Autor:

Dort s jablky a pudinkem

Snadné
Těsto:
Hladká mouka 250 g
Hera
nebo máslo (změklá)
125 g
Mléko
- necelé
1 dl
Vanilkový cukr 1 ks
Sůl
- špetka
 
Prášek do pečiva
na špičku nože
 
Tuk
a mouka na vymazání a vysypání kulaté formy 22 cm
 
Dále:
Dětské piškoty
cca
30 ks
Jablka 300 g
Skořicový cukr
nebo vanilkový
1 ks
Mléko 1/2 l
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr krupice 2 lžíce
Dort s jablky a pudinkem

Postup přípravy:

Vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do chladna odpočinout. Pak na pomoučněném stole vyválíme z větší části těsta plát, který opatrně přeneseme do vymazané formy.

Na dno těsta naskládáme piškoty, které zasypeme jablky (doporučuji kyselejší), posypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem. Jablka polijeme uvařeným horkým pudinkem z mléka cukru a pudinku. Pudink zakryjeme zbylým těstem, které si rozválíme do potřebné velikosti.

Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu, pečeme dorůžova. Pak necháme vychladnout a proležet - nejlépe 24 hodin před podáváním. Dozdobit před podáváním můžeme šlehačkou nebo posypat moučkovým cukrem s vanilkou.

* Na jablka můžeme nasypat dle chuti ořechy, kokos nebo rozinky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1-
4.74 19 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 19x)
Reklama
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Dort s jablky a pudinkem

Komentáře

  1. Síma   31.03.2016 | 17:25 | reagovat | závadný

    Druhý den úplně perfektní a v puse se jen rozplývá. Ráda zase někdy udělám.

  2. Veru   08.06.2015 | 15:53 | reagovat | závadný

    Co znamená v ingrediencích tuk 22 cm? Není to překlep?
    V postupu to nikde nevidím, děkuji. :-)

  3. Mery96   16.10.2014 | 19:50 | reagovat | závadný

    Výborný moučník.

  4. Vrabcová   14.02.2014 | 20:15 | reagovat | závadný

    Tenhle typ moučníků máme moc rádi. Nepřejí se, protože čím je starší, tím je lepší a tím nemyslím, že by vydržel moc dlouho. Navíc není přeslazený a těsto se může udělat i dia.

  5. MatkaKatka   02.06.2012 | 23:17 | reagovat | závadný

    Super je druhý den, je dobré ho udělat předem ;-) :-) :-*

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web