Autor:

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Listový špenát
čerstvý, z trhu nebo ze záhonku
1 hrst
Brambory
středně velké
3 ks
Sůl 1 špetka
Vejce
nemusí být
1 ks
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Postup přípravy:

Špenát dobře očistíme. Namočíme do studené vody a několikrát propereme, vodu vyměňujeme. Nakonec propláchneme tekoucí vodou.
Do vroucí vody vhodíme oloupané brambory nakrájené na kostičky. Mezitím otrháme špenátové stonky, pokrájíme je a přidáme spolu se solí k vařícím se bramborám. Po cca 10 minutách by brambory měly být skoro měkké. Do hrnce přihodíme špenátové listy nahrubo překrájené a necháme přejít varem.
Část bramborových kostiček vyndáme děrovanou naběračkou z vývaru a dáme stranou. V hrnci polévku rozmixujeme ponorným mixérem, dáme znovu na oheň a do vroucí polévky vyklepneme vajíčko. Zamícháme, dosolíme, necháme projít varem a můžeme servírovat.
Do talíře vložíme lžíci bramborových kostiček a přelijeme polévkou.
Jako obměnu můžeme vynechat vajíčko a do polévky zamíchat trochu smetany nebo kousek másla, popř. polévku podle chuti okořenit (česnek, muškátový květ, zázvor...) nebo posypat nahrubo strouhaným sýrem či osmaženými kostkami pečiva.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Zeleninový vývar - zeleninu v tekuté formě milují všichni Vývar je grunt! Články z

Komentáře k receptu: Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Komentáře

  1. Rad Ka   23.07.2016 | 12:58 | reagovat | závadný

    1* Skvěle využité poslední rostlinky špenátu ze zahrady. Fakt je lepší než kupovaný protlak.

  2. Di   01.06.2016 | 16:47 | reagovat | závadný

    Proč listový špenát, když se pak stejnak polévka musí mixovat? Kdyby měla být rychlá a jednododuchá, tak by bylo nejlepší dát drcený a bylo by.

    1. airin   22.06.2016 | 22:58 | reagovat | závadný

      Protože čerstvý listový je jiná káva než mražený protlak. Zkuste to!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web