Fazole s kroupami a slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g fazole
    • 200
      g kroupy
    • 300
      g anglická slanina
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, a scedíme. Kroupy připravíme stejným způsobem.
2
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit plátky nebo kostičky slaniny a nakonec i nastrouhaný česnek. Ke slanivě vmícháme uvařené kroupy a fazole, dochutíme solí, pepřem a majoránkou dle chuti. Podáváme s čerstvým chlebem nebo samotné.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Peca68
    Peca68 |

    12. 1. 2016 17:51

    Moje babička takto dělala šumajstr. To se tam dávají opečené škvarky. Zkusil jsem to připravit s vepřovkou . Není to tolik tučné. Vepřovky ovšem musíte vybírat, málo ve které je opravdu maso :(

  • Eva Macková
    Eva Macková |

    22. 5. 2015 11:21

    Je to výborné, kroupy jsem si uvařila a fazole jsem použila dvoje ve slaném nálevu.

  • bobo
    bobo |

    17. 2. 2013 10:48

    vypadá to úchvatně,zkusím

  • Honza
    Honza |

    20. 1. 2013 17:12

    je to velmi podobné moravskému šumajstru :-)

  • Holubková
    Holubková |

    1. 3. 2012 19:35

    Moc nám chutnalo, taková jídla dělávala naše babi a ve velkém, pak se jen chodilo a z hrnce nabíralo :-) .

  • Dana K.
    Dana K. |

    5. 2. 2012 20:36

    To je dobrý už od přečtení a od pohledu. Vyzkouším to někdy k večeři.