Autor:

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
stehna nebo špalíčky
4 ks
Olej 1/2 dl
Cibule 1 ks
Anglická slanina
nebo špek
60 g
Koření - Zlaté kuře
nebo grilovací koření
 
Med 4 lžíce
Kysané zelí 1 sklenice
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Do varné mísy vložíme nadrobno nakrájenou cibulku, polejeme jemně olejem. Na tuto nalejeme celou sklenici sterilizovaného bílého zelí i s nálevem. Osobně mám dobrou zkušenost se zelím Clever. Na toto zelí naklademe slaninu. Na slaninu položíme očištěné a umyté kuřecí stehna nebo špalíčky. Tyto posypeme kořením a můžeme koření rozetřít po celém povrchu. Pozor nesolíme! Koření obsahuje sůl. Na každé kuřecí stehno dáme lžíci medu. Přiklopíme víkem a občas zkontrolujeme. V průběhu pečení stehna otočíme a před koncem pečení víko sundáme a necháme dopéct bez něj. Dáme péct do vyhřáté trouby na cca 150 stupňů.

Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo i s knedlíkem kynutým. Osobně upřednostňuji bramborové knedlíky. Je to má vlastní kombinace několika receptů co jsem někde četl.

Recept je jednoduchý zvládne to i nezkušený kuchař a věřte či ne výsledek je vynikající.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Komentáře

  1. JerryJaja   02.03.2015 | 10:30 | reagovat |

    Naprosto výborné! :-) už jen proto, že to člověk napere všechno do mísy a hodí do trouby, 3x zkontroluje a vynikající oběd je na stole :-)

  2. Eva   27.07.2014 | 9:08 | reagovat |

    jak dlouho se to cca peče? jinak výborný recept, těším se až vyzkouším.. :-)

  3. svtx   10.06.2014 | 14:02 | reagovat |

    Souhlasím naprosto výborné

  4. Mortys   23.11.2013 | 15:13 | reagovat |

    Bylo to opravdu dobré jen místo nálevu jsem to celé podlil vínem,maso navíc pokapal citroném a výsledek stál za to ! :-)

  5. Lea   06.09.2013 | 8:49 | reagovat |

    Tohle je proste FANTASTICKE mela jsem s timto jidlem velky uspech! Nema to chybu! :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web