Autor:

Dortový korpus pro začátečníky

Snadné
Ingredience
Vejce 5 ks
Cukr krupice 200 g
Polohrubá mouka 200 g
Prášek do pečiva 1/3 balíček
Voda
vřelá
6 lžička
Rostlinný olej 1 lžíce
Ořechy
mleté nahrubo nebo hrst kokosu, případně kakao
1 hrst
Dortový korpus pro začátečníky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky dortové formy a dno jenom těsně po obvodu dobře vymažu rozpuštěným SÁDLEM, vložím kruh z papíru, uhladím a pomažu i celý kruh. Sádlo nechám ztuhnout a pak dobře vysypu hrubou moukou.

Celá vejce s cukrem šlehám elektrickým ručním šlehačem tak dlouho, až pěkně „nabydou“. Pak za stálého šlehání přídávám po lžičkách horkou vodu a olej a ještě krátce šlehám. Nakonec již lehce zašlehávám mouku smíchanou s práškem do pečiva a oříšky (kokosem, kakaem...). Naleji do dortové formy a rozetřu tak, aby ve středu bylo těsta trochu méně (během pečení se srovná). Já peču v obyčejné elektrické troubě. Předehřeji ji na necelých 150 °C. Naplněnou formu položím ještě na plech, vložím do trouby. Prvních pár minut nechám troubu pootevřenou! (2-3 minuty). Pak zavřu a po celou dobu pečení peču na necelých 150 °C. Dobu pečení sleduji jenom podle toho, jak se kraje korpusu začnou odklápět od krajů a zkouším zapíchnutím špejle. Pokud je suchá a těsto se odklápí od krajů, vyndám z trouby a nechám na prkénku 2-3 minuty stát. Pak teprve nožem po obvodu objedu, přiklopím mřížkou, na které bude korpus chládnout - nebo jen prkénkem - a překlopím. Sloupnu papír a nechám zcela vychladnout. Pak jednou nebo 2x prokrojím a plním krémem. Velice důležité je, aby se korpus nepekl zprudka, jinak sice pěkně vyskočí, ale pak hodně klesne a srazí se.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
1-
4.8 25 5 1
Reklama
Vaření na zahradě. Skvělé recepty na gril pro celou rodinu Články z

Komentáře k receptu: Dortový korpus pro začátečníky

Komentáře

  1. Kikoslav   18.01.2017 | 13:20 | reagovat |

    Mňam :-P Je moc dobrý a budu ho dělat furt :-))

  2. Zdenča   04.09.2016 | 17:59 | reagovat |

    Super recept, povedl se mi hned na poprvé, moc děkuji. Jinak jsem v naší troubě pekla na necelých 150st. cca 50min

  3. jasna8   06.08.2016 | 10:33 | reagovat |

    Už mám něco odpečeno ale dort jsem dělala poprvé. Korpus krásný, měkoučký, chutný, držel tvar a supr se krájel. autorka šikulka. moc děkuji. dala jsem jen o něco méně cukru a o lžíci oleje víc. Postupujte dle návodu a musí se podařit :-) Doporučuji!!!

  4. Aneta   29.05.2016 | 0:19 | reagovat |

    Můžete mi prosím poradit, je možné péct korpus při 170st cca 40min. a pak ho ještě asi po 2hodinách dopéct?

  5. Bara   21.04.2016 | 21:19 | reagovat |

    Tak jsem ho taky zkusila podle kladných recenzí. Těsto krásné, vláčné, jsem zvědavá na výsledek. Zatím se peče. O:-)

1 2 3 4 ... 7 ... 9 ... 12 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web