Medová karotka s kuskusem

moje hodnocení:

2,3

hodnotilo: 3
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 300
      ml pomerančová šťáva
    • zázvor (asi 2 cm kousek)
    • 1
      ks badyán
    • 1
      lžíce ocet
    • 140
      g kuskus
    • 25
      g rozinky
    • 175
      ml zeleninový vývar
    • 1
      snítka koriandr
    • sůl
    • pepř mletý
    • římský kmín (mletý)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané mrkve rozkrojte po délce na čtvrtky. Cukr nechte rozpustit na pánvičce a mrkve obalte ve vzniklém karamelu. Zalijte pomerančovou šťávou a nechte odvařit. Přidejte na malé kostičky nakrájený oloupaný zázvor, badyán, ocet, sůl a pepř a na mírném plameni povařte přibližně 15 minut. V míse promíchejte kuskus, rozinky, sůl, pepř a kmín, přelijte vroucím vývarem a nechte asi 10 minut bobtnat. Kuskus podávejte k podušené mrkvi, před podáváním posypte lístky koriandru.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.