Autor:

Medové dortíčky

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Med
tekutý
180 g
Cukr
mletý
100 g
Máslo 40 g
Vejce 1 ks
Uhličitan amonný 10 g
Mléko 3 lžíce
Medové dortíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Amonium (cukrářské droždí) necháme vzejít v teplém mléce a přidáme k ostatním surovinám na vále a zpracujeme těsto. Těsto je krásně hladké a nelepí se. Těsto necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Pak rozválíme asi na 4 mm a vykrajujeme kolečka. Doporučuji péci na pečícím papíře, na plech se lepí. Při pečení uniká čpavek, ale po upečení cukroví krásně voní po medu. Plníme máslovým krémem, povrch ozdobíme čokoládovou polevou. Po naplnění krémem dortíčky cca za 3 dny změknou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Medové dortíčky

Komentáře

  1. lenka novotná   23.04.2012 | 19:20 | reagovat | závadný

    co je to Uhličitan amonný :-!

  2. Zdena z JM   29.12.2008 | 8:07 | reagovat | závadný

    Výborné cukroví.Plnila jsem karamelovým krémem.Akorát bych dodala, že kolečka se při pečení roztečou,takže je potřeba dávat je na plechu dál od sebe.Dávám 1.

  3. Mila Veselá   22.11.2006 | 10:52 | reagovat | závadný

    Plním vanilkovým krémem. Máslový krém nastavený vanilkovým pudingem. Ale poslední dobou si práci výrazně ulehčuji krémy Oetker.

  4. Andra   22.11.2006 | 10:40 | reagovat | závadný

    Prosím uviesť bližšie akým krémom plniť..

  5. Mila Veselá   22.11.2006 | 10:14 | reagovat | závadný

    Recept jsme vložila já a dělám to jenom s amoniem. Je to rodinný recept, ale jako mladá a začínající ( a chytrá jak rádio) kuchařka jsem to udělala bez (do jiného cukroví se taky přece nic nedává, že ?). No ale nebylo to dobré. V těstě je totiž málo tuku a naplnění krémem to moc nespravilo. Jednou jsem to taky zkusila s práškem do perníku, ale nebyly to ani dortíčky ani perník. S amoniem je po upečení cukroví jako piškotky. Sice okamžitě ztvrdnou, ale po naplnění je měkounké. Bez Dortíčků bych neměla Vánoce - je to vůně dětství.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web