Sněhové pusinky na váhu

Střední
Ingredience
Bílek 180 g
Cukr krupice 390 g
Moučkový cukr 110 g
Sněhové pusinky na váhu

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Bílky a cukr ušleháme ve vodní lázni na tuhý sníh. Když hmota drží pevně tvar, vyjmeme z horké vody a vložíme do dřezu se studenou vodou. Mírně prošleháváme do vychladnutí. Plátěným sáčkem s kovovou zdobičkou stříkáme na plech vyložený papírem na pečení malé pusinky. Jsou z toho 3 plechy.

Doporučuji papír na okrajích zatížit třeba příborovým nožem, má tendenci se z počátku nadzvedávat za zdobičkou. Suším v horkovzdušné troubě na cca 90-100 °C asi půl hodiny všechny plechy najednou.

Toto je základní recept, lze přidávat barvivo a mít pusinky růžové, lze tvořit i malinkatá kolečka a zvlášť děti baví je pak navlékat na stuhu a vytvořit takový sněhový řetěz, můžete pocákat čokoládou apod. U nás jsou tradičně bílé a jí se po hrstech. Výhoda je, že pokud máte bílky ve sklence, jen nalijete do nádoby na váze. Já bílky léta ve sklence mrazím a pak je mám na vánoční cukroví v dostatečném množství.

Pro začínající šikovné kuchařinky - jak na vaření ve vodní lázni: nachystejte si široký kastrol ve kterém budete vařit vodu, naplňte studenou vodou asi do 1/3. Pak si připravte nádobu, která je po obvodu trochu menší a která pěkně vejde do hrnce s vodou. V této budete šlehat bílky. Neměla by být malá, počítejte s tím, že hmota hodně nabude. Taky by se vám hmota špatně prohřívala. Než začnete vařit vodu, vyzkoušejte tak, že úplně ponoříte nádobu do hrnce s vodou. Nádobou klidně zahýbejte a podle toho upravte množství vody. Představte si, že mixér nádobu rozhýbe. Počítejte také s tím, že voda bude mírně bublat a pokud by jí bylo hodně, stříkala by vám na sporák. Zní to možná blbě, ale vycházím z vlastních zmatků v mládí - kdy mi vařící voda kypěla z hrnce, v ruce mixér, dítě řvalo - infarktové stavy. Tak snad se neurazíte. Takto ušleháte bílky pohodlně a bezpečně a bude vás to bavit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 52 x
1
4.81 52 5 1
Reklama
Churros s kávovou čokoládou Kávové dobroty na nedělní odpoledne Články z

Komentáře k receptu: Sněhové pusinky na váhu

Komentáře

  1. lenkavlt   16.12.2016 | 20:58 | reagovat |

    recept je úžasný, zvládla jsem i jako úplný začátečník, udělala jsem sníh, mísu se sněhem vložila do teplé vodní lázně, míchala metličkou a postupně přidávala cukr. míchala jsem cca 10min, až byla hmota na dotek teplá (asi jako kafe, které se dá vypít). pusinky krásně drží tvar na plechu.moc chci kuchařce za tento recept poděkovat :-*

  2. Hana Hanušová   20.12.2015 | 10:39 | reagovat |

    To jsou nejlepší pusinky, jaké jsem kdy dělala..

  3. Petr   14.12.2015 | 14:09 | reagovat |

    Tak jdu vyzkoušet ty chválené pusinky a pak vám napíšu jak se mi povedly a jak mám chutnaly ;-)

  4. Kača   08.12.2015 | 22:25 | reagovat |

    Pusinky jsou úplně luxusní! Je tam teda tolik cukru, že už to nejde ani přesladit :D. Ale jsou boží. Nahoře křupavoučké, uvnitř krásně jemně mazlavé. A tak nádherně lesklé. Prostě super! <3

  5. Ota   09.03.2015 | 12:48 | reagovat |

    Vzal jsem bílky z lednice začal hned šlehat za chvíli to začalo houstnout tak podle receptu nasypal cukr pak jen přisypával do značné hustoty bílků, lžící vykrajoval a naplácal na plech a dal sušit do trouby při 100"C

1 2 3 4 5 ... 9 ... 13 ... 17 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web