Rýžový salát / příloha

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vařená rýže vychladlá
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g nakládané okurky cca
    • vařená vejce
    • 100
      g šunka nebo šunkový či Gothajský salám
    • 150
      g majonéza nebo zakysaná smetana, cca
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná dle chuti, cca plnější
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • lák z okurek dle chuti, není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme jemně pokrájenou cibuli, šunku, nastrouhané nebo jemně pokrájené kyselé okurky a vejce, přidáme majolku nebo zakysanou smetanu (lze i půl na půl) a hořčici. Vše dobře promícháme, přisypeme 500 gramů vychladlé vařené rýže, dle chuti osolíme a opeříme a opět dobře promícháme. Máme-li rýži sušší, můžeme přidat trochu láku z okurek nebo ještě trochu smetany. Salát necháme alespoň hodinu proležet a můžeme podávat.
2
Salát se dá jíst jak samotný, tak i jako příloha. Podáváme například k řízkům, karbanátkům...
3
Jestliže chceme salát bezmasý, vynecháme šunku.

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    23. 5. 2016 12:48

    Zkusila jsem ho k sekané. Majonézy jsem měla jen 100 gramů, tak jsem dala radši o něco míň rýže, ale nakonec dobrý. Bylo to něco jiného než saláty jaké známe, ale chutnal moc dobře.

  • katka
    katka |

    15. 5. 2016 12:34

    nemam odvahu to zkusit ryze a vejce,?za me ne

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 1. 2016 14:44

    ...vejce postačí jedno větší (L) ;-)