Autor:

Kakaové dortíčky

Střední
Těsto
Hladká mouka 200 g
Moučkový cukr 70 g
Tuk 130 g
Mleté mandle
lze i ořechy
30 g
Kakao 1 lžíce
Žloutek
Vanilkový cukr 1 balení
Krém
Tuk 200 g
Moučkový cukr 130 g
Žloutek
Hnědý rum 2 lžíce
Kakao 1 lžíce
Čokoládová poleva  
Mandle - loupané
nebo ořechy - na ozdobu
 
Kakaové dortíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Smícháme mouku, cukr, kakao, tuk, mleté mandle nebo ořechy, vanilkový cukr a žloutky. Necháme v chladnu odležet. Těsto vyválíme 1/2 cm silné a vykrajujeme kolečka o průměru asi 4 cm. Pečeme asi 8 minut.

Polovinu koleček potřeme polevou a ozdobíme polovinou loupaných mandlí. Odložíme a plníme asi 2 dny před podáváním.

Smícháme všechny přísady na krém. Krém můžeme i nechat světlý nebo vmíchat jinou příchuť. Slepujeme vždy jedno prázdné a jedno ozdobené kolečko.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2
3.87 8 5 1
Reklama
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Kakaové dortíčky

Komentáře

  1. Jarka Mastilová   13.12.2008 | 19:55 | reagovat |

    děvčata dnes bych se salmonelozy z vajec moc nebála,pokud jsou kupované.Dnes už se slepice preventivně očkují(alespoň by měly).Toto onemocnění se může objevit spíš po domácích vajíčkách,o kterých si myslíme že jsou lepší než ty kupované.Četla jsem o tom nějaký článek,ale přesto si musíme dát pozor,protože nikdy nevíme co jíme,že?

  2. Hanka Šimmerová   13.12.2008 | 9:07 | reagovat |

    Mimochodem pokud vím, salmonella se vyskytuje především na skořápkách vajec, popř. ve svrchní části bílku. Žloutky se považují za bezpečné. Větší riziko tedy pramení např. z neumytých rukou po manipulaci se skořápkou..

  3. Tereza J.   11.05.2008 | 13:10 | reagovat |

    Zdenka, veď o tom to je:))) Kto chce dá, kto nechce nedá. Je to každého vec ako to urobí. A čo sa týka Di, áno, možno máte pravdu, ale zase je to o poznaní toho druhého. O to by nám malo ísť, nie všetko je také ako sa javí na prvý pohľad. Bohužiaľ, i ja som tomu podľahla. Poučila som sa, snáď :)))

  4. Zdenka Korábová   11.05.2008 | 12:22 | reagovat |

    Syrová vejce do potravin ano nebo ne. vařím ráda a i vím něco o chemických pochodech v potravinách a tak myslím a řídím se tím. Syrová vejce z ověřeného zdroje jen do potravin k e krátkodobé spotřebě, čili volské oko na biftek - KLIDNĚ-, ale do máslového krému, do zákusku, který budu jíst i za několik dnů - NE. Nevidím zásadní rozdíl mezi krémem s a nebo bez žloutku . Snažím se trochu hlídat i cholesterol a kalorickou hodnoutu. Na druhou stranu salmonela a slintavka ,jsou jistě dobré redukční diety :-)))

  5. Soňa   11.05.2008 | 12:06 | reagovat |

    Naprostý souhlas s Dankou Snášelovou.Přečetla jsem si komentáře od roku 2005 a je to tak.Paní Di Vás tenkrát vytočila stejně,jako mnohé jiné.Tenkrát jste jí ostře oponovala,zatímco dnes se jí zastáváte.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web