Autor:

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Máslo 70 g
Cibule 100 g
Česnek
(pokrájený na plátky)
1 stroužek
Pórek
(zelená vrchní část)
100 g
Drůbeží vývar 600 ml
Hrášek
(může být i mražený)
500 g
Brambory 100 g
Mléko 50 g
Sůl  
Pepř mletý  
Na vložku do polévky
Toastový chléb 100 g
Máslo
(přepuštěné)
30 g
Česnek 1 stroužek
Anglická slanina 80 g
Olivový olej 10 ml
Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

V kastrolu na másle krátce zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a pórek, nakrájený na kostičky. Lehce zpěňte. Zalijte vývarem, provařte asi 2 minuty a nakonec přidejte hrášek, který vařte maximálně 4 minuty (ne déle, polévka by zešedla). Takto připravený základ rozmixujte a pak propasírujte přes jemný cedník. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Know-how + dokončení

• Toastový chléb nakrájejte na kostky a v troubě usušte dozlatova. Na másle zpěňte utřený česnek. Jakmile se jím máslo ovoní, přidejte dozlatova opražené krutonky a promíchejte.
• Takto připravené krutonky můžete použít do různých polévek nebo také na salát.
• Slaninu nakrájejte na kostičky a zlehka opražte v pánvi na oleji. Jakmile špek pustí trochu tuku, přidejte opečené česnekové krutony.
• Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte je a přidejte k nim horké mléko.
• Při servírování vložte do středu hlubokého talíře bramborové pyré a orestovanou slaninu s česnekovými krutonky. Okolo nalijte polévku, kterou můžete ještě napěnit tyčovým mixérem.


Recept převzatý od šéfkuchaře Radka Davida

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Reklama
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Komentáře

  1. BJaninka   11.10.2012 | 21:04 | reagovat | závadný

    Vynikající, trošku jsem se bála toho pyré ale je to vynikající! Sice jsem doma nenašla sítko, takže polévka byla trochu hrubší ale vůbec ničemu to nevadilo.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web