Autor:

Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule
středně velká
1 ks
Olej
nebo máslo
1 lžíce
Mrkev 1 ks
Brambory 1 ks
Celer
malý kousek
1 ks
Červená čočka 1 hrst
Sůl 1 špetka
Meduňka 1 snítka
Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli nakrájenou na drobné kostičky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a bramboru a krátce orestujeme. Pozor, neměly by zhnědnout!
Zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a vsypeme hrst červené čočky. Kdo má rád hustou polévku, dá dvě hrsti čočky :-)
Vaříme do změknutí, cca 10 minut. Potom polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a osolíme. Necháme přejít varem.
Na závěr polévku ozdobíme nasekanou meduňkou. (Nemáte-li meduňku, použijte jakoukoli zelenou nať - petržel, celer, pažitka, saturejka... možná by byla dobrá i bazalka, máta nebo koriandr... pokaždé bude mít polévka trochu jinou chuť!)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 5x)
Fenyklové tartaletky s kozím sýrem Fenyklová revoluce Články z

Komentáře k receptu: Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá

Komentáře

  1. HelenaPa   20.05.2016 | 10:48 | reagovat | závadný

    Jednoduchá, rychlá a taky výborná. Dávám 1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web