Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16x
1 1 5
Autor:

Dortový korpus pro začátečníky

Snadné
Ingredience
Vejce 5 ks
Cukr krupice 200 g
Polohrubá mouka 200 g
Prášek do pečiva 1/3 balíček
Voda
vřelá
6 lžička
Rostlinný olej 1 lžíce
Ořechy
mleté nahrubo nebo hrst kokosu, případně kakao
1 hrst
Dortový korpus pro začátečníky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky dortové formy a dno jenom těsně po obvodu dobře vymažu rozpuštěným SÁDLEM, vložím kruh z papíru, uhladím a pomažu i celý kruh. Sádlo nechám ztuhnout a pak dobře vysypu hrubou moukou.

Celá vejce s cukrem šlehám elektrickým ručním šlehačem tak dlouho, až pěkně „nabydou“. Pak za stálého šlehání přídávám po lžičkách horkou vodu a olej a ještě krátce šlehám. Nakonec již lehce zašlehávám mouku smíchanou s práškem do pečiva a oříšky (kokosem, kakaem...). Naleji do dortové formy a rozetřu tak, aby ve středu bylo těsta trochu méně (během pečení se srovná). Já peču v obyčejné elektrické troubě. Předehřeji ji na necelých 150 °C. Naplněnou formu položím ještě na plech, vložím do trouby. Prvních pár minut nechám troubu pootevřenou! (2-3 minuty). Pak zavřu a po celou dobu pečení peču na necelých 150 °C. Dobu pečení sleduji jenom podle toho, jak se kraje korpusu začnou odklápět od krajů a zkouším zapíchnutím špejle. Pokud je suchá a těsto se odklápí od krajů, vyndám z trouby a nechám na prkénku 2-3 minuty stát. Pak teprve nožem po obvodu objedu, přiklopím mřížkou, na které bude korpus chládnout - nebo jen prkénkem - a překlopím. Sloupnu papír a nechám zcela vychladnout. Pak jednou nebo 2x prokrojím a plním krémem. Velice důležité je, aby se korpus nepekl zprudka, jinak sice pěkně vyskočí, ale pak hodně klesne a srazí se.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 16x)
Reklama
Jste dobrá kuchařka? Zkuste recept na oříškovou baklavu Články z

Komentáře k receptu: Dortový korpus pro začátečníky

Komentáře

  1. Pája   29.05.2014 | 17:06 | reagovat | závadný

    Vypadá krásně, ovšem pěkně mě vylezl nahoru =-O , takže se bojím, jak to vlastně dopadne. Pokut vydrží, tak jak je, budu spokojená! :-)

  2. Zdenka   17.11.2013 | 23:04 | reagovat | závadný

    :-[ Povedl se :-) Super recept, fakt :-*

  3. Linda   25.07.2013 | 17:22 | reagovat | závadný

    Povedl se i přes to ze me zlobyla váha takze spíse od oka :D ale byl nižší než sem zviklá, pekla jsem ho asi hodinku a jestli bude dobrý posoudí až oslavenec večer :) <:-)

    1. xennka   20.09.2013 | 10:04 | reagovat | závadný

      zlobila a zvyklá,divím se že umíte číst =-O

      1. Dom.   31.10.2013 | 16:47 | reagovat | závadný

        souhlasím...

  4. Lucka   22.05.2013 | 18:48 | reagovat | závadný

    Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli toto těsto můžu použít i na srdcovou formu o průměru asi kolem 23 cm...a když ho budu rozřezávat nebude moc nízký? :-)

    1. Blanka   24.07.2013 | 12:15 | reagovat | závadný

      Já pekla kulatý a musela jsem udělat na sebe 2....teda byl to půl dort,tak jsem jednu dávku dala do běžné kulaté formy a rozřízla na půlku. Ale už máte asi pečeno, že? :-)

  5. Kamila   27.04.2013 | 18:34 | reagovat | závadný

    Je to super recept, dělala jsem poprvé a povedl se :)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X