Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 70
      g máslo
    • 100
      g cibule
    • 1
      stroužek česnek (pokrájený na plátky)
    • 100
      g pórek (zelená vrchní část)
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 500
      g hrášek (může být i mražený)
    • 100
      g brambory
    • 50
      g mléko
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na vložku do polévky
    • 100
      g toastový chléb
    • 30
      g máslo (přepuštěné)
    • 1
      stroužek česnek
    • 80
      g anglická slanina
    • 10
      ml olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolu na másle krátce zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a pórek, nakrájený na kostičky. Lehce zpěňte. Zalijte vývarem, provařte asi 2 minuty a nakonec přidejte hrášek, který vařte maximálně 4 minuty (ne déle, polévka by zešedla). Takto připravený základ rozmixujte a pak propasírujte přes jemný cedník. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
2
=====Know-how + dokončení=====
3
• Toastový chléb nakrájejte na kostky a v troubě usušte dozlatova. Na másle zpěňte utřený česnek. Jakmile se jím máslo ovoní, přidejte dozlatova opražené krutonky a promíchejte.
4
• Takto připravené krutonky můžete použít do různých polévek nebo také na salát.
5
• Slaninu nakrájejte na kostičky a zlehka opražte v pánvi na oleji. Jakmile špek pustí trochu tuku, přidejte opečené česnekové krutony.
6
• Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte je a přidejte k nim horké mléko.
7
• Při servírování vložte do středu hlubokého talíře bramborové pyré a orestovanou slaninu s česnekovými krutonky. Okolo nalijte polévku, kterou můžete ještě napěnit tyčovým mixérem.
8
----
9
//Recept převzatý od šéfkuchaře Radka Davida//
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • BJaninka
    BJaninka |

    11. 10. 2012 21:04

    Vynikající, trošku jsem se bála toho pyré ale je to vynikající! Sice jsem doma nenašla sítko, takže polévka byla trochu hrubší ale vůbec ničemu to nevadilo.