Autor:

Nekynutý závin

Obtížné
Těsto
Hladká mouka 900 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Cukr krupice 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Sušené droždí 1 balení
Citronová kůra  
Mléko
vlahé
 
Maková nádivka
Mák mletý 200 g
Mléko  
Cukr 150 g
Rozinky 1 hrst
Hnědý rum 2 lžíce
Perník na strouhání
na zahuštění (nebo strouhanka či rozmačkané piškoty)
 
Ořechová nádivka
Mleté vlašské ořechy 250 g
Cukr 2 lžíce
Hnědý rum 2 lžíce
Med 2 lžíce
Mléko 250 ml
Citronová kůra 1 lžička
Rozinky 1 hrst
Nekynutý závin

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Nejdříve si uděláme nádivky, které necháme vychladnout.

Zpracujeme těsto, necháme 5 minut odpočinout. Potom rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky. Na 2 placky naneseme makovou nádivku a na další 2 ořechovou nádivku.

Zavineme a dáme na plech na pečící papír. Kdo chce může potřít vajíčkem, aby záviny měly pěknou barvu.

Pečeme asi při 170 °C do růžova.

Maková nádivka: 200 g mletého máku, mléko, 150 g cukru, hrst rozinek, 2 lžíce rumu, na zahuštění strouhaný perník nebo rozmačkané piškoty a nebo strouhanka - mák se dá vařit spolu s mlékem za stálého míchání. Pak přidáme rozinky, rum a cukr. Na závěr přidáme perník na zahuštění a necháme vychladnout.

Ořechová nádivka: 250 g rozemletých vlašských ořechů, 2 lžíce cukru, 2 lžíce rumu, 2 lžíce medu, asi 250 ml mléka a lžička citrónové kůry a hrst rozinek - všechno se dá vařit a za stálého míchání necháme chvilku povařit

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Paris-Brest Odpalované těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Nekynutý závin

Komentáře

  1. Heffy   06.01.2017 | 12:13 | reagovat |

    Nekynutý závin se sušeným droždím? Tak jsem blázen já nebo...

  2. lenka   16.08.2012 | 10:12 | reagovat |

    Ať čtu postup jak čtu, nějak nechápu, proč je recept označen jako "OBTÍŽNÝ". Jsou tu daleko složitější moučníky. . . :-\

  3. Tereza Jarčušková   10.02.2006 | 15:38 | reagovat |

    Cesto praskne aj vtedy, ak nie je dobre vykysnuté pred vložením do rúry. V nej potom rýchlo kysne a praskne. Cesto po vykysnutí ľahko premieste a urobený závin nechajte pri izbovej teplote nakysnúť asi 10-15 min , až potom s ním do rúry.

  4. Margita   10.02.2006 | 14:32 | reagovat |

    Z vlastných skúseností viem, že závin praskne vtedy, ak je dosť presladená plnka, alebo keď sa pečie pri vysokej teplote. Pri tých 170°C by nemal prasknúť. Veľa zdaru.

  5. Di   08.02.2006 | 23:54 | reagovat |

    Těsto nezavinovat příliš pevně, aby náplň měla místo, až začně pečením nabývat na objemu.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web