Kuřecí bábovka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 13
90 minut
6
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kuřecí maso prsa
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g párky nebo salám
    • 200
      g slanina
    • 250
      g eidam sýr
    • pažitka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do formy na bábovku vložíme pečící papír. Naskládáme osolené a opepřené kousky kuřecího masaa přidáme syrová vejce, nastrouhaný sýr, salám, pažitku a slaninu. Uzavřeme masem a zalijeme všemi zbytky (vejce, salám, sýr, pažitka).
2
Dáme péci do trouby na cca 1 hodinu při 250-ti stupních. Jako přílohu podáváme podle chuti.
Zařazení: Maso Drůbeží Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Malýkuchaříček
    Malýkuchaříček |

    1. 2. 2013 22:23

    souhlasim :-)) :-))

  • Linhartová Ludmila
    Linhartová Ludmila |

    6. 11. 2012 08:49

    Miluju vaše recepty, těším se na pokračování tohodle vašeho seriálu http://recepty-z-kureciho-masa.cz

  • alka.l
    alka.l |

    11. 2. 2011 21:54

    mnam mnam

  • Renata Paulíková
    Renata Paulíková |

    28. 10. 2009 21:16

    vyzkoušela jsem -obrovský úspěch děkuji za recept vyzkoušely i kolegyně v práci všem chutnalo.píši za 1.

  • monika ondreickova
    monika ondreickova |

    27. 10. 2009 11:17

    Velmi podobné drůbeží cihle.

  • Katka Těhlová
    Katka Těhlová |

    13. 8. 2009 10:20

    Já tedy tenhle recept musím pochválit. Dělala jsem ho už víckrát, dávala jsem pokaždé pečící papír a bábovka měla pokaždé veliký úspěch, je opravdu vynikající.

  • Iva Pěnkavová
    Iva Pěnkavová |

    17. 7. 2009 12:37

    Opět jsem pekla(forma titan ) a tentokrát jsem nahradila kuřecí klasickým mletým masem jako na sekanou ! On je to vlastně takový universalní recept na roládu , sekanou a náplń dle fantasie , ale v té formě (opět lehounce vymazané sádlem ) to super vypadá a žádné tvarování , pomazávání atd.jako kolem sekané či rolády(praskání , vytékení obsahu ).Takže já v titanu a bez pečícího papíru a bez PRÁCE !!!trouba upekla sama !!

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    15. 6. 2009 11:52

    no citim se ukrivdena ... nechodi sem jen damy, ale i panove a i deti :))) jinak jedla jsem tento recept, ale nezaujal me natolik, abych ho varila doma ... a hodnoceni se zdrzuju

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    15. 6. 2009 11:21

    Mimochodem mi paní Trpkošová minulý týden napsala, že je fota možno posílat na obě adresy, obě stále fungují, takže jak foto@recepty.cz, tak info@recepty.cz by měly být OK. S.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    15. 6. 2009 10:47

    Tak vidím, že místní závistivé dámy opět nezklamaly a pro jistotu ohodnotily za 5. :-)) Někomu na tomto receptu, který obletěl spoustu mailů, něco vadí?

  • Iva Pěnkavová
    Iva Pěnkavová |

    15. 6. 2009 09:51

    Tak jsem pekla v titanové formě a bez pečícího papíru,formu jsem lehounce vymazala sádlem -pro jistotu - určitě by stačilo i olejem a v poho , krásně jsem bábovku vyklopila , určitě je to rychlejší a jednodušší než vykládat formu pečícím papírem! Měli jsme posezení s přáteli , bábovka slavila úspěch , dávám 1 a doporučuji !

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    11. 6. 2009 21:31

    Tento recepta aj s fotopostupom je pod názvom Kuřecí bábovka***neváhejte vyzkoušejte*** na www.mimibazar.cz/recept.php?id=48811.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    11. 6. 2009 08:17

    No malý problém by mohl nastat v tom, že na fóru visí už nějaký ten den informace, že má server Recepty.cz nového majitele a dále je tam uvedeno: "Mé jméno je Lucie Trpkošová a v Mladé frontě dělám produktovou manažerku. Psát mi můžete na info@recepty.cz. Mám celý web a jeho rozvoj na starosti, takže neváhejte a řekněte si, co byste na Receptech rádi našli nebo chtěli změnit. Psala jsem dotaz, kam nově zasílat fota k receptům a bylo mi řečeno, že také na tuto novou kontaktní adresu, tedy info@recepty.cz. Jiná věc je ovšem ta, že bych si nedovolila zaslat k uveřejnění fota, která jsem sama nenafotila, pokud bych k tomu neměla svoleníí autora fotografií. Jsem totiž také často "autor nějaké fotografie" a vadí mi, když svou práci najdu uveřejněnou na cizím webu, nebo dokonce na tiskovině (i to se mi už stalo....PS - také mám k dospozici prezentaci o výrobě kuřecí bábovky, pokud někdo chete, napište mi na e-mail a já ji přepošlu. Ale nebudu foto z ní posílat k uveřejnění.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    10. 6. 2009 22:42

    Poslala jsem fotky na adresu: foto@recepty.cz - pokud nebudou zveřejněny, napište mi na mou adresu hlh@seznam.cz - rádá přepošlu.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    10. 6. 2009 22:19

    Nebo nahrajte obrázky do fotogalerie ;-)

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    10. 6. 2009 21:47

    Vážně? A nemohla byste to nějak, prosím, přidat na forum ... Mě by to právě docela zajímalo, jak to vypadá :)

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    10. 6. 2009 18:32

    Recept mi přišel mailem, k dispozici je obrázkový postup, jenže tady zveřejnění fotek nějak nefunguje... posílala jsem dvakrát i se žádostí o vyvěšení a zatím nic. :-/

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    10. 6. 2009 17:56

    Ty jo, tak tohle určitě zkusim... Ale nejdřív si počkám na tu fotku, abych to viděla .) ... zní to dost pěkně a určitě to bude u nás zase inovace, kterejch neni nikdy dost

  • Helena Janíková
    Helena Janíková |

    10. 6. 2009 11:01

    Děkuji moc, je to srozumitelné.

  • Lenka Čadilová
    Lenka Čadilová |

    8. 6. 2009 10:45

    Opravdu výborný recept.Pekla jsem ve skleněné formě vyložené pečícím papírem.Místo pažitky jsem dala jarní cibulku a na drobno nakrájenou červenou papriku.

  • A B
    A B |

    6. 6. 2009 12:50

    pro Helenu Janíkovou - dělám to podobně jako tady tu bábovku - jen kuřecí prsa ještě podélně rozkrojím, abych vyložila celou formu - syrové nasolím, posypu kořením na pečené kuře, vyložím tím formu, dovnitř dám míchaná vajíčka, do kterých zamíchám červenou steril. papriku, kyselou okurku, hrášek, nakrájenou šunku nebo klobásu, přikryji to masem, které je po stranách, nahoru dám vločky másla a upeču. Nejdřív přikryté alobalem, který po cca 2O minutách odstraním. jestli jsem to nenapsala srozumitelně, ozvěte se.

  • Helena Janíková
    Helena Janíková |

    6. 6. 2009 11:42

    Prosím, jak je ten recept na ten srnčí khbet. Děkuji

  • A B
    A B |

    5. 6. 2009 20:25

    jako Iva dělávám v silikonovým srnčím hřbetu bez papíru, jen vejce dávám míchaná, tohle mi taky přišlo mailem, vypadalo to moc dobře.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    5. 6. 2009 10:23

    Fotku jsem k tomuto receptu sem poslala, zatím ještě není zveřejněná.

  • Iva Pěnkavová
    Iva Pěnkavová |

    5. 6. 2009 08:22

    Taky jsem to dostala emailem, obrázky vypadají žrádelsky ! Příští týden máme posezení tak se na to chystám! Akorát mi tam trochu zarazil ten pečící papír , je-li doopravdy nutný ? Já dělám roládu jak z kuřecích prsou nebo z mletého (sekaná) do srnčího hřbetu a žádný papír nedávám , v pohodě , nic se nepřipeče ! Proto si myslím , že by snad nemusel být papír ani tady? A ptám se , dělal někdo už něco takového v bábovkové formě ?

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    5. 6. 2009 07:40

    Tenhle recept mi poslala kamarádka mailem i s fotkama,vypadá to moc hezky. Časem vyzkouším.