Autor:

Dort Raffaelo

Střední
Těsto
Vejce 5 ks
Moučkový cukr 150 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Mouka 100 g
Voda 1 dl
Krém
Šlehačka 3 kelímek
Bílá čokoláda 100 g
Kokos 200 g
Dort Raffaelo

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta.
Dáme péct do dortové formy - okrouhlé (vymazané a vysypané moukou). 2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme - nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu, nalámanou na kousky, mícháme - mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí.
Necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části - 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky.
Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, dobře promícháme, přidáme 160 g kokosové moučky, vše dobře společně promícháme. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme zbylou šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbylou kokosovou moučkou (40 g).
Dort je nejlepší, když se nechá odstát min. 1 den.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
2+
4.3 30 5 1
Reklama
Křupavý pohár s jogurtem Ideální letní snídaně: Cereálie s čerstvým ovocem Články z

Komentáře k receptu: Dort Raffaelo

Komentáře

  1. Martin   26.10.2014 | 21:41 | reagovat |

    Ahojte, jak vysoký by měl být ten korpus po upečení?

  2. Ywik88   10.02.2014 | 21:29 | reagovat |

    Za recept děkuji. Protože jsem uplný začátečník, tak příprava byla pro mě celkem náročná a vzhledově to taky nebylo uplně ono, ale chuťově se jedná o výborný dort. Všichni si ho doma chválili.

  3. laika   09.01.2014 | 13:53 | reagovat |

    je lepsi korpus nebo krem obarvit potr. barvivem?

  4. Hellda   04.04.2013 | 22:14 | reagovat |

    Zkoušela jsem to a byl vynikající.. Nadýchaný, úplně slast! :-) Doporučuji!

  5. Olca   23.11.2012 | 8:03 | reagovat |

    prosim, jaka mouka tam ale ma byt? diky

1 2 3 4 5 ... 8 ... 12 ... 15 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web