Autor:

Dort s jezírkem

Obtížné
Velký dortový korpus
Vejce 6 ks
Cukr krupice
jemný
250 g
Polohrubá mouka 240 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Černá káva 2 lžíce
Škrobová moučka 90 g
Voda
studená
3 lžíce
Tuk
nebo strouhanka
 
Malý dortový korpus
Vejce 3 ks
Voda
horká
2 lžíce
Cukr krupice
jemný
100 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Polohrubá mouka 75 g
Škrobová moučka 30 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Tuk
nebo strouhanka
 
Máslový krém
Máslo 250 g
Moučkový cukr 100 g
Vanilkový pudink 1 balíček
Mléko 300 ml
Dále
Džem
pikantní
 
Želatina 2 balíček
Cukr krupice
na želé - podle chuti
 
Potravinářské barvivo
modrá
 
Marcipán
figurky z ní vymodelované
 
Tmavá čokoládová poleva  
Kokos  
Dort s jezírkem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny. Ušleháme pevný sníh z bílků a studené vody a spolu s moukou prosátou se škrobem a práškem do pečiva lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těstem naplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou formu a pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C asi 45 minut.

Malý korpus: celá vejce šleháme s horkou vodou do pěny, přidáme krupicový a vanilinový cukr a šleháme. Mouku smícháme se škobovou moučkou a práškem do pečiva a polovinu této směsi prosejeme do žloutků, lehce promícháme a přimícháme druhou polovinu moučné směsi. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi 35 minut.

Krém: z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladit. Změklé máslo našleháme s prosátým cukrem a postupně zašleháváme pudink.

Velký korpus 2x rozkrojíme, jeden plát potřeme džemem, druhý plát krémem, spojíme je do původního tvaru a povrch a strany natřeme krémem. Malý korpus vykrojíme (jezírko), korpusy sesadíme a strany horního vykrojeného korpusu také potřem krémem. Dort uložíme do chladu!Připravíme si cukrem ochucené želé a obarvíme ho namodro. Když začne tuhnout, naplníme malý korpus - jezírko. Doplníme vymodelované figurky a rákosím z čokolády.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Reklama
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Dort s jezírkem

Komentáře

  1. Templář2   02.07.2014 | 11:19 | reagovat | závadný

    Dort byl opravdu vynikající.
    Neměl jsem jen rybář, a proto jsem tam dal čerta s prutem. :-)

  2. RENATA DUTKOVÁ   24.05.2013 | 23:58 | reagovat | závadný

    Velice dobrý recept na dort.

  3. Katka Maršálková   19.03.2007 | 13:32 | reagovat | závadný

    taky nevim, proč by na konci receptu měl být zdroj, k čemu by to bylo? Nevidim v tom smysl...

  4. Sona   17.03.2007 | 16:00 | reagovat | závadný

    Pani Zite,Konecne nekdo pochopil, co jsem chtela rict. Dekuji. Krome toho si myslim, ze je nekdy lepsi najit recept na netu, protoze k nemu uz ma casto hodne vyjadreni, tak ho nezkousi jenom tak naoko. Navic nemusi kvuli jednomu receptu kupovat casopis, ve kterem je vic reklam a drbu nez vareni.

  5. Petra Seibertová   17.03.2007 | 10:28 | reagovat | závadný

    Není tak náhodou jedno,jestli je recept odtamtud,nebo odtamtud??? Mě by například bylo úplně jedno,jestli by byl na konci receptu napsaný zdroj,nebo ne....protože jde tady hlavně o to,aby byl recept dobrý!! Spíše pak pročítám komentáře k daným receptům a je mi šum a fuk,jestli ho někdo opsal z časopisu,nebo po nocích doma vymýšlel.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web