Autor:

Medová ňadra na houbách

45 minut PT0H45M
Obtížné
Porce: 4
Na marinádu
Med 2 lžíce
Kečup - jemný 1 lžíce
Citronová šťáva
Grilovací koření  
Olej
na osmahnutí
1 lžíce
Na omáčku
Rostlinný olej 1 lžíce
Cibule  
Hladká mouka 2 lžíce
Zakysaná smetana  
Česnek
4-6
6 stroužek
Sůl  
Houby 200 g
Mandlové lupínky
a petrželka - nemusí být
 
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
2 ks
Medová ňadra na houbách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Recept vznikl náhodou - naložila jsem si kuřecí ňadra do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z venčení psa s pytlem hub. Maso bylo třeba zpracovat, houby se také nemají nechávat dlouho v lednici. A tak vznikla tahle lahůdka.

Nejprve naložíme maso: v misce smícháme med, kečup, a citronovou šťávu, maso směsí potřeme a posypeme grilovacím kořením. Necháme odležet alespoň 2 hodiny, lépe ale přes noc. Očistíme houby a nakrájíme na tenčí kousky (plátky) a dáme dusit na osmaženou cibulku.

Podusíme cca 10 - 15 minut. Na pánvi na oleji osmahneme maso (můžeme celé půlky ňader, já jsem ale každé ňadro nakrájela na cca 6 proužků napříč vlákny, aby bylo maso rychleji hotové). Kvůli chuti jsem na pánev vlila i zbytek marinády, med trochu zkaramelizuje, není třeba se toho bát, ale musíme pánev hlídat, aby se karamel nespálil a nezhořkl.

Když se maso na povrchu zatáhne a zezlátne, zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a omáčku povaříme. Záleží na vlhkosti masa a druhu zakysanky (a také na tom, jak husté omáčky máme rádi), já musela omáčku naředit cca 1/4 l vody. Potom vmícháme podušené houby, ochuíme česnekem a solí a omáčku necháme ještě tak 5 minut „táhnout“, aby se chutě spojily.

Servírujeme s knedlíkem nebo těstovinami, máme-li, posypeme plátky mandlí nebo sekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
1-
4.57 30 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 30x)
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Medová ňadra na houbách

Komentáře

  1. Ivana Opočenská   15.10.2014 | 21:21 | reagovat | závadný

    Toto bych nenazvala lahůdkou ani ze zoufalství, hotová gastrovražda.

  2. rozinka   16.05.2013 | 19:28 | reagovat | závadný

    Tak tohleto bylo naposledy, nedobré jídlo =-O

  3. Katull   13.02.2011 | 12:18 | reagovat | závadný

    Na onrázku to vypadá sot lákavě. .. chutnají mi taková jídla! Ale pro mě by to bylo asi dost náročné. . .i tak už jsem něco takového podobného měla a chutné to bylo! I když by se to dala udělat podle Vašeho receptu ještě lépe.. . jinak pěkný recept! :-)

  4. Irča Š.   13.02.2011 | 10:23 | reagovat | závadný

    Včera jsem udělala manželové rodince,ale mně až tak moc nechutnalo,čekala jsem více,ale manžel se olizoval.Asi jsem dala moc zakysané smetany,určo zkusím ještě jednou s menším množstvím smetany :)

  5. muarp   01.01.2011 | 17:46 | reagovat | závadný

    Vynikajici. Skvele jsme si pochutnali. Jako prilohu jsem zvolil hranolky, ktere se skvele hodily.

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web