Autor:

Double švestkový koláč

Snadné
Těsto:
Hladká mouka 250 g
Vanilkový cukr 1 ks
Sůl
špetka
 
Máslo 125 g
Studená voda
cca
6 lžíce
Prášek do pečiva
půl lžičky (nemusí být)
 
Náplň:
Švestková povidla 160 g
Švestky
cca
800 g
Skořicový cukr 1 ks
Dozdobení:
Šlehačka
smetanová nebo pařížská
 
Švestky
- pokrájené na měsíčky
 
Double švestkový koláč

Postup přípravy:

Mouku smícháme s cukrem, solí, kypřidlem a máslem, vytvoříme drobenku, do které postupně přidáváme po lžících vodu a vypracujeme vše v hladké těsto. Necháme asi půl hodiny v chladu proležet, pak ho vyválíme a vyložíme jím vymyzanou pečící kulatou formu (26cm). Okraj trochu zvedneme, aby nám podržel povidla a šťávu ze švestek.
Dno koláče potřeme povidly a poklademe půlkami švestek, posypeme skořicovým cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Když jsou okraje zlatavé, máme pečeno. Necháme vychladnout.
Vychladlý koláč pokrájíme dozdobíme šlehačkou a kouskem švestky.
Je dobré, nechat koláč pár hodin proležet(zvlhnout).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.75 8 5 1
Reklama
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Double švestkový koláč

Komentáře

  1. KaRa   12.09.2013 | 20:07 | reagovat |

    Opravdu mňamka...

  2. Ladunaa   10.09.2013 | 17:17 | reagovat |

    moc jedlé :D jinak výborné :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web