Autor:

Vynikající nepečený ovocný dort

Střední
Ingredience
Korpus
kulatý piškotový
1 ks
Měkký tvaroh 2 kostka
Cukr krystal 7 lžíce
Vanilkový cukr 1 balení
Želé dortové
extra silné jahodové
1 balení
Citron 1/2 ks
Čokoládové hoblinky
z hořké čokolády
 
Ovoce
(jahody, broskve, kiwi, ananas
 
Vynikající nepečený ovocný dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené, Dorty

Do tvarohu vetřeme 4 lžíce cukru krystal, vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády. Tvarohovou náplní potřeme piškotový korpus, stěrkou uhladíme a celou plochu pokryjeme pokrájeným ovocem tak, jak kdo má rád.

Připravíme želé: v 500 ml vody rozmícháme zbylé 3 lžíce cukru krystal a cukrárenské želé a necháme přejít asi minutku varem. Poté z plotny odstavíme a asi 10 minut za občasného míchání nám bude želé tuhnout.

Vlažným želé ovoce na dortu přeléváme v několika vrstvách a poté dáme do lednice zchladit alespoň na hodinu.

Dort je vynikající, není ani potřeba šlehačky či ztužovače, takže skoro dietní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1-
4.67 6 5 1
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Vynikající nepečený ovocný dort

Komentáře

  1. mishpule   15.06.2012 | 18:30 | reagovat |

    Mně ta želatina netuhne, já bych do toho... A ch jooo :'(

  2. Lamberta   01.10.2011 | 19:29 | reagovat |

    U nás doma velmi oblíbený, akorát jen nepřidávám citonovou kúru se šťávou a čokoládu...Ale to má každý podle chuti. Je moc dobrý a není ani moc sladký, takže opravdu velmi osvěžující..:-)

  3. Helena Rýparová   12.05.2009 | 10:20 | reagovat |

    ten korpus je opravdu kupovaný, proto jsem nazvala dort nepečený, jelikož VY jej péci nemusíte :-) ..jinak jsem ráda paní Řezníčková že Vám drží :-)

  4. Jana Řezníčková   11.05.2009 | 14:49 | reagovat |

    Mám za to, že jsem celkem dobrá kuchařka a cukrářka a všechno si doma peču. Jednou jsem ale vyzkoušela koupit dortový korpus, když jsem potřebovala narychlo něco připravit, a od té doby mám doma v zásobě nejméně dva takové korpusy. Nejsou vůbec špatné a jsou fajn, protože jsou sušší, než ty moje domácí a když je natřu - většinou dám zbytek nějakého krému, na to hustší puding, na něj nějaké ovoce - teď jsem dávala mražené ostružiny, trochu je ocukrovala a na ně šlehačku se zakysanou smetanou (všechno takové zbytky). Ale - z nouze ctnost - bylo to vynikající. A od soboty pořád drží dort tvar, nepromáčí se, jako ty moje poctivé korpusy....:))

  5. Tereza J.   11.05.2009 | 13:39 | reagovat |

    Klárika, u nás dostať aj kupované korpusy, ktoré pečú v cukrárskej výrobni a sú vynikajúce. Hotový korpus nemusí byť ten v samoške, ktorý má pol ročnú trvanlivosť. Ale myslím, že z tohto receptu nevyplýva, že je kupovaný. Skôr by som ho nenazvala nepečený, pretože ten korpus sa upiecť musí.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web