Sypaná buchta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      sklenice polohrubá mouka
    • 2
      sklenice cukr krystal
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      ks tvaroh
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • rozinky
    • 0,5
      ks máslo
    • 3
      ks vejce 2-3
    • 6
      dl mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme a rozdělíme na dvě poloviny. Polovinu rovnoměrně rozsypeme na vymazaný a vysypaný plech, na to nadrobíme tvaroh, který posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami a na tenké plátky rozkrájeným máslem. Na to se rozsype druhá půlka "těsta" a vše se zaleje mlékem, ve kterém dobře rozšleháme vajíčka. Pečeme ve vyhřáté troubě, až začne vonět. Je to podobné jako drobenkový koláč a je moc chutný.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    9. 1. 2014 18:06

    Buchta by byla možná výborná ale mě se neupekl ten sypkký spodek těsta :-( není tu ani psáno jak se to dlouho peče a při kolika stupních a v jakém rozměru plechu či koláčové formě, byla bych moc ráda za tyto informace, ráda bych se pokusila o druhý pokus, ten první bohužel skončil v háji.. :-! Děkuji všem za informaci..

  • lenka
    lenka |

    12. 6. 2013 18:29

    no tak s trema tvarohama a jabkama mozna dobry.podle navodu nicmoc :-(

  • Alča
    Alča |

    19. 11. 2012 19:14

    Mně se teda zatím nedaří, měla jsem ji v troubě už půl hodiny a vajíčko vůbec neklesalo dolů.. musela jsem to zamíchat a uvidím, co z toho nakonec vyleze... abych to nemusela hodit psům a kočkám.. :-(

  • Simča S.
    Simča S. |

    8. 6. 2012 22:36

    Buchta je výborná, když se nechá odležet. Ta vlhkost se musí nasáknout do těsta. Na radu kamarádky jsem dala nahoru ještě vrstvu strouhaných jablek. A tvarohovou vrstvu jsem dělala ze 3 tvarohů. Rozmíchala jsem ho s 2 hrnky mléka a 3 vajíčky, osladila trochou cukru a vanilkovým cukrem a bylo to akorát.

  • Simča S.
    Simča S. |

    8. 6. 2012 22:36

    Buchta je výborná, když se nechá odležet. Ta vlhkost se musí nasáknout do těsta. Na radu kamarádky jsem dala nahoru ještě vrstvu strouhaných jablek. A tvarohovou vrstvu jsem dělala ze 3 tvarohů. Rozmíchala jsem ho s 2 hrnky mléka a 3 vajíčky, osladila trochou cukru a vanilkovým cukrem a bylo to akorát.

  • leu
    leu |

    13. 7. 2005 11:13

    výýborná :-)

  • Martina Kociánová
    Martina Kociánová |

    10. 2. 2005 10:52

    Dělám pod názvem Švédský koláč s tím, že tvarohy rozmíchám s 2 dcl mléka, 1/2 hrnku moučkového cukru a dvěma vajíčky, do této hmoty přidám rozinky a naleji na první vrstvu mouky s cukrem. Taté nepoužívám takové množství cukru, buchta je lepší méně sladká, může se pak pocukrovat. Heru (nebo i máslo) pak nastrouhám na druhou vrstvu mouky s cukrem.