Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
15 minut
4
porce
neuvedeno
autor: airin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 1
      lžíce olej nebo máslo
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks celer malý kousek
    • 1
      hrst červená čočka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      snítka meduňka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli nakrájenou na drobné kostičky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a bramboru a krátce orestujeme. Pozor, neměly by zhnědnout!
2
Zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a vsypeme hrst červené čočky. Kdo má rád hustou polévku, dá dvě hrsti čočky :-)
3
Vaříme do změknutí, cca 10 minut. Potom polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a osolíme. Necháme přejít varem.
4
Na závěr polévku ozdobíme nasekanou meduňkou.
5
(Nemáte-li meduňku, použijte jakoukoli zelenou nať - petržel, celer, pažitka, saturejka... možná by byla dobrá i bazalka, máta nebo koriandr... pokaždé bude mít polévka trochu jinou chuť!)
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    20. 5. 2016 10:48

    Jednoduchá, rychlá a taky výborná. Dávám 1.