Zapékaná zelenina

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
15 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g rohlík cca 4-5 rohlíků
    • 600
      g květák
    • 200
      g klobása nebo použijeme špekáčky
    • 200
      g mrkev
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g uzená slanina
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vo vodě namočené rohlíky dobře vymačkáme, smícháme s na kostičky nakrájenou a krátce povařenou zeleninou.
2
Na kostky nakrájíme slaninu, rozškvaříme, opečeme na ní nakrájenou cibuli, opražíme na kostky nakrájenou klobásu a směs přidáme k zeleninové hmotě.
3
Vmícháme vejce a nať, osolíme, opepříme.
4
Vymažeme vaničku na pečení (jako forma na srnčí hřbet, ale bez zářezů), směs do ní urovnáme a pečeme v středně horké troubě zakryté alobalem asi 1 hodinu.
5
Před dopečením odkryjeme, aby se povrch zapekl.
6
Upečené vyklopíme na desku, krájíme na plátky asi 1,5 cm silné.
7
Podáváme teplé se zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lucie
    lucie |

    21. 6. 2014 15:25

    vynikajici zalezitost,ja jsem dala brokolici a luxusni,doporucuji

  • Karolina
    Karolina |

    9. 4. 2013 21:06

    muzu prosim vedet pro kolik je to lidi?

  • Tereza
    Tereza |

    28. 2. 2013 17:01

    strááááášně dobrý, můžu jen a jen doporučit a navrh dávám ještě sýr a je to mňamka :) <3