Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: airin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrst listový špenát čerstvý, z trhu nebo ze záhonku
    • 3
      ks brambory středně velké
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špenát dobře očistíme. Namočíme do studené vody a několikrát propereme, vodu vyměňujeme. Nakonec propláchneme tekoucí vodou.
2
Do vroucí vody vhodíme oloupané brambory nakrájené na kostičky. Mezitím otrháme špenátové stonky, pokrájíme je a přidáme spolu se solí k vařícím se bramborám. Po cca 10 minutách by brambory měly být skoro měkké. Do hrnce přihodíme špenátové listy nahrubo překrájené a necháme přejít varem.
3
Část bramborových kostiček vyndáme děrovanou naběračkou z vývaru a dáme stranou. V hrnci polévku rozmixujeme ponorným mixérem, dáme znovu na oheň a do vroucí polévky vyklepneme vajíčko. Zamícháme, dosolíme, necháme projít varem a můžeme servírovat.
4
Do talíře vložíme lžíci bramborových kostiček a přelijeme polévkou.
5
Jako obměnu můžeme vynechat vajíčko a do polévky zamíchat trochu smetany nebo kousek másla, popř. polévku podle chuti okořenit (česnek, muškátový květ, zázvor...) nebo posypat nahrubo strouhaným sýrem či osmaženými kostkami pečiva.

Komentáře k receptu

  • Rad Ka
    Rad Ka |

    23. 7. 2016 12:58

    1* Skvěle využité poslední rostlinky špenátu ze zahrady. Fakt je lepší než kupovaný protlak.

  • airin
    airin |

    22. 6. 2016 22:58

    Protože čerstvý listový je jiná káva než mražený protlak. Zkuste to!

  • Di
    Di |

    1. 6. 2016 16:47

    Proč listový špenát, když se pak stejnak polévka musí mixovat? Kdyby měla být rychlá a jednododuchá, tak by bylo nejlepší dát drcený a bylo by.