Kuřecí barbeque salát

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks citronová šťáva
    • 5
      lžíce med tekutý
    • 2
      lžíce dijonská hořčice nebo kremžská
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks kuřecí prsa bez kůže
    • 2
      balíček římský salát po 220g
    • 20
      g krutony
    • 1
      ks salátová zálivka na Caesar salát

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Citronovou šťávu, med, hořčici a olej pořádně promícháme. Do každého kuřecího prsa uděláme 2 nebo 3 příčně hluboké zářezy a dáme do marinády, ve které necháme nejméně hodinu marinovat. Nejlépe je samozřejmě nechat přes noc v lednici. Rozehřejeme barbeque (můžeme samozřejmě i grill, či na pánvi), vložíme kuřecí prsa a za občasného otáčení necháme tak 12-15 min., dokud nejsou pořádně vevnitř provařená a nemáme uvnitř růžové maso. Kuře nakrájíme na silnější proužky a smícháme spolu se salátem, krutony a přelijeme zálivkou. Pokud nemáme zálivku na Caesar, můžeme použít jakoukoliv jinou zálivku. Můžeme podávat spolu s křupavým chlebem nebo bagetou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    10. 3. 2011 11:24

    Dělám to velmi podobně a je to výborné, foto přiloženo ;-)

  • Martina N
    Martina N |

    1. 6. 2006 10:20

    Marsí ani čeština nie je na tom tak zle:)A ten šalát som hodila do googla. U nás sa predáva pod menom kučeravy šalát:))Aspo už viem čo treba kupovať.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    31. 5. 2006 15:39

    Salát římskýByl znám už ve starém Egyptě. Protože vzdoruje vybíhání do květu, je římský salát (Lactusa sativa, var. longifolia) pěstován a oblíben v teplých zemích, nejvíce v Itálii. Má více vlákniny a také hořčin, ale je velmi chutný. Dá se dlouho skladovat.Salát římský vytváří protáhlou, volnější hlávku. Může být značně mohutná, až tříkilová. Má rozmanitou barvu, od světle po tmavězelenou až po načervenalou. Roste ke sklizni asi 3 měsíce.Lze ho konzumovat za syrova i tepelně upravený. Obsahuje podobné látky jako ostatní saláty, má více vlákniny, vitamínů i minerálních látek.

  • Marsí
    Marsí |

    31. 5. 2006 10:15

    Martino....nádherný výraz " potvory maškrtné".....o)))))..slovenština má opravdu nádherná slova....o))))

  • Martina N
    Martina N |

    31. 5. 2006 08:51

    Ne je to náhodou rukola? Takú rastlinu som už naozaj videla. Prípadne to, čo sa na slovensku volá ľadový šalát.A ďakujem za rady. Myslím, že moja rozmaznaná rodina by z toho vyťahala iba to kura a zeleninu by spokojne nechala.Potvory maškrtné.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    26. 5. 2006 16:28

    Myslim, ze rismky salat je k dostani ve vetsine potravinach. A pokud jde o zalivku Caesar, zkuste se juknout na jiz zadany recept pod nazvem Caesar salat. Jde o ponekud znamy recept...

  • Martina N
    Martina N |

    26. 5. 2006 08:59

    Teda Michaela neviem kde bývate, ale u nás som rímsky šalát ešte nevidela:)Ani na zálievku Ceasar.Ale ten zbytok vyzerá veľmi chutne určite to vyskúšam.