Autor:

Drožďová pomazánka - Dědův recept

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Vejce 5 ks
Strouhanka
4-5
5 lžíce
Droždí 2 balíček
Cibule 1 ks
Česnek
2-3
3 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Vajička rozklepneme do 1/2 litrového hrnku, zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Na pánvi osmažíme do sklovata jemně nakrájenou cibulku a přidáme droždí. Droždí necháme rozpustit a za stálého míchání počkáme, až se začne znovu srážet.

Potom přidáme vajíčka s vodou a mícháme dokud nezačne směs opět vařit. Pak postupně přidáváme strouhanku až se vytvoří směs podobná konzistencí „mozečku“. Pánev potom odstavíme z plotny a ochutíme nastrouhaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Drožďová pomazánka - Dědův recept

Komentáře

  1. Růža   20.11.2011 | 17:33 | reagovat | závadný

    je vyborna dneska jsem jí dělala a je to bomba ;-) ;-) ;-) ;-)

  2. Petr Stránský   02.04.2010 | 13:15 | reagovat | závadný

    Tak jsem to udělal podle základního receptu :-). Než jsem si stačil dojít namáznout chleba, tak už jsem měl jenom chlebovou pochoutku / chleba mazaný chlebem /:-D. Teď už ji dělám z 3x takové dávky a stejně si ten svůj díl pomazánky musím hlídat a popřípadě i vrčet, aby jsem taky měl něco k večeři. Dokonce i kamarádka mého vnuka, když se dozvěděla, že je z droždí, tak udělala brrrrrrrrr, ale pak ochutnala a s prominutím sežrala skoro celou misku.

  3. Martina   12.12.2006 | 14:41 | reagovat | závadný

    Výborná varianta je: cibulku na máslo, k tomu droždí (já dávám tak 8 kostek) - nechat rozpustit, až začne droždí jakoby masově vonět. K tomu 3-4 vajíčka, za stálého míchání nechat ztuhnout. Do vychladlé směsi najemno nastrouhat 10 dkg dietního salámu a podle chuti kyselé okurky, přisolit. Když je to hrudkovité, opatrně přidám olej - aby šla pomazánka dobře roztírat. Recept mám od mé babičky (nar. 1900) a spojuji si ho hlavně se silvestrovským večerem - podklad pro chlebíčky, zdobení klasické: salám, okurka, vajíčko, sýr, kapie.

  4. Radka   11.12.2006 | 20:23 | reagovat | závadný

    mám pořád prasklé koutky a lékařka mi doporučila drožďovou pomazánku, tak listuji na netu a vybrala jsem si tuhle. Zítra se na ni vrhnu, moc se těším!

  5. Anonym   07.11.2006 | 13:35 | reagovat | závadný

    Já nechám rozpustit na cibulce a másle asi 3 kostky droždí a do toho jen jedno vejce. přidám trochu mléka, drcený kmín, sůl, pepř a míchám až do sražení.Potom rozmixuji do hladka.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zpomalte stárnutí pleti! Víme, co pomůže přímo vám Zpomalte stárnutí pleti! Víme, co pomůže přímo vám
Celebrity na síti: Novorozená holčička Adama Levina a Tom Hanks na svatebním focení Celebrity na síti: Novorozená holčička Adama Levina a Tom Hanks na svatebním focení
Jaká je práce vašich snů? Býci budou dobří kadeřníci, Štíři sexuální terapeuti! Jaká je práce vašich snů? Býci budou dobří kadeřníci, Štíři sexuální terapeuti!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web