Autor:

Domácí kachní paštika

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Kachní játra 500 g
Máslo
(150g + 100g na zalití)
250 g
Šalotka 2 ks
Česnek 3 stroužek
Tymián 1/2 lžička
Portské víno 100 ml
Žloutek 6 ks
Vejce 1 ks
Pepř mletý 1/2 lžička
Sůl  
Domácí kachní paštika

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste aspoň 10 minut. Občas promíchejte. Směs poté odstavte z ohně, vlijte do mixéru, přidejte 100 g rozpuštěného másla a jeden po druhém žloutky a nakonec celé vejce. Ještě mírně teplou paštiku (ale pozor, pokud je hmota příliš teplá, máslo se může srazit) rozmixujte dohladka, propasírujte a dochuťte pepřem a solí.

Takto připravenou směs vlijte do jednotlivých misek nebo formy na srnčí hřbet. Dejte do kastrolu nebo pekáče a do výšky forem nalijte horkou vodu. Vložte do trouby předehřáté na 95 °C asi na 35 minut. Po vystydnutí a zatuhnutí můžete paštiku zalít rozpuštěným máslem a nechat zchladnout. Takto ošetřená paštika vydrží v ledničce až týden.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Domácí kachní paštika

Komentáře

  1. jirka   20.11.2014 | 18:24 | reagovat |

    Špatně napsáno. Kdy přidat játra ? Nebo dusit cibuli s česnekem na portském deset minut ? Psal někdo opravdu moudrý. Modlím se, aby mi tento recept vyšel, když musím k němu přidávat tolik fantazie.

  2. Beata   18.11.2012 | 14:55 | reagovat |

    Použili jste na tento recept bílé nebo červené portské? Já jsem použila tohle, ale nevím, jestli to bylo správně.. http://www.importum.cz/cs/portske-vino-dow-s-white-0-75l/

  3. neli   29.06.2012 | 11:59 | reagovat |

    a kdy se pridávají játra? pochopila jsem správne, že se játra orestují na cibulce a pak se přidá vše ostatní?

    1. ilona   31.07.2012 | 19:09 | reagovat |

      rekla bych, ze se jatra nesmazi, kdyz se pote dava smes do trouby

      1. Lenka   29.10.2015 | 18:45 | reagovat |

        V té troubě je to na jen 95 st., takže se nepeče, jen se v teple ještě prodělává konsistence. Já jsem taky improvizovaná, místo mmásla jsem vyškvařla z naší kačka sadlo. Myslím, žeby i vvepřové sedlo. Teď mám v troubě, takže se ještě ozvu. O:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web