Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
2+ 1 5
Autor:

Drožďová pomazánka - Dědův recept

20 minut
Snadné
Ingredience
Vejce 5 ks
Strouhanka
4-5
5 lžíce
Droždí 2 balíček
Cibule 1 ks
Česnek
2-3
3 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Vajička rozklepneme do 1/2 litrového hrnku, zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Na pánvi osmažíme do sklovata jemně nakrájenou cibulku a přidáme droždí. Droždí necháme rozpustit a za stálého míchání počkáme, až se začne znovu srážet.

Potom přidáme vajíčka s vodou a mícháme dokud nezačne směs opět vařit. Pak postupně přidáváme strouhanku až se vytvoří směs podobná konzistencí „mozečku“. Pánev potom odstavíme z plotny a ochutíme nastrouhaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Drožďová pomazánka - Dědův recept

Komentáře

  1. Růža   20.11.2011 | 17:33 | reagovat | závadný

    je vyborna dneska jsem jí dělala a je to bomba ;-) ;-) ;-) ;-)

  2. Petr Stránský   02.04.2010 | 13:15 | reagovat | závadný

    Tak jsem to udělal podle základního receptu :-). Než jsem si stačil dojít namáznout chleba, tak už jsem měl jenom chlebovou pochoutku / chleba mazaný chlebem /:-D. Teď už ji dělám z 3x takové dávky a stejně si ten svůj díl pomazánky musím hlídat a popřípadě i vrčet, aby jsem taky měl něco k večeři. Dokonce i kamarádka mého vnuka, když se dozvěděla, že je z droždí, tak udělala brrrrrrrrr, ale pak ochutnala a s prominutím sežrala skoro celou misku.

  3. Martina   12.12.2006 | 14:41 | reagovat | závadný

    Výborná varianta je: cibulku na máslo, k tomu droždí (já dávám tak 8 kostek) - nechat rozpustit, až začne droždí jakoby masově vonět. K tomu 3-4 vajíčka, za stálého míchání nechat ztuhnout. Do vychladlé směsi najemno nastrouhat 10 dkg dietního salámu a podle chuti kyselé okurky, přisolit. Když je to hrudkovité, opatrně přidám olej - aby šla pomazánka dobře roztírat. Recept mám od mé babičky (nar. 1900) a spojuji si ho hlavně se silvestrovským večerem - podklad pro chlebíčky, zdobení klasické: salám, okurka, vajíčko, sýr, kapie.

  4. Radka   11.12.2006 | 20:23 | reagovat | závadný

    mám pořád prasklé koutky a lékařka mi doporučila drožďovou pomazánku, tak listuji na netu a vybrala jsem si tuhle. Zítra se na ni vrhnu, moc se těším!

  5. Anonym   07.11.2006 | 13:35 | reagovat | závadný

    Já nechám rozpustit na cibulce a másle asi 3 kostky droždí a do toho jen jedno vejce. přidám trochu mléka, drcený kmín, sůl, pepř a míchám až do sražení.Potom rozmixuji do hladka.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X