Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18x
1 1 5
Autor:

Dortový korpus pro začátečníky

Snadné
Ingredience
Vejce 5 ks
Cukr krupice 200 g
Polohrubá mouka 200 g
Prášek do pečiva 1/3 balíček
Voda
vřelá
6 lžička
Rostlinný olej 1 lžíce
Ořechy
mleté nahrubo nebo hrst kokosu, případně kakao
1 hrst
Dortový korpus pro začátečníky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky dortové formy a dno jenom těsně po obvodu dobře vymažu rozpuštěným SÁDLEM, vložím kruh z papíru, uhladím a pomažu i celý kruh. Sádlo nechám ztuhnout a pak dobře vysypu hrubou moukou.

Celá vejce s cukrem šlehám elektrickým ručním šlehačem tak dlouho, až pěkně „nabydou“. Pak za stálého šlehání přídávám po lžičkách horkou vodu a olej a ještě krátce šlehám. Nakonec již lehce zašlehávám mouku smíchanou s práškem do pečiva a oříšky (kokosem, kakaem...). Naleji do dortové formy a rozetřu tak, aby ve středu bylo těsta trochu méně (během pečení se srovná). Já peču v obyčejné elektrické troubě. Předehřeji ji na necelých 150 °C. Naplněnou formu položím ještě na plech, vložím do trouby. Prvních pár minut nechám troubu pootevřenou! (2-3 minuty). Pak zavřu a po celou dobu pečení peču na necelých 150 °C. Dobu pečení sleduji jenom podle toho, jak se kraje korpusu začnou odklápět od krajů a zkouším zapíchnutím špejle. Pokud je suchá a těsto se odklápí od krajů, vyndám z trouby a nechám na prkénku 2-3 minuty stát. Pak teprve nožem po obvodu objedu, přiklopím mřížkou, na které bude korpus chládnout - nebo jen prkénkem - a překlopím. Sloupnu papír a nechám zcela vychladnout. Pak jednou nebo 2x prokrojím a plním krémem. Velice důležité je, aby se korpus nepekl zprudka, jinak sice pěkně vyskočí, ale pak hodně klesne a srazí se.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 18x)
Reklama
Vánočka ze šesti pramenů Skvělé vánočky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Dortový korpus pro začátečníky

Komentáře

  1. Nikol   21.05.2015 | 16:02 | reagovat | závadný

    Ahoj dnes jsem udelala tento recept na korpus a je super ;-) povedl se mi hned na prvni pokus vzdy kdyz jsem delala nejaky jinx korpus tak mi hned spadl asi jsem pekla moc zprudka :-)) Jinak autorku toho to receptu musim pochvalit

  2. Libuše   28.04.2015 | 14:17 | reagovat | závadný

    Dobrý den, mám dotaz. Chci se zeptat, z kolika vajec péct, když potřebuji dort na "kalsický" hluboký plech. Nemám totiž obdélníkovou formu. děkuji Libuše :-\

  3. luciseky   02.04.2015 | 15:17 | reagovat | závadný

    Dnes jsem dělala podobný recept s hladkou moukou, a super, takže za mě hladká mouka ano, proč ne ... ;-) Ale holky musím se vám přiznat, že už peču dorty pro rodinu asi 3 roky, no a stále jsem měla problém s padáním korpusu po upečení a výše popsaný návod je úžasný :-* , konečně se povedlo ...

  4. Petra   19.02.2015 | 17:15 | reagovat | závadný

    Myslíte, že se dá udělat i z hladké mouky? Někdo nějaké zkušenosti? :-!

  5. Brusinkah   31.01.2015 | 13:37 | reagovat | závadný

    No ženy-v kostce velmi dobré reference,takže ho jdu zkusit.Vyzkouším ho obarvit na růžovo.....tak uvidíme.Pak dám vědět ;-)

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web