Autor:

Kuřecí barbeque salát

Ingredience
Citronová šťáva 2 ks
Med
tekutý
5 lžíce
Dijonská hořčice
nebo kremžská
2 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Kuřecí prsa
bez kůže
4 ks
Římský salát
po 220g
2 balíček
Krutony 20 g
Salátová zálivka
na Caesar salát
1 ks
Kuřecí barbeque salát

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Citronovou šťávu, med, hořčici a olej pořádně promícháme. Do každého kuřecího prsa uděláme 2 nebo 3 příčně hluboké zářezy a dáme do marinády, ve které necháme nejméně hodinu marinovat. Nejlépe je samozřejmě nechat přes noc v lednici. Rozehřejeme barbeque (můžeme samozřejmě i grill, či na pánvi), vložíme kuřecí prsa a za občasného otáčení necháme tak 12-15 min., dokud nejsou pořádně vevnitř provařená a nemáme uvnitř růžové maso. Kuře nakrájíme na silnější proužky a smícháme spolu se salátem, krutony a přelijeme zálivkou. Pokud nemáme zálivku na Caesar, můžeme použít jakoukoliv jinou zálivku. Můžeme podávat spolu s křupavým chlebem nebo bagetou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Kuřecí barbeque salát

Komentáře

  1. Zita Matejkova   10.03.2011 | 11:24 | reagovat | závadný

    Dělám to velmi podobně a je to výborné, foto přiloženo ;-)

  2. Martina N   01.06.2006 | 10:20 | reagovat | závadný

    Marsí ani čeština nie je na tom tak zle:)A ten šalát som hodila do googla. U nás sa predáva pod menom kučeravy šalát:))Aspo už viem čo treba kupovať.

  3. Michaela Atherton   31.05.2006 | 15:39 | reagovat | závadný

    Salát římskýByl znám už ve starém Egyptě. Protože vzdoruje vybíhání do květu, je římský salát (Lactusa sativa, var. longifolia) pěstován a oblíben v teplých zemích, nejvíce v Itálii. Má více vlákniny a také hořčin, ale je velmi chutný. Dá se dlouho skladovat.Salát římský vytváří protáhlou, volnější hlávku. Může být značně mohutná, až tříkilová. Má rozmanitou barvu, od světle po tmavězelenou až po načervenalou. Roste ke sklizni asi 3 měsíce.Lze ho konzumovat za syrova i tepelně upravený. Obsahuje podobné látky jako ostatní saláty, má více vlákniny, vitamínů i minerálních látek.

  4. Marsí   31.05.2006 | 10:15 | reagovat | závadný

    Martino....nádherný výraz " potvory maškrtné".....o)))))..slovenština má opravdu nádherná slova....o))))

  5. Martina N   31.05.2006 | 8:51 | reagovat | závadný

    Ne je to náhodou rukola? Takú rastlinu som už naozaj videla. Prípadne to, čo sa na slovensku volá ľadový šalát.A ďakujem za rady. Myslím, že moja rozmaznaná rodina by z toho vyťahala iba to kura a zeleninu by spokojne nechala.Potvory maškrtné.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web