Bleskový fazolový salát

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      sklenice fazole
    • 1
      ks cibule malá
    • 0,5
      lžíce majonéza
    • pepř mletý
    • 1
      špetka cukr
    • sůl
    • nakládané kapie proužky na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Po otevření sklenice vylejeme nálev a fazole nasypeme do přiměřené misky. Cibuli nasekáme nadrobno a spolu s majonézou promícháme s fazolemi. Teprve pak dochutíme solí a pepřem. Znovu zamícháme a přidáme špetku cukru. Zamícháme, ochutnáme a přidáme 2 lžíce kapií nakrájených na úzké a krátké nudličky (dostanou se už i tak připravené.) Znovu zamícháme a necháme alespoň 1/2 hodiny v ledničce. Salát tam vydrží až 4 dny a je stále lepší.
2
Dobré je ho servírovat s osminkami rajčat a plátky salátové okurky pro čerstvou chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bartoskamichal
    bartoskamichal |

    24. 7. 2012 20:05

    Bomba zitra si ho udelam :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • martula123
    martula123 |

    7. 1. 2012 19:47

    je výborný i s bílým jogurtíkem :-P

  • martula123
    martula123 |

    7. 1. 2012 19:46

    je výborný i s bílým jogurtem :-))

  • abilasa
    abilasa |

    9. 7. 2011 19:19

    Právě jsem salát dodělala, skvělý, fazole jsem koupila v Tescu, příště dělám rovnou z dvojité dávky.Jo a příprava je rychlejší než blesk. 8-)

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    7. 3. 2009 09:36

    mňam, děláme něco podobnýho, pro sebe teda bez majonézy... a ty fazole, které nemůžete sehnat jsou od firmy Machland (k dostání v tescu, kauflandu, bille) - jsou fakt bezkonkurenční :)

  • Anonym
    Anonym |

    20. 9. 2007 08:48

    :-DDD - MD:jak trefné mám mozoly na bránici.

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    19. 9. 2007 20:49

    Už vím, proš se to jmenuje "bleskový fazolový salát" - protože po něm hřmí.

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    19. 9. 2007 20:40

    Prolezl jsem kvůli tomu čtyři stodoly a nikde jsem nakládané fazole nenašel. Uvařil jsem tedy normální bílé (malé), ale protože ty nakládané jsou zřejmě kyselé, nemělo to chuť. Přidal jsem tedy nakonec dvě sladkokysel okurky rozsekané na drobno, bylo to perfekt a barevnější. Díky za inspiraci.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2007 10:12

    Zkuste klasicky uvařené fazole (vařím s cibulí a česnekem, které po uvaření vyhodím, fazole tak mají lepší chuť) a k tomu jakoukoliv čerstvou zeleninu, zakápnout panenským olivovým olejem, citronovou šťávou, osolit, přidat trochu vody a posypat čerstvou petrželkou nebo jinými čerstvými bylinkami.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    22. 6. 2007 09:39

    Dobrůtka! Dostala jsem na to chuť a hned zkusila. Nakládané fazole neměli, jenom obyčejné v nálevu, ale zato ty kapie byly lahůdkové - grilované, takže bez slupky, ve sladkokys. nálevu, od fy Efko. Dobrá letní večeře nebo vydatná sváča...

  • monika
    monika |

    21. 6. 2007 13:57

    tento salát mě zaujal, určitě ho vyzkouším jelikož mám ráda luštěniny, ale bohužel nevím kde seženu ty nakládané fazole, v supermarketech jsem viděla jen konzervované