Autor:

Doudlebské vdolky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 1 kostka
Mléko 200 ml
Rostlinný tuk
nebo 1 lžíce sádla a 1 lžíce másla
50 g
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Tuk
na plech
 
Doudlebské vdolky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, promícháme, vlijeme vynutý kvásek, opět promícháme, přidáme zbytek mléka, změklý tuk a vejce a nejdříve v míse, pak na vále vypracujeme hladké a husté těsto. V míse je posypané moukou a přikryté utěrkou necháme asi 3/4 hodiny kynout na teplém místě. Dobře nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme z něj silnější plát. Kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolky, rozložíme je na pomaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak je vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Podáváme nasladko namazané marmeládou a posypané strouhaným tvarohem nebo naslano jako přílohu k masu s omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3
3 4 5 1
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Doudlebské vdolky

Komentáře

  1. Jarka   19.02.2013 | 14:45 | reagovat |

    Jsem starší hospodinka a pamatuji si , že v ném dětství se vdolky taky dělali na plechu / nebo dokonce na plotně sporáku. Byly dietnější, ale pamatuji si dodnes , že se na "sekundu" ponořili do
    do vroucí vody , vhodili ;-) se do perníku nebo máku. To je rada pro ty , které z toho upečou suchary.
    měla jsem je moc ráda.

  2. Andy   06.02.2013 | 9:29 | reagovat |

    Zkoušela jsem je, jsou výborné, jen jsem dostala radu dělat je z hladné mouky a místo vejce dát jen žloutek!

  3. etule   02.03.2012 | 22:54 | reagovat |

    Tak ja teda nevim jak je to s tim pecenim nebo smazenim vdolku, kazdopadne ja je vzdy smazila a byli super, jen jednou jsem dostala napad upect je v troube a uz nikdy vic.... budu je zase jen smazit, babicka je taky smazila asi vi proc... ;-)

  4. Ladia -   31.05.2010 | 10:13 | reagovat |

    Legrace to rozhodně není, dle rozpisu se jedná o klasické kynuté těsto. Tabulku, jak péci najdete zde http://www.recepty.cz/zajimavost.asp?id_zajimavost=JNMOCMQ9

  5. Michaela Pokorná   30.05.2010 | 20:59 | reagovat |

    Tak tohle je opravdu legrace, nebo já nevím, postupovala jsem přesně podle návodu, ani jednu přísadu jsem neošidila, těsto bylo krásné, hezky vykynulo, ale z trouby jsem vyndala placky tvrdé jak suchar, naprosto otřesné!!!

    1. Bibi   01.02.2011 | 22:20 | reagovat |

      Nevim ale u nás se teda vdolky vždy smažili na pávni

    2. šárka   23.02.2012 | 11:31 | reagovat |

      taky jsem tak dopadla,ale jako sladké housky křupavé i třetí den jsme to nějak snědli

    3. Ja   14.04.2016 | 17:53 | reagovat |

      Musím se smát i já mam suchary

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web