Jahodový likér

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l jahody Rozmačkané
    • 2
      hrnek cukr
    • 450
      ml vodka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do větší sklenice třeba od okurek vkládáme vrstvy jahod a cukru. Zalijeme alkoholem, uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě na 1 měsíc. (Po dvou týdnech převrátíme a potom každé dva dny).
2
Přecedíme (jahody můžeme použít do koktejlů, bowle, dezertů nebo na zmrzlinu) a necháme ustát, až nám sedne kal. Opatrně přefiltrujeme (husté plátno, kávový filtr) a naplníme do lahví.
Zařazení: Nápoje Alkoholické

Komentáře k receptu

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    21. 6. 2006 11:05

    Paní Marie, to je dobrá VODKA a ne dobrá VODA :-)))))))))

  • luckymili
    luckymili |

    20. 6. 2006 18:02

    Doufám, že jsem napsala správně název toho cukru, já už ani nevím,jak se teď jmenují, prostě ne moučkový.

  • luckymili
    luckymili |

    20. 6. 2006 17:59

    p. Marie, alkoholu, jak je psáno 450 ml a voda se tam žádná nedává.

  • luckymili
    luckymili |

    20. 6. 2006 17:58

    p. Ivano, ano hrnkem je myšleno 250ml nebo, chcete-li 225 g pískového cukru. Jahody se jen rozmačkají vidličkou.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    20. 6. 2006 16:30

    Toho alkoholu kolik? a co s tou vodou?

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    20. 6. 2006 16:21

    Minulý rok jsem dělala podobný likér z malin a byl výborný,myslím,že i tento stojí za vyzkoušení.Paní Ivano,jahody se dávájí rozmačkané(1 litr rozmačkaných jahod).

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    20. 6. 2006 16:02

    Vypadá to moc dobře, jenom bych prosila upřesnit hrnek je myšleno 1/4 litrový?. Jahody se tam dávají celé, nebylo by lepší je předem rozmixovat, aby pustily více šťávy?