Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20x
1
4.85 20 Dortový korpus pro začátečníky 5 1
Autor:

Dortový korpus pro začátečníky

Snadné
Ingredience
Vejce 5 ks
Cukr krupice 200 g
Polohrubá mouka 200 g
Prášek do pečiva 1/3 balíček
Voda
vřelá
6 lžička
Rostlinný olej 1 lžíce
Ořechy
mleté nahrubo nebo hrst kokosu, případně kakao
1 hrst
Dortový korpus pro začátečníky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky dortové formy a dno jenom těsně po obvodu dobře vymažu rozpuštěným SÁDLEM, vložím kruh z papíru, uhladím a pomažu i celý kruh. Sádlo nechám ztuhnout a pak dobře vysypu hrubou moukou.

Celá vejce s cukrem šlehám elektrickým ručním šlehačem tak dlouho, až pěkně „nabydou“. Pak za stálého šlehání přídávám po lžičkách horkou vodu a olej a ještě krátce šlehám. Nakonec již lehce zašlehávám mouku smíchanou s práškem do pečiva a oříšky (kokosem, kakaem...). Naleji do dortové formy a rozetřu tak, aby ve středu bylo těsta trochu méně (během pečení se srovná). Já peču v obyčejné elektrické troubě. Předehřeji ji na necelých 150 °C. Naplněnou formu položím ještě na plech, vložím do trouby. Prvních pár minut nechám troubu pootevřenou! (2-3 minuty). Pak zavřu a po celou dobu pečení peču na necelých 150 °C. Dobu pečení sleduji jenom podle toho, jak se kraje korpusu začnou odklápět od krajů a zkouším zapíchnutím špejle. Pokud je suchá a těsto se odklápí od krajů, vyndám z trouby a nechám na prkénku 2-3 minuty stát. Pak teprve nožem po obvodu objedu, přiklopím mřížkou, na které bude korpus chládnout - nebo jen prkénkem - a překlopím. Sloupnu papír a nechám zcela vychladnout. Pak jednou nebo 2x prokrojím a plním krémem. Velice důležité je, aby se korpus nepekl zprudka, jinak sice pěkně vyskočí, ale pak hodně klesne a srazí se.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 20x)
Reklama
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Dortový korpus pro začátečníky

Komentáře

  1. Bara   21.04.2016 | 21:19 | reagovat | závadný

    Tak jsem ho taky zkusila podle kladných recenzí. Těsto krásné, vláčné, jsem zvědavá na výsledek. Zatím se peče. O:-)

  2. Janulka   21.01.2016 | 14:48 | reagovat | závadný

    supeeer!! korpus krásně vyběhl ,dělala jsem z hladké mouky ,do formy 26 cm.3x prořez. Děkuju za recept. O:-)

  3. Dadu   21.01.2016 | 13:24 | reagovat | závadný

    na mě moc sladký,ale vyběhl fakt krásně,zatím je v troubě,tak snad to neslehne. Za recept díky :-)

  4. Nikol   21.05.2015 | 16:02 | reagovat | závadný

    Ahoj dnes jsem udelala tento recept na korpus a je super ;-) povedl se mi hned na prvni pokus vzdy kdyz jsem delala nejaky jinx korpus tak mi hned spadl asi jsem pekla moc zprudka :-)) Jinak autorku toho to receptu musim pochvalit

  5. Libuše   28.04.2015 | 14:17 | reagovat | závadný

    Dobrý den, mám dotaz. Chci se zeptat, z kolika vajec péct, když potřebuji dort na "kalsický" hluboký plech. Nemám totiž obdélníkovou formu. děkuji Libuše :-\

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web