Autor:

Kakaové dortíčky

Střední
Těsto
Hladká mouka 200 g
Moučkový cukr 70 g
Tuk 130 g
Mleté mandle
lze i ořechy
30 g
Kakao 1 lžíce
Žloutek
Vanilkový cukr 1 balení
Krém
Tuk 200 g
Moučkový cukr 130 g
Žloutek
Hnědý rum 2 lžíce
Kakao 1 lžíce
Čokoládová poleva  
Mandle - loupané
nebo ořechy - na ozdobu
 
Kakaové dortíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Smícháme mouku, cukr, kakao, tuk, mleté mandle nebo ořechy, vanilkový cukr a žloutky. Necháme v chladnu odležet. Těsto vyválíme 1/2 cm silné a vykrajujeme kolečka o průměru asi 4 cm. Pečeme asi 8 minut.

Polovinu koleček potřeme polevou a ozdobíme polovinou loupaných mandlí. Odložíme a plníme asi 2 dny před podáváním.

Smícháme všechny přísady na krém. Krém můžeme i nechat světlý nebo vmíchat jinou příchuť. Slepujeme vždy jedno prázdné a jedno ozdobené kolečko.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2
3.87 8 5 1
Reklama
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kakaové dortíčky

Komentáře

  1. Jarka Mastilová   13.12.2008 | 19:55 | reagovat |

    děvčata dnes bych se salmonelozy z vajec moc nebála,pokud jsou kupované.Dnes už se slepice preventivně očkují(alespoň by měly).Toto onemocnění se může objevit spíš po domácích vajíčkách,o kterých si myslíme že jsou lepší než ty kupované.Četla jsem o tom nějaký článek,ale přesto si musíme dát pozor,protože nikdy nevíme co jíme,že?

  2. Hanka Šimmerová   13.12.2008 | 9:07 | reagovat |

    Mimochodem pokud vím, salmonella se vyskytuje především na skořápkách vajec, popř. ve svrchní části bílku. Žloutky se považují za bezpečné. Větší riziko tedy pramení např. z neumytých rukou po manipulaci se skořápkou..

  3. Tereza J.   11.05.2008 | 13:10 | reagovat |

    Zdenka, veď o tom to je:))) Kto chce dá, kto nechce nedá. Je to každého vec ako to urobí. A čo sa týka Di, áno, možno máte pravdu, ale zase je to o poznaní toho druhého. O to by nám malo ísť, nie všetko je také ako sa javí na prvý pohľad. Bohužiaľ, i ja som tomu podľahla. Poučila som sa, snáď :)))

  4. Zdenka Korábová   11.05.2008 | 12:22 | reagovat |

    Syrová vejce do potravin ano nebo ne. vařím ráda a i vím něco o chemických pochodech v potravinách a tak myslím a řídím se tím. Syrová vejce z ověřeného zdroje jen do potravin k e krátkodobé spotřebě, čili volské oko na biftek - KLIDNĚ-, ale do máslového krému, do zákusku, který budu jíst i za několik dnů - NE. Nevidím zásadní rozdíl mezi krémem s a nebo bez žloutku . Snažím se trochu hlídat i cholesterol a kalorickou hodnoutu. Na druhou stranu salmonela a slintavka ,jsou jistě dobré redukční diety :-)))

  5. Soňa   11.05.2008 | 12:06 | reagovat |

    Naprostý souhlas s Dankou Snášelovou.Přečetla jsem si komentáře od roku 2005 a je to tak.Paní Di Vás tenkrát vytočila stejně,jako mnohé jiné.Tenkrát jste jí ostře oponovala,zatímco dnes se jí zastáváte.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web