Dort Raffaelo

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 30
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g mouka
    • 1
      dl voda
  • Krém
    • 3
      kelímek šlehačka
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 200
      g kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta.
2
Dáme péct do dortové formy - okrouhlé (vymazané a vysypané moukou). 2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme - nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu, nalámanou na kousky, mícháme - mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí.
3
Necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části - 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky.
4
Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, dobře promícháme, přidáme 160 g kokosové moučky, vše dobře společně promícháme. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme zbylou šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbylou kokosovou moučkou (40 g).
5
Dort je nejlepší, když se nechá odstát min. 1 den.
Zařazení: Moučníky Dorty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martin
    Martin |

    26. 10. 2014 21:41

    Ahojte, jak vysoký by měl být ten korpus po upečení?

  • Ywik88
    Ywik88 |

    10. 2. 2014 21:29

    Za recept děkuji. Protože jsem uplný začátečník, tak příprava byla pro mě celkem náročná a vzhledově to taky nebylo uplně ono, ale chuťově se jedná o výborný dort. Všichni si ho doma chválili.

  • laika
    laika |

    9. 1. 2014 13:53

    je lepsi korpus nebo krem obarvit potr. barvivem?

  • Hellda
    Hellda |

    4. 4. 2013 22:14

    Zkoušela jsem to a byl vynikající.. Nadýchaný, úplně slast! :-) Doporučuji!

  • Olca
    Olca |

    23. 11. 2012 08:03

    prosim, jaka mouka tam ale ma byt? diky

  • Markéta
    Markéta |

    10. 11. 2012 14:11

    Ještě k těm bílým čokoládám, já jsem použila dvě balení.

  • Markéta
    Markéta |

    10. 11. 2012 14:09

    Povedl se. Byl výborný! Doporučuji! Celá rodina se olizovala až za ušima ;-)

  • Lenka
    Lenka |

    30. 10. 2012 12:52

    Ahojky, nahoře v receptu se píše, že do 2 šlehaček se přidává 100g bílé čokolády a tady v komentářích se na konci píše že 200g pokud jsem to tedy pochopila správně. Poradíte prosím někdo jak to tedy je? O víkendu bych tento dort moc ráda zkusila

  • Máří
    Máří |

    17. 7. 2012 20:01

    TAk já se musím přiznaj .. Nejsem dobrá kuchařka ale strašně moc ráda peču :) A tuten dort mám vplanu upect mé mamince ke 40 narozeninám :) :-[

  • Nikola
    Nikola |

    9. 2. 2012 21:53

    Znám už delší dobu Rafaello řezy.. je to skoro stejné :-).. všem nám strašně rafaello jako takové cuhutná a i ty řezy nebo dort taky :-)... opravdu je pro mě potěšením když něco upeču a všem chutná :-)

  • Anísek
    Anísek |

    19. 8. 2011 13:56

    Dort je opravdu výborný.Moc se mi povedl.Všem to moc chutnalo :-) :-) :-)

  • Hellene
    Hellene |

    2. 3. 2011 10:55

    Tak sem včera vyráběla tenhle dort k přítelovým narozeninám...dort je určitě skvělý, když se povede, ale mě se pokazilo co mohlo :( korpus mi spadl a krém se srazil, ale přítel o ničem neví, tak snad mu bude chutnat ta verze kterou jsem připravila :D Ale určitě ho vyzkouším znova ! :)

  • Iva Oršulíková
    Iva Oršulíková |

    17. 12. 2008 23:24

    Pro mě nic moc , sladké jinak žádný zážitek-¨. Není nad odlehčný moučník.....bohužel u nás podprůměr

  • Jana Kvintusová
    Jana Kvintusová |

    14. 8. 2008 16:28

    Tak musím říct, že se chystám už popáté dělat tento dort a vždy se povede. A navíc jedno velké plus-čím déle v lednici, tím je chutnější. Je to manželův oblíbený.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    17. 2. 2008 14:28

    Tak jsem tenhle dortík dělala pro malou k narozeninám a bohužel musím napsat , že vůbec nebyl podle mých představ :-( Krém jsem šlehala asi dvacet minut beze změny a najednou se srazil :-( Ve výsledku je na můj vkus moc tuhý - asi proto , že se krém nepodařilo vyšlehat . Korpus jsem upekla klasický piškot - pro jistotu , aby mi nespadl a on se nakonec nepovedl krém . . . Mrzí mě to . . .

  • Alena
    Alena |

    7. 12. 2007 08:31

    Pro Zuzu, troubu jsem měla na 150 stupňů, při vložení těsta jsem nechala troubu pootevřenou na 2 minuty, pak zavřela a pekla asi půl hodiny. Sledovala jsem pečení přes skleněné okénko trouby.Řídila jsem se rady Marušky, která celý postup pečení popsala v komentáři dne 24.10.2007.

  • zuzu t.
    zuzu t. |

    5. 12. 2007 21:29

    v receptu neni uvedene na kolik a na jak dlouho se ma ten dort pect , poradite mi ?

  • Linda Klein
    Linda Klein |

    2. 12. 2007 11:05

    Magdo a Gabko, nebojte se priste ten korpus nadrobit a smichat s kremem, je to opravdu moc dobre. Ale ten vas dort bude urcite taky moc dobry:-))

  • Magda a Gabka
    Magda a Gabka |

    30. 11. 2007 20:08

    Ahoj holky,ten korpus se má opravdu nadrobit do té čokoládové hmoty-šlehačky? Nějak se mi to nezdá?Já to raději rozřízla na 3 části a čokol. šlehačku namazala mezi to. Přidala jsem do toho i delisu a vlky.Zítra uvidíme jak to bude chutnat a vypadat

  • Monika
    Monika |

    24. 11. 2007 19:01

    Dort se povedl - s krémem jsem problém neměla - šlehačku jsem zahřívala ve vodní lázni a před šleháním jsem raději přidala ztužovač.

  • Alča
    Alča |

    21. 11. 2007 09:24

    Dort se povedl, poprvé byl výborný, ani korpus neklesl. Poruhé to bylo nějak moc narychlo, takžejsem místo korpusu použila piškoty, na ně jsem rozdrobila nejrůznější sušenky, co doma byly a zbyly (= co malej nakousal a odložil. :-) ), do vrstvy s bílou čokoládou (Orion) jsem přidala zase nadrobené sušenky a protože čokolády bylo málo, přidala jsem ještě čokoládové kousíčky, takže to bylo jako stracciatella. Ale taky moc dobrý, všem chutnalo. :-)

  • Hela -
    Hela - |

    7. 11. 2007 12:35

    Šlehačka se má vařit alespoň minutu, vařením nic nezkazíte, alespoň bude krém tuhý.

  • Alena
    Alena |

    7. 11. 2007 12:02

    Zdravím Alenu F.Jsem ráda, že vyzkoušela jinou variantu. Již mám bílé vlnky, jsou také dost sladké,tak dám ještě BeBe sušenky(modrý obal-smetanové). S tou šlehačkou na krém, jsem také někde četla, že se má vařit, ne jen do bodu varu.Tak teď o víkendu tyto varianty pečení vyzkouším.

  • Alena F.
    Alena F. |

    7. 11. 2007 06:15

    Tak upečeno, namazáno, snědeno. Na řezy na plech jsem teda použila těsto z jedné dávky, do šlehačkového krému jsem rozdrtila 2 bílé Delisy (byly v akci za 3.90 :-) a navíc vlnky neměli) a balíček máslových BeBe sušenek - pouze samotné Delisy jak se uvádí v jednom receptu na rafaelo kuličky se mi zdály moc sladké. A je to výborné. Teda spíš bylo :-( Už to padlo za oběť. Manžel a moji 2 puberťáci zaútočili na plech ihned po posypání kokosem, ani ho nenechali ztuhnout v lednici. Jen ještě poznámka k té šlehačce. V receptu se píše, že se má šlehačka jen zahřát, ne vařit. Já naopak mám radu od profi cukrářky, která když dělá šlehčkové krémy na dorty, vždy den předem svaří šlehačku ( a třeba i s ledovými kaštany na hnědý krém) a ta říká, že se musí aspoň 30 vteřin vařit, přes noc dá do lednice a druhý den vyšlehá do pevna. Takto připravený krém je pěkně pevný a neklesá. A je fakt, že já vyšlehala tu šlehačku s bílou čokoládou asi za minutu.

  • Alena F.
    Alena F. |

    5. 11. 2007 11:56

    Děkuji svojí jmenovkyni Aleně. Bezva nápad s těma vlnkama. Vzhledem ke své lenosti a mlsnosti zkusím ty vlnky :-) Večer jdu na to, tak dám vědět.

  • Alena
    Alena |

    31. 10. 2007 11:12

    Chtěla bych uvést, že jednoduché piškotové těsto peču takto:vajíčka zvážím(třeba 3), kolik váží vajíčka tolik zvážím cukru a pol.mouky.Třu celá vejce, cukr a 3 lžíce vlažné vody( koli vajec,tolik lžic vody),těsto krásně zbělá, pak pomalu zamíchám mouku, dám na vymazaný a moukou vysypaný plech upéct.

  • Alena
    Alena |

    31. 10. 2007 10:59

    Radko, použila jsem hladkou mouku,do mouky dala prášek do pečiva a pak přesila přes sítko. Mouka je tím nadýchanější. Uvažuji také, že příště udělám řezy.Těsto dám na plech z uvedné dávky a buď do krému upeču na rozdrobení jednoduché pištotové těsto, nebo koupím oplatky bílé vlnky, válečkem na těsto mírně rozdrtím a dám do krému. Vlnky se uvádějí v receptu na kuličky Raffaello.

  • Stella
    Stella |

    31. 10. 2007 08:31

    Pre Radku: Autorka piekla tortu z hladkej múky, myslím, že som to čítala v komentároch, ale nič nepokazíte, keď dáte polohrubú.

  • Stella
    Stella |

    31. 10. 2007 08:27

    Ďakujem za recept, piekla som tortu na nedeľu. Cesto perfektné - odkladám recept, krém sa tiež vydaril. Podľa rád som použila obyčajnú bielu čokoládu Orion,nastrúhala do šľahačky a šľahačku len mierne zahrievala, aby sa čokoláda rozpustila. Na druhý deň som ju krásne, bez problémov vyšľahala. Deti plnku ochutnávali ešte za pochodu, veľmi im nechutila, tak som sa nechala presvedčiť a pridala som do nej kakao a rum.Raffaelo to síce už nebolo, ale torta bola skvelá.

  • radka
    radka |

    30. 10. 2007 17:00

    Prosím, jakou mouku?

  • Maruška *
    Maruška * |

    30. 10. 2007 09:39

    Alenko, pokud peču jakékoliv řezy, používám svůj osvědčený recept, který jsem kdysi dostala od zkušené cukrářky a je univerzální. Na plech s vysokými okraji (30 x 40) dělám z: 7 vajec, 28 dkg cukru krupice (ne moučkový), 28 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 8 čajových lžiček horké vody a 2 čajové lžičky oleje. Pak podle toho, jaké řezy potřebuji přidávám buď hrst mletých ořechů nebo kokos, příp. kakao. Šlehám celá vejce s cukrem, až nabydou, přidávám za stálého šlehání po lžičkách vodu s olejem. Nakonec lehce zašlehám mouku s pr. do peč.a ostatním (ořechy, kokosem...). Na dno plechu dávám papír na pečení, který stejně jako boky plechu vymažu SÁDLEM a vysypu hrubou moukou. Těsto na plechu rozetřu více ke krajům, při pečení se srovná.Peču v předehřáté troubě na necelých 150 stupňů. Kouknětě na můj příspěvek zde z 24.10. Pokud vyzkoušíte, dejte vědět. Hodně úspěchů.:-)))

  • Alena F.
    Alena F. |

    30. 10. 2007 07:19

    Chci se zeptat, jestli jste to někdo zkoušel péct na plechu? Chci hio dělat na jednu oslavu a bude tam dost lidí a myslím, že z toho plechu, nakrájený na kostky to bude lepší. Ale nevím jak s množstvím jestli těsto rozdělit na dva díly a péct na dvou plechách, aby to šlo rozdrobit a nebo jestli udělat prostě dvojitou dávku a v tom případě jestli má být i dvojitá dávka na náplň? Dík za radu.

  • Alena
    Alena |

    29. 10. 2007 09:54

    Dort se povedl, byl velice dobrý,všem chutnal. Při pečení korpusu jsem postupovala a dodržovala rad Marušky,krásně vyšel nahoru, ale i přesto nepatrně klesl. Krém jsem během 15 minut i s malou přestávkou vyšlehala do husta, měla jsem bílé čokolády Milky, protože na vaření s bílou čokoládou nemám dobré zkušenosti. Nahoru jsem pak šlehalašlehačku v prášku od Dr.Etkera, byla kráně tuhá.Pro milovníky kokosu-báječné.

  • frankovka *
    frankovka * |

    27. 10. 2007 16:47

    Tak jsem si tento dort nechal udělat k narozkám od frankovkové...a dostala velkou pochvalu a já dávám autorce velkou jedničku s hvězdičkou! Díky!:-)

  • katka
    katka |

    27. 10. 2007 13:25

    Tak jsem upekla na 150stupnu a presne jak je to tu napsane.Napred vyskocil korpus az po vrch a pak pomalu klesal.Po vyndani z trouby klesl tak o polovinu.Ma to trochu klesnout nebo zustat,jak se vytahne z trouby.

  • Gábina H
    Gábina H |

    26. 10. 2007 10:31

    Alčo, ta třetí šlehačka se šlehá zvlášť a dá se na krémovou vrstvu. Celé se pak zasype kokosem.

  • Alena
    Alena |

    26. 10. 2007 06:59

    Dnes ráno jsem si rozehřála šlehačky, zamíchala bílé čokolády,po zchladnutí šoupla do lednice. Až přijdu z práce, tak se pustím do pečení. Zkusím radu s pečením od Marušky, protože i když jsem v pokročilejším věku, tak s pečením korpusu mi to moc dobře nikdy nedopadne.Dort jsem slíbila k narozeninám dceři. Dám pak vědět,jak to dopadlo.

  • Alča
    Alča |

    25. 10. 2007 15:15

    Ještě jeden dotaz - v ingrediencich je uvedeno 3 šlehačky, s čokoládou se zahřívají 2 šlehačky.Ta třetí šlehačka se přidá při šlehání těch šlehaček s čokoládou, nebo se šlehá zvlášť a dává se pak nahoru bez kokosu?

  • Alča
    Alča |

    25. 10. 2007 15:05

    Díky Maruško a Zdeno z JM za upřesnění. Jdu se na něj vrhnout, snad se povede. :-)

  • Maruška *
    Maruška * |

    24. 10. 2007 13:01

    Zdravím Lucii, Martinu i další kuchařinky, které mají problém s upečením dortového korpusu. Byl to i můj případ. Kdysi mi ale poradila paní, která pekla svatební dorty, že korpusy se nesmí péci zprudka.Já na její radu postupuji takto (a mohu říci že vždy s úspěchem): Mám jenom klasickou obyčejnou elektrickou troubu. Rozehřeji ji na necelých 150 stupňů. Formu dám ještě na plech a vložím do troubv na spodní mřížku. Po vložení do troub ji ještě chvilečku - tak asi 2 minuty nechám pootervřenou! (Když jsem to dělala na radu poprvé, obávala jsem se, že to moc dobře nedopadne, ale opak byl pravdou). Pak troubu zavřu a celou dobu peču na necelých 150 stupňů. Nehlídám čas, sleduji, jak jde korpus od krajů a zkouším špejlí. Musí být propečeno, ale ne vysušeno. Pokud se korpus upeče zprudka, sice krásně naskočí, ale potom kleśne a srazí se. To je moje převzatá rada, která se mi velice osvědčila. Vím, že s tím nemusí každý souhlasit, ráda přijmu zkušenosti jiných kuchařek (i kuchařů).

  • Iva
    Iva |

    22. 10. 2007 14:07

    Zdeno mockrát děkuji!

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    22. 10. 2007 13:58

    Korpus rozříznete na 2 části a sice v 1/3 výšky korpusu.To znamená, že spodní část bude 1/3 a vrchní část 2/3 vcelku.Tyto 2/3 korpusu vcelku rodrobíme.Takže piškotový korpus je pouze naspodu.Zbytek dortu tvoří krém.

  • Iva
    Iva |

    22. 10. 2007 13:52

    Dost dobře nechápu jak korpus rozříznout? Na dvě části nebo na tři a prostřední rozdrobit? Vrch dortu tvoří krém a nebo opět korpus?

  • Sísa
    Sísa |

    18. 10. 2007 07:10

    Ještě mě napadlo, do těsta na piškot přidávám vodu horkou, tady to není uvedeno. Třeba by se tolik nesrazil korpus.

  • Sísa
    Sísa |

    18. 10. 2007 07:07

    Chystám se upéct dětem k narozeninám. Ale mám obavu, na kolik stupňů péct, aby se mi nesrazil piškot? A možná by se hodila rostlinná šlehačka Rama cream fin. Ty tuhnou skoro hned. Jsou lepší než šlehačka klasická. Mám je vyzkoušené na BeBe střechu.

  • Lída C.
    Lída C. |

    15. 10. 2007 13:13

    Tak, ačkoli peču a vařím ráda, často a celkem obstojně, na tomhle dortu jsem si vylámala zuby. A to konkrétně na krému - dlouho a dlouho nechtěl ztuhnout a nakonec se začal srážet. Sice jsem to zachránila piškotovými drobky a kokosem a nakonec všem moc chutnal, ale už mám obavy ho zkoušet znovu.

  • hanka
    hanka |

    14. 9. 2007 15:56

    Ahojte kuchtíci!!! Dort jsem pekla již několikrát a pokaždé měl veliký uspěch... Naposledy jsem zloušela udělat dvoupatrový, prvné patro jsem üdělala z bílé čokolády šlehačku a druhé prato z hořké čokolády a výsledek byk famózní. Doporučuji vyzkoušet. Zdravím Hanka

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    3. 9. 2007 06:41

    Opravdu jedním slovem vynikající.Piškot krásně vláčný a krém výborný.Jen ta šlehačka s tou čokoládou se musela strašně dlouho šlehat.Už jsem si myslela,že ani nestuhne.Ale nakonec se podařilo.Příště to asi vyzkouším tak,že ušlehám samotné šlehačky, do toho dám nastrouhanou čokoládu,kokos a piškotové drobky.Myslím že výsledek bude stejný.Dávám 1.

  • Tynka a Verča
    Tynka a Verča |

    3. 8. 2007 20:52

    Dneska jsme dodělali tento výtečný dortík pro naši kamarádku, vypadá dobře, jak moc stuhne do druhého dne se necháme překvapit. Piškot je tak centimentrový, nějak se nepodařil, ale zbytek dortu nám při přípravě chutnal.

  • Marketa F.
    Marketa F. |

    7. 5. 2007 18:35

    Byla jsem velmi mile prekvapena - tohle se urcite stane jednim z oblibenych receptu, priste zkusim udelat na plech jako kolac. Dala jsem na piskot kompotovane vypeckovane visne, myslim, ze to chuti dost prospelo a strany oblepila mandlovymi lupinky. Mozna bych zkusila udelat do "kopecku" jako krtkuv dort, protoze nedrzi moc tvar.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 4. 2007 20:32

    na kolik stupnu to pecete???

  • Jitka H.
    Jitka H. |

    31. 3. 2007 15:26

    Dort jsem dnes dělala,dnes i chutnala,u nás nic nevydrží čekat do druhého dne.Je moc dobrý a není pracný,šlehala jsem krém dost dlouho,ale nakonec se povedl.Myslím že by šlo udělat i z tmavé čokolády,to zkusím příště. Dávám1

  • Anonym
    Anonym |

    20. 3. 2007 11:56

    Na dort můžete použít hladkou i polohrubou.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    20. 3. 2007 09:24

    ta kokosová moučka je normální strouhaný kokos? A jakou mouku použít? Hladkou nebo polohrubou?

  • Jana
    Jana |

    19. 3. 2007 17:19

    Nejlepší dort, jaký jsem kdy jedla!!! Dávám 1!

  • Martina S.
    Martina S. |

    21. 9. 2006 11:04

    Piškot jsem také dělala s olejem, ale po vyndání z trouby spadl ... Krém mi zhoustl, použila jsem klasickou bílou čokoládu (neosvědčila se mi v jiných receptech bílá na vaření). Je to velice dobrý dort a rychlý, žádné pracné prokrajování a plnění krémem. Chuťově výborný.

  • Ivana
    Ivana |

    21. 9. 2006 10:27

    Tak Šárko, mě se to taky dvakrát srazilo :( Ale i tak ten dort příště zkusím znovu. Možná že to moc zahřeju a pak to prostě nejde vyšlehat. Napadlo mě,že ty čokolády jen nastrouhám do šlehačky a zkusím šlehat bez zahřívání.....

  • Lucie Uresova
    Lucie Uresova |

    4. 9. 2006 14:50

    tak, prisla jsem na to sama... spatne to pecu. a moc to sleham. Napodruhe se piskot povedl, dort byl vynikajici!!!

  • Lucie Uresova
    Lucie Uresova |

    29. 8. 2006 14:19

    DObry den, prosim o radu, zkousela jsem pect tento dort, ale piskot nadherne ve forme vybehl a pak se srazil. Jaky je presny postup peceni? Na co si dat pozor? (domaci olejova babovka s olejem mi taky spadne).

  • Nela Kubasová
    Nela Kubasová |

    20. 6. 2006 13:56

    Dnes se chystam udelat tento dort memu priteli k svatku. Doufam, ze to dopadne dobre, drzte palce ;)

  • sarka sasinova
    sarka sasinova |

    9. 6. 2006 17:51

    tak prave dneska sem tento dort zkousela,ale bohuzel se mi vubec nepovedl.Slehala sem slehacku s cokoladou na HUSTY krem a nez to stacilo zhoustnout tak se mi srazila...jak moc huste to melo byt?dala sem tam i ztuzovac.

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    5. 6. 2006 18:46

    Dort jsem dělala, lze použít bílou čokoládu na vaření, je vynikající, zdobila jsem kokosem, mandlovými lupínky a kuličkami "Raffaela" z bonboniery. Předtím jsem dorty nepekla, ale tento se povedl moc a moc chutnal.

  • Kora
    Kora |

    17. 5. 2006 15:32

    Prosím, akú bielu čokoládu používate, môže byť i biela čokoláda na varenie? Ďakujem

  • Jitka
    Jitka |

    13. 5. 2006 15:05

    Na kolik stupňů se to má dát péct?

  • Petra
    Petra |

    7. 5. 2006 12:11

    Dort je vynikající. Neotřelý a tak akorát sladký. Dělala jsem jej na narozeninovou oslavu a měl velký úspěch!

  • Zuzaa
    Zuzaa |

    20. 3. 2006 15:39

    Tento dort je opravdu výborný, není přeslazený, stojí za upečení. Zdobila jsem želé ovocem a vypadal krásně

  • Mar
    Mar |

    11. 3. 2006 11:09

    Ja dort budu dneska teprve pect a jsem teda fakt zvedava.Doufam ze se mi povede a bude chutnat kamaradum.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 2. 2006 15:39

    Ahojky je mi 16 a jsem na cukrářce tento dort je velice dobrý a ani vcelku jednocuchý.Děkuju za skvělý nápad:)

  • Pavlina
    Pavlina |

    30. 1. 2006 08:11

    Dort jsem dělala o víkendu. Byl opravdu výborný.

  • Lucia Porošinová
    Lucia Porošinová |

    29. 1. 2006 08:42

    Ja som pouzila hladku muku, ale moze byt podla mna aj polohruba. Pre Luciu: nam torta chutila :-) (upiekla som ju synovi na 4. narodeniny), vsetci chvalili (bud im chutila alebo ma nechceli urazit :-)). Myslim, ze stoji za vyskusanie.

  • tiež Lucia
    tiež Lucia |

    27. 1. 2006 20:21

    Lucia, prosím Ťa, môžeš napísať, či je ten dortvýborný? Som zvedavá.

  • Pavlina Valešova
    Pavlina Valešova |

    26. 1. 2006 09:56

    Jaké mouky? Děkuji za odpověď.

  • Lucia Porošinová
    Lucia Porošinová |

    22. 1. 2006 09:14

    Jedna cokolada ma mat 10 dg. Teda spolu 20 dg. Ja som to robila v okruhlej forme s priemerom 23 cm. V rure mi to narastlo az nad okraj, ale potom to splaslo. Takze moze byt aj priemerom vacsia, ale vosla sa aj do tej 23 cm.

  • Zlata
    Zlata |

    20. 1. 2006 19:01

    Prosím - tí 2 čokolády sou dokopy 10 Dg, nebojen jedna čokoláda?Aká velká dortová forma by mela být?Děkuji.