Autor:

Dortový korpus pro začátečníky

Snadné
Ingredience
Vejce 5 ks
Cukr krupice 200 g
Polohrubá mouka 200 g
Prášek do pečiva 1/3 balíček
Voda
vřelá
6 lžička
Rostlinný olej 1 lžíce
Ořechy
mleté nahrubo nebo hrst kokosu, případně kakao
1 hrst
Dortový korpus pro začátečníky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky dortové formy a dno jenom těsně po obvodu dobře vymažu rozpuštěným SÁDLEM, vložím kruh z papíru, uhladím a pomažu i celý kruh. Sádlo nechám ztuhnout a pak dobře vysypu hrubou moukou.

Celá vejce s cukrem šlehám elektrickým ručním šlehačem tak dlouho, až pěkně „nabydou“. Pak za stálého šlehání přídávám po lžičkách horkou vodu a olej a ještě krátce šlehám. Nakonec již lehce zašlehávám mouku smíchanou s práškem do pečiva a oříšky (kokosem, kakaem...). Naleji do dortové formy a rozetřu tak, aby ve středu bylo těsta trochu méně (během pečení se srovná). Já peču v obyčejné elektrické troubě. Předehřeji ji na necelých 150 °C. Naplněnou formu položím ještě na plech, vložím do trouby. Prvních pár minut nechám troubu pootevřenou! (2-3 minuty). Pak zavřu a po celou dobu pečení peču na necelých 150 °C. Dobu pečení sleduji jenom podle toho, jak se kraje korpusu začnou odklápět od krajů a zkouším zapíchnutím špejle. Pokud je suchá a těsto se odklápí od krajů, vyndám z trouby a nechám na prkénku 2-3 minuty stát. Pak teprve nožem po obvodu objedu, přiklopím mřížkou, na které bude korpus chládnout - nebo jen prkénkem - a překlopím. Sloupnu papír a nechám zcela vychladnout. Pak jednou nebo 2x prokrojím a plním krémem. Velice důležité je, aby se korpus nepekl zprudka, jinak sice pěkně vyskočí, ale pak hodně klesne a srazí se.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
1
4.86 22 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 22x)
Reklama
Pomerančový pudink Pohrajte si v kuchyni s pomeranči Články z

Komentáře k receptu: Dortový korpus pro začátečníky

Komentáře

  1. jasna8   06.08.2016 | 10:33 | reagovat | závadný

    Už mám něco odpečeno ale dort jsem dělala poprvé. Korpus krásný, měkoučký, chutný, držel tvar a supr se krájel. autorka šikulka. moc děkuji. dala jsem jen o něco méně cukru a o lžíci oleje víc. Postupujte dle návodu a musí se podařit :-) Doporučuji!!!

  2. Aneta   29.05.2016 | 0:19 | reagovat | závadný

    Můžete mi prosím poradit, je možné péct korpus při 170st cca 40min. a pak ho ještě asi po 2hodinách dopéct?

  3. Bara   21.04.2016 | 21:19 | reagovat | závadný

    Tak jsem ho taky zkusila podle kladných recenzí. Těsto krásné, vláčné, jsem zvědavá na výsledek. Zatím se peče. O:-)

  4. Janulka   21.01.2016 | 14:48 | reagovat | závadný

    supeeer!! korpus krásně vyběhl ,dělala jsem z hladké mouky ,do formy 26 cm.3x prořez. Děkuju za recept. O:-)

  5. Dadu   21.01.2016 | 13:24 | reagovat | závadný

    na mě moc sladký,ale vyběhl fakt krásně,zatím je v troubě,tak snad to neslehne. Za recept díky :-)

1 2 3 4 ... 7 ... 9 ... 12 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit? Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit?
Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná? Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná?
Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní? Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web