Autor:

Vynikající řezy Raffaelo

Střední
Piškot
Moučkový cukr 1 sklenice
Vejce
Celá
4 ks
Polohrubá mouka 7 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Olej
3/4 sklenky
 
Mléko 7 lžíce
Zavařenina
Na potření piškotu
 
Krém
Mléko 4 dl
Polohrubá mouka 4 lžíce
Hera 1 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Moučkový cukr 150 g
Hnědý rum
Trochu
 
Kokos
1-2
2 lžíce
Na závěr na posypání řezů
Kokos
(Nebo celý zbytek sáčku kokosu, který má 200 g)
100 g
Vynikající řezy Raffaelo

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a pomažeme krémem, který uděláme svařením mléka a mouky na kaši, po vychladnutí kaše přidáme další suroviny na krém a vše vyšleháme ve šlehači. Po vyšlehání přidáme lžíci až dvě lžíce kokosu a už jen zamícháme. Celý krém navrstvíme na zavařeninu na piškotu, uhladíme a posypeme 100 g kokosu nebo i celým zbytkem sáčku, pokud jsme načínali nový, a špachtličkou namačkáme na krém.

Je to výborné, není to suché, já skladuji v lednici, druhý den je to nejlepší, ale většinou to do druhého dne nevydrží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
1-
4.63 30 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 30x)
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Vynikající řezy Raffaelo

Komentáře

  1. Monika   11.06.2014 | 10:50 | reagovat | závadný

    Upečeno, výborný. Jen škoda, že v původním receptu není uvedeno například, jak velká sklenice je myšlena, na jak velký plech atd. A i přesný postup se člověk dočte až v komentářích. Nicméně po ubrání velkého množství cukru v krému a přidání pouze poloviny kostky másla (představa, že pojídám heru je mi fakt hodně odporná) je to vynikající moučník. Pekla jsem ho do dortové formy o průměru cca 24cm a je to akorát.

  2. victorial   16.03.2014 | 19:27 | reagovat | závadný

    vyborne.

  3. Sakulek   27.10.2013 | 11:52 | reagovat | závadný

    My dělali už asi 10x a vždy se povedli a byli vynikající, všem doporučuji!

  4. Iva   08.10.2013 | 8:09 | reagovat | závadný

    Už niky více. Pekla jsem na malý plech, piškot byl tak 1 cm vysoký, nasákl se krémem a byl jak bláto :-(

  5. KaRa   18.09.2013 | 8:43 | reagovat | závadný

    Naprostá bomba, mňam, mňam, mňam. Rozplývá se na jazýčku. Musíte vyzkoušet. Děkuji za recept :)

1 2 3 4 ... 7 ... 9 ... 12 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web