Autor:

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

15 minut PT0H15M
Střední
Porce: 1
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
1 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Česnek sušený  
Provensálské bylinky  
Kečup - jemný 1 lžíce
Tavený sýr 50 g
Těstoviny
Syrové (podle toho jací jsme jedlíci)
100 g
Olej  
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Jakmile začne vařit, vsypeme těstoviny a vaříme je podle času, uvedeném na sáčku. Mezitím na plochý talířek nasypeme mouku, do ní přidáme sůl, česnek a bylinky - promícháme. Na pánvičku dáme rozehřát olej. Prsíčka naklepeme (nejlépe v mikrotenovém sáčku, aby maso nestříkalo okolo) a zlehka obalíme v okořeněné mouce. Postupně osmahneme plátky z obou stran v oleji.

Odložíme je do tepla a do pánve vlijeme v troše vody rozmíchaný kečup. Necháme projít varem, přidáme tavený sýr, rozmačkáme vidličkou a opět povaříme. Snížíme teplotu a vložíme osmahnuté maso. Necháme chvíli „táhnout“ aby se chutě propojily.

Mezitím slijeme těstoviny, rozdělíme na talíře, přidáme porce masa a přelijeme omáčkou. Vybyde-li během vaření chvilka (či máme-li k dispozici další pár rukou :-) ), je dobré k jídlu naservírovat čerstvou zelninu jako salát - okurky, rajčata a pod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
2-
3.71 17 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Komentáře

  1. E. Suchá   12.08.2013 | 20:54 | reagovat |

    Nechutnalo mi to.

  2. Cosi   12.08.2012 | 21:07 | reagovat |

    Odkdy se naklepávají kuřecí prsa? A jaká proboha kupujete, když vám pak stříkají kolem? :-$
    Nehledě na to, že omáčka z kečupu a taveného sýra je ohavnost a ani jako rychlovku jí neberu. To už radši na ty těstoviny koupím hotovou boloňku, když nemám čas. Prsa v těstíčku by mohla být dobrá, jenom proč proboha ten příšerně nevkusný název?

    1. Gattermayerova   10.11.2012 | 12:58 | reagovat |

      prsa se naklepat můžou, nevím kdo řekl že ne, jsou pak vláčnější. V pytlíku se to dělá hlavně proto, že nebude palička od masa (někdo má stále dřevěné, tam je to až nehygienické nedělat to v pytliku). A zkoušel/a jste někdy klepat maso? Pak víte, že občas někam něco odprskne, v masu je voda i když jí tam nikdo nenapíchá (což je výjmečné, ale je to tak), takže je to celkem logické. Myslím, že se zbytečně rozčilujete.

  3. Šemberka   21.01.2011 | 12:46 | reagovat |

    Omáčka chutnala lacině kečupově, byla příliš hustá a na těstoviny jí bylo málo. Jako přílohu bych protoho příště volila raději chléb

  4. ashwood   09.01.2011 | 20:14 | reagovat |

    jako rychlovku můžu jen doporučit :-)

  5. ashwood   09.01.2011 | 20:13 | reagovat |

    samozřejmě od takové rychlovky se nedá čekat zázraky, ale příjemně mě to překvapilo příště si tam ale dám trochu něčeho pálivějšího ;-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web