Jednoduchá kávová roláda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce Těsto:
    • 120
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce teplá káva i se sedlinou (logrem)
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • pečící papír na plech
  • Dále
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33% tuku
    • 3
      lžíce instantní káva cappuccino, latte... dle chuti 2 -
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • moučkový cukr dle chuti, nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kávu i se sedlinou, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 180 stupňů dorůžova. Ještě teplou srolujeme a necháme vychladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír, potřeme šlehačkou (část necháme na potření obvodu) a zpět zarolujeme. Zbylou šlehačkou potřeme vršek rolády a dáme vychladit. Podáváme vychlazenou a alespoň krátce proleželou, na plátky pokrájenou, nejlépe ke kávě.
2
Kávová šlehačka: smetanu vyšleháme společně s instantní kávou a vanilkovým cukrem dotuha. Pokud chceme, dochutíme ještě moučkovým cukrem dle vlastní chuti. Jestliže máme smetanu s nižším obsahem tuku, doporučuji přidat do smetany i ztužovač šlehačky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Z. Rozumková
    Z. Rozumková |

    17. 12. 2016 16:34

    Rychlá ale skvělá, hned jsme si jí zamilovali <3 .

  • Vránová
    Vránová |

    8. 11. 2016 16:17

    Dík rychlému obědu zbyl čas i na tuhle dobrotu. Je skvělá a velmi snadná, takže se dá hravě zvládnout i v pracovní den.