.11.2011 | 9:24 | reagovat |

    a kolik té žemle jako dva uřízlé kousky nebo jako dvě veky v celku?

  3. recepty73   31.03.2011 | 17:03 | reagovat |

    ...světlý prejt dělám od oka, stejně jako krvavý. Část dávám do užších folií na tlačenku a uvařím, část upeču v pekáči.

  4. Petr   27.02.2011 | 13:26 | reagovat |

    To je zase recept, Dobre upeceme. No ne, ja to snad neupecu dobre??????
    Tak snad tam napisu, teplotu a dobu.
    TOhle nekdo zase nekde opsal a ani nevyzkousel.

    1. recepty73   31.03.2011 | 16:59 | reagovat |

      ...pokud chcete, aby se k Vám odpověď dostala co nejdřív, raději se přihlašte. Autorka Vám ráda odpoví ;-) :-)

      1. recepty73   31.03.2011 | 17:01 | reagovat |

        :-D ...pečeme v předehřáté troubě, dozlatova ;-)

    2. Terami   11.12.2013 | 10:37 | reagovat |

      vzhledem k tomu,že každá trouba peče jinak tak je těžké radit na kolik a jak dlouho...to dá rozum... :-D

      1. JFK   16.01.2014 | 13:52 | reagovat |

        Já mam tak trochu pocit že sice ano, každá trouba peče jinak, ale to spíš znamená charakteristiky ohledně proudění vzduchu a tím teploty v různých částech trouby, ne že nemá smysl udávat údaj o přibližné teplotě.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web