Autor:

prejt

Střední
Ingredience
Vepřová játra 150 g
Vepřové nožičky
nebo koleno
1 kg
Žemle 2 ks
Česnek 1 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Zázvor 1 špetka
prejt

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová vepřová nebo telecí játra a 2 žemle, předem namočené ve vodě a vymačkané. Směs okořeníme, osolíme, případně podle potřeby trochu zředíme vývarem z masa. Pekáč dobře vymastíme, směs do něho upravíme a v troubě dobře upečeme. Podáváme s chlebem a kyselými okurkami nebo s vařeným bramborem. Studený prejt mažeme na chléb.
Na tmavý prejt použijeme navíc kroupy vařené do měkka a vepřovou krev.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: prejt

Komentáře

  1. simca   14.12.2011 | 11:46 | reagovat | závadný

    prosim vas ma se to zeli k tomu varit?

  2. fery   23.11.2011 | 9:24 | reagovat | závadný

    a kolik té žemle jako dva uřízlé kousky nebo jako dvě veky v celku?

  3. recepty73   31.03.2011 | 17:03 | reagovat | závadný

    ...světlý prejt dělám od oka, stejně jako krvavý. Část dávám do užších folií na tlačenku a uvařím, část upeču v pekáči.

  4. Petr   27.02.2011 | 13:26 | reagovat | závadný

    To je zase recept, Dobre upeceme. No ne, ja to snad neupecu dobre??????
    Tak snad tam napisu, teplotu a dobu.
    TOhle nekdo zase nekde opsal a ani nevyzkousel.

    1. recepty73   31.03.2011 | 16:59 | reagovat | závadný

      ...pokud chcete, aby se k Vám odpověď dostala co nejdřív, raději se přihlašte. Autorka Vám ráda odpoví ;-) :-)

      1. recepty73   31.03.2011 | 17:01 | reagovat | závadný

        :-D ...pečeme v předehřáté troubě, dozlatova ;-)

    2. Terami   11.12.2013 | 10:37 | reagovat | závadný

      vzhledem k tomu,že každá trouba peče jinak tak je těžké radit na kolik a jak dlouho...to dá rozum... :-D

      1. JFK   16.01.2014 | 13:52 | reagovat | závadný

        Já mam tak trochu pocit že sice ano, každá trouba peče jinak, ale to spíš znamená charakteristiky ohledně proudění vzduchu a tím teploty v různých částech trouby, ne že nemá smysl udávat údaj o přibližné teplotě.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný? Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný?
Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web