Vynikající řezy Raffaelo

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Piškot
    • 1
      sklenice moučkový cukr
    • 4
      ks vejce Celá
    • 7
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • olej 3/4 sklenky
    • 7
      lžíce mléko
    • zavařenina Na potření piškotu
  • Krém
    • 4
      dl mléko
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks hera
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g moučkový cukr
    • hnědý rum Trochu
    • 2
      lžíce kokos 1-2
  • Na závěr na posypání řezů
    • 100
      g kokos (Nebo celý zbytek sáčku kokosu, který má 200 g)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a pomažeme krémem, který uděláme svařením mléka a mouky na kaši, po vychladnutí kaše přidáme další suroviny na krém a vše vyšleháme ve šlehači. Po vyšlehání přidáme lžíci až dvě lžíce kokosu a už jen zamícháme. Celý krém navrstvíme na zavařeninu na piškotu, uhladíme a posypeme 100 g kokosu nebo i celým zbytkem sáčku, pokud jsme načínali nový, a špachtličkou namačkáme na krém.
2
Je to výborné, není to suché, já skladuji v lednici, druhý den je to nejlepší, ale většinou to do druhého dne nevydrží.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    11. 6. 2014 10:50

    Upečeno, výborný. Jen škoda, že v původním receptu není uvedeno například, jak velká sklenice je myšlena, na jak velký plech atd. A i přesný postup se člověk dočte až v komentářích. Nicméně po ubrání velkého množství cukru v krému a přidání pouze poloviny kostky másla (představa, že pojídám heru je mi fakt hodně odporná) je to vynikající moučník. Pekla jsem ho do dortové formy o průměru cca 24cm a je to akorát.

  • victorial
    victorial |

    16. 3. 2014 19:27

    vyborne.

  • Sakulek
    Sakulek |

    27. 10. 2013 11:52

    My dělali už asi 10x a vždy se povedli a byli vynikající, všem doporučuji!

  • Iva
    Iva |

    8. 10. 2013 08:09

    Už niky více. Pekla jsem na malý plech, piškot byl tak 1 cm vysoký, nasákl se krémem a byl jak bláto :-(

  • KaRa
    KaRa |

    18. 9. 2013 08:43

    Naprostá bomba, mňam, mňam, mňam. Rozplývá se na jazýčku. Musíte vyzkoušet. Děkuji za recept :)

  • Helena
    Helena |

    26. 7. 2013 14:04

    |Musím říct,že opravdu skvělý recept.Moc děkuji :-)

  • Pepe
    Pepe |

    1. 6. 2013 19:05

    Buchtu muzu doporucit. Jen priste udelam vice testa nebo zvolim mensi plech. Krem jsem udelala take z masla a pridala jsem pri slehani i zakysanku. Je to mnamka! :-P

  • Žirafka
    Žirafka |

    13. 2. 2013 22:50

    Také se přimlouvám za to máslo :-) <3

  • pipča
    pipča |

    1. 2. 2013 14:26

    řezy jsou opravdu vynikající a krém jsem dělala taky z másla :-)

  • Romča
    Romča |

    19. 6. 2012 15:43

    Dělala sem je poprvé a povedly se mi:) Chválim.Určitě to nebylo naposledy co jsem je dělala :-)

  • Martina
    Martina |

    26. 7. 2011 10:04

    Bála jsem se, že budu mít piškot nízký, tak jsem dala 5 vajec a do mouky přidala pytlík nastrouhaných mandlí. Řezy byly mňamózní, dětem chutnaly víc než Izidor (což nechápu ;-) )

  • Hana Eismanová
    Hana Eismanová |

    18. 8. 2010 09:21

    Dělám už dlouho a jsou nejlepší. Celá rodina je zbožňuje. Dávám 1!!!

  • Amy -
    Amy - |

    8. 9. 2009 07:03

    nedělejte krém z Hery, ale z másla. Za prvé to není dobré a za druhé ani zdravé, jako všechny ztužené tuky. Jinak receptu na krém myslím nic neschází...

  • Zdeňka Ž
    Zdeňka Ž |

    7. 9. 2009 23:11

    Piškot podle receptu je opravdu moc dobrý, ale ten krém mě bohužel zklamal :-(

  • Tereza Cervinkova
    Tereza Cervinkova |

    15. 11. 2007 15:52

    jak dlouho to zabere cas

  • Megi
    Megi |

    1. 8. 2007 17:03

    Vynikající!!Akorát jsem to pekla na menší plech a bylo to i tak dost nízké.Ale i tak to bylo moc dobré.Když jsem dělala krém pořád jsem musela ujídat:)))Příště radši udělám 2 dávky a na větší plech.Stejně ten menší nestačí:)

  • Petra Janovská
    Petra Janovská |

    4. 7. 2007 21:40

    Jak jsem to pekla, tak se mi to zdálo takové nijaké.Ale na oslavě jsem se zavděčila.Budoucí švagr se mohl utlouct.Na mě zbyly nakonec jenom dva kousky.Po řezu se jenom zaprášilo.Musím ho ještě někdy upéct,abych i já ho mohla pořádně ochutnat.Chvállou nešetřím.Vynikající na jedničku s hvězdičkou.

  • momo
    momo |

    23. 6. 2007 17:36

    do krému místo 4 lžic polohrubé mouky dejte jen 2 lžíce , krém bude více nadýchaný a lehčí. Jinak jsou tyto řezy výborné

  • Werča Fojtíková
    Werča Fojtíková |

    17. 6. 2007 14:15

    Jeden z nejlepších receptů - jsou opravdu vynikající - povedly se mi hned napoprvé!!Jen když je sypu kokosem, tak trochu kokosu smíchám s kakaem nebo grankem a druhou půlku nechám bílou a sypu zešikma od rohu plechu po proužkách nastřídačku -vypadá to moc hezky!! Žádostí o recept je opravdu mnoho!!! Dávám za 1*. :0)

  • Pavla
    Pavla |

    7. 2. 2007 12:27

    zdál se být úžasný, tedy podle vašich názorů ale výsledek byl bohužel odpuzující. kdo má opravdu rád rafaelo at si ho raději koupí. vyhodili jsme tu věc.

  • bramborka
    bramborka |

    13. 10. 2006 15:13

    Dělám je jako anonym a plně souhlasím že jsou krásně nasáklé.Tuhle variantu ale zkusím také.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 10. 2006 13:53

    Já je peču trochu jinak, ale tyto jsou také dobré.Na syrové těsto nasypu kokos smíchaný s cukrem a peču dokud není kokos růžový(samozrejmě musí být i buchta propečená) a ihned jak plech vyndám z trouby tak celou buchtu poleju celou šlehačkou, která se krásně vsákne a řezy vůbec nejsou suché.Zkuste a uvidíte

  • JanaH.
    JanaH. |

    6. 10. 2006 20:26

    Lenko, zkuste do piškotu dát krupičkový cukr. Já ho vždycky dělám s krupičkovám cukrem, byla škoda kdybyste ho nezkusila znovu.Jsou opravdu výborné, dělala jsem je na svatbu dcery a měly velký úspěch.

  • Katka Borkovcová
    Katka Borkovcová |

    6. 10. 2006 19:43

    Jsou opravdu VÝBOBÉ, všichni si to pochvalovali.Je to trochu tučnější ale za to to stojí.=o)

  • Lenka Zavřelová
    Lenka Zavřelová |

    23. 9. 2006 21:51

    Navečer jsem upekla, aby byl zítra na pouť. Bohužel, jako u Lucie, i já měla nízký piškot-přesně 1cm. Šlehala jsem dlouho-zvlášť žloutky s cukrem a bílky taky zvlášť. Tak nevím proč. Už se mi na takovýho "prcka" nechtěl ani dělat krém, tak jsem to mázla marmeládou, posypala kokosem a je to moc dobré, na snídani zbyde možná pro děti. Tak hlavně že se sní, ale asi do toho už podruhé nepůjdu.

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    7. 9. 2006 15:19

    řezy jsou opravdu dle svého názvu vynikající.Zatím se chladí, ale už jsem neodolala a je to mňamka, hlavně změna po létě s ovocnými koláči. Dávám jedničku

  • Eliska
    Eliska |

    11. 8. 2006 14:30

    Tak jsem zjistila ze se pece na 170 a uz pecu po druhe behem 2 tydnu. Prvni pokus sel na ochutnani na mezinarodni urovni (Portugalsko, Rumunsko a Polsko), skoro na me nezbylo ani ochutnat :(. Tentokrat si chystam schovat velky kus pro sebe a zbytek rozdelim mezi Anglicany. Nema to chybu, rozdavam tenhle recept vsude kde se da a sklizim jen pochvalu. Diky!

  • Eliška
    Eliška |

    29. 7. 2006 19:04

    Jsem začátečník a bohužel mi u většiny receptů chybí na kolik stupňů a jak dlouho se to peče. Vím že pro dobré kuchařky je to samozřejmost ale myslím že nejsem jediný začátečník který to zkouší přes internet a tato malá drobnost mi dělá spoustu problémů-žijeme totiž v zahraničí a tak není tak lehké zavolat o radu mamince.

  • Jana H.
    Jana H. |

    4. 6. 2006 15:26

    Opravdu vynikající, musela jsem je dělat dvě soboty za sebou na přání dcery.Pekla jsem je přesně podle receptu, džem jsem dala višňový , chce opravdu nějaký nakyslý. Dávám za 1*. Jana H.

  • Peťula
    Peťula |

    23. 5. 2006 12:32

    Naprosto výborné,řezy jsou pryč během chvíle.Jen s myslím,že do krému je lepší dávat máslo,Hera vytváří takovou "umělou" chuť.Jinak je to ale bezchybné a dávám jedna

  • VERČA S.
    VERČA S. |

    3. 5. 2006 20:46

    jsou velmi dobre, je dobré dát rybízovou marmeladu.

  • Václav Bělice
    Václav Bělice |

    24. 4. 2006 08:07

    Vyzkoušeno a sklidil jsem pochvalu. Díky za recept

  • Jana
    Jana |

    11. 4. 2006 21:13

    Já si myslím,že je tam málo mouky.Já osobně nemám ráda odměřování na lžíce,protože je to ošidné-každý nabere jinak a pak je problém.Vzhledem k množství tekutiny a celému prášku do pečiva bych dala asi 20 dkg mouky,ale chce to vyzkoušet,záleží také na velikosti vajec,na malá vejce by té mouky mohlo být zas moc.

  • Majča
    Majča |

    11. 4. 2006 18:07

    Lucie Kozáková: hmm, tak to je mi záhada, fakt nevím, čím by to mohlo být. Na té fotce je mnou upečená buchta a vidíte sama, jak vysoký ten piškot je. Je pravda, že dlouho šlehám, ale tím by to asi být nemělo. Nicméně 2 cm, to už je dost vysoké ne, to stačí, třeba mám menší plech, než vy. Hlavně, aby chutnalo. Zdravím!

  • Lucie Kozáková
    Lucie Kozáková |

    11. 4. 2006 14:28

    Tak nevím p.Majčo,ale mě zatím nevyšel ani piškot,na velkém plechu byl asi 0,5cm.Zkusila jsem to znova,žloutky+cukr,olej,mléka,mouka+prášek do pečiva,nakonec sníh z bílků a do pekáčku,do trouby na 180oC,cca 30min.Nyní je asi 2cm,tak snad ro zachrání ten krém.Nevím,kde je chyba,asi jsem jediná,komu to nevyšlo?!

  • Jana M.
    Jana M. |

    9. 4. 2006 17:39

    Tento recept je vynikající. řezy chtnaly i mému manželovi, který zrovna kokos moc nemusí.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 4. 2006 20:20

    Velmi nám chutnalo,děkuji za recept dávám 1.

  • Majča
    Majča |

    15. 3. 2006 17:43

    Adela - normální "duritka" nebo jiná sklenička 200 -250 ml. Záleží na tom, jak moc to chcete mít sladké.

  • Adela
    Adela |

    13. 3. 2006 23:27

    Jak asi velika je ta sklenka (mouckoveho cukru)?

  • Majča Kvetonova
    Majča Kvetonova |

    7. 3. 2006 16:57

    Děkuji Lence Dobešové, p.Fialové, R.Schultze i Monice S. za pochvalu! Jsem ráda,že řezy chutnaly, myslím, že mají s kokosovým rafaelem opravdu mnoho společného a přitom jsou nenáročné a velmi "jedlé". Jinak na dotaz Zuzany Šindlerové, zda opravdu do krému Heru, tak zde je má odpověď:Ano, taky jsem vždy měla stejný názor jako vy, že Hera je podivně v krémech "cítit". Protože ale dokud nevyzkouším nový recept přesně dle návodu, tak nehodnotím a nerada měním ingredience dle svého (to vždy spíš až jak se povede, tak dle chuti nebo spíše nechuti - měním), v tomto případě Hera je na místě. Cítit není, nemusí se nikdo bát, protože jednak chuť Hery v krému zakryje hodně kokos a taky rum. Některé mé známé se přesto Hery "obávaly" natolik,že jí vyměnily za máslo a pak lály, co to udělaly, protože krém strašně ztuhnul - čemuš se není radno divit - a řezy šly těžko krájet. Hera jen mírně ztuhne, tak akorát v krém, ale ne úplně jako máslo.

  • Monika S.
    Monika S. |

    6. 3. 2006 07:23

    Rezy som vyskúšala a len tak sa po nich zaprášilo. Sú skutočne vynikajúce a dávam 1.

  • R. Schultze
    R. Schultze |

    2. 3. 2006 15:56

    je to vyborne.Do naplne jsem pridala trochu platkovych mandli. I v pralinkach rafaelo je mandle. Pridejte prosim dalsi recept tohoto druhu. Je to opravdova mnamka.

  • Lenka Dobešová
    Lenka Dobešová |

    2. 3. 2006 08:53

    TAK JSEM ZPÁTKY ABYCH VÁM ZDĚLILA JAK TO DOPADLO.JSOU TO JEDNOZNAČNĚ NEJ NEJ NEJLEPŠÍ ŘEZY CO JSEM KDY JEDLA !!!!!!!!!!! ZA TENTO RECEPT BY JSTE SI ZASLOUŽILA VELIKÁNSKOU JEDNIČKU!!!!!!!!! POKUD MÁTE JEŠTĚ NĚCO ŮŽASNÉHO VE SVÉ ZBÍRCE TAK HONEM S TÍM VEN ! ZÁKUSKY V OBCHODĚ I DORTY NA OBĚDNÁVKU STOJÍ ZA P..! MUSÍM TOTO FAKT POCHVÁLIT NEMÁ TO CHYBU !!! DOPORUČUJI VŠEM VYZKOUŠET NEBUDETE LITOVAT!!!!!!!!!!!!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    1. 3. 2006 13:15

    Mně se do krémů osvědčilo máslo Zlatá Haná, je to rostlinný tuk, dobře se s ním pracuje, není slané a není cítit - má máslovou chuť.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    1. 3. 2006 12:56

    Já bych raději použila máslo.Myslím,že by tam Hera byla cítit a ubralo by to na chuti.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    1. 3. 2006 12:48

    Prosím, opravdu je do krému Hera? Vždycky jsem dávala máslo, myslela jsem si, že je Hera jenom na pečení.

  • Lenka Dobešová
    Lenka Dobešová |

    1. 3. 2006 12:36

    JÁ TEDA DOUFÁM,ŽE TEN PIŠKOT BUDE OPRAVDU TAK DOBRÝ JAK PÍŠETE,ŽE NEBUDE SUCHÝ.DNES JDU NAKOUPIT SUROVINY A ZÍTRA TUTO DOBROTU UPEČU TAK SE VÁM HNED OZVU JAK SE MI TO POVEDLO!

  • Melánia Fialová
    Melánia Fialová |

    21. 2. 2006 16:04

    Tie rezy sú jednoduché a vynikajúce. Autorke patrí poďakovanie.

  • Majča
    Majča |

    18. 2. 2006 13:57

    Moc děkuji redakci za opravu i za doplnění fota:-)

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    17. 2. 2006 09:22

    Opraveno. Foto bude o víkendu, vydžte :)

  • Majča
    Majča |

    14. 2. 2006 18:52

    POZOR, POZOR!! OPRAVA OD AUTORKY RECEPTU - nějak mi z receptu vypadlo do těsta 7 lžic mléka. Omlouvám se.

  • Majča
    Majča |

    13. 2. 2006 09:11

    Řezy podle toho mého receptu vypadají moc dobře, netřeba nijak upravovat - dávala jsem sem i foto, no, snad vám ho sem zařadí, abyste ho taky viděli¨:-))

  • ludmila
    ludmila |

    13. 2. 2006 07:32

    Trochu jsem změnila těsto - měla jsem pomazánkové máslo, dala jsem 2 vejce, 1 dl, oleje, 15 dkg cukru a cca 35 dkg polohrubé mouky.Povrch jsem pokladla kousky broskve a po vychladnutí pokračovala podle popisu. Po krátkém proležení jsou řezy velmi dobré. Ač jsem ke svým výtvorům kritická, velmi mi chutnaly...

  • Majča
    Majča |

    13. 2. 2006 06:53

    Anonym: normální čtvrtlitrová sklenička.

  • Majča
    Majča |

    13. 2. 2006 06:52

    Marie Krejzarová, ne, není té mouky málo. Začínám piškot tak,že si dám do mísy 4 celá vejce a skleničku moučk.cukru a ponorným šlehačem šlehám do pěny,po chvíli přidám 3/4 té samé sklenky oleje, zase šlehám a až nakonec dám postupně 7 vrchovatých lžic mouky s práškem do pečiva.Šlehačem se to krásně našlehá a nebojte,je toho dost a dokonce je piškot krásně vysoký. Já sem posílala i foto,ale jaksi mi ho tu neuveřejnili.Ano, dělám na klasický velký pekáč.

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    12. 2. 2006 18:58

    tyto rezy take pecu a musim rict, ze si v nasi rodine ziskaly velikou oblibu. Ja do kremu nepridavam kokos a kdyz upecu piskot, tak potru pikantni zavareninou, na to pokladu detske piskoty, ktere namacim ve smetane smichane s rumem a na to krem. Sypu bud kokosem, nebo postrouham bilou cokoladou. Mam trochu jiny recept na piskot a pridava se kakao, piskot je po upeceni tmavy.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 2. 2006 20:26

    Jaká velká sklenka - 2,5 dl?

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    9. 2. 2006 18:02

    Není té mouky málo na 4 vejce? Pokryje to klasický pekáč? Díky.