Autor:

Plněná veka II.

Střední
Ingredience
Veka 1 ks
Máslo 130 g
Sardinky v oleji 1 ks
Sardelová pasta 1 ks
Hořčice plnotučná  
Cibule 1 ks
Měkký salám 200 g
Kapie 1 ks
Tvrdý sýr 150 g
Nakládané okurky 3 ks
Vejce
na tvrdo
2 ks
Sůl  
Plněná veka II.

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná.
Máslo vyšleháme s hořčicí a sardelovou pastou.
Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, okurky, salám, cibuli, sýr a vajíčka a vše promícháme se sardinkami (bez šťávy).
Podle potřeby přidáme střídku, dosolíme.
Dobře promíchaou náplní naplníme veku a dáme do chladničky.
Nejlepší je připravit den předem. Krájíme ostrým nožem na 1 cm silné řezy a podáváme jako součást studeného bufetu, místo chlebíčků.
Poznámka: veku takto můžeme plnit libovolnou náplní, podle vlastní chuti. Základem je vždy máslo a střídka z veky. Zbytek přidáme podle chuti, např. salámy, hrášek, mrkvička, vše krájené na drobné kostky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1

Komentáře k receptu: Plněná veka II.

Komentáře

  1. Anonym   30.01.2007 | 13:35 | reagovat |

    V sobotu jsem zkusila, děti velice chválily, že jim z toho nic nepadá jako z klasických chlebíčků (a navíc říkají, že to jsou "cestovní chlebíčky" neb je budeme moci v pohodě vozit k dědečkovi). Skvělý nápad, dávám za 1.

  2. Tereza Jarčušková   06.03.2006 | 10:15 | reagovat |

    Bola som preč, preto reagujem až teraz. U nás je to sendvič, v Čechách asi veka, nie toustový chlieb, ten je mäkký. To, z čoho sa obyčajne robia chlebíčky : )))

  3. Kajka   04.03.2006 | 19:52 | reagovat |

    Dnes jsme baštili na rodinné oslavě a bylo to výborné. Skvělý nápad. Paní Terezka nezklame niikdy se svými recepty. Moc ji pozdravuji.

  4. Marsí   02.03.2006 | 9:21 | reagovat |

    Také to máme rádi, akorát to dělám z vydlabaných rohlíků a plním pomazánkovým máslem s natvrdo uvařenými vajíčky, trochu klas.másla, šunky, pažitky. Přidat se dá cokoliv, je to pracnější, ale po nakrájení slouží jako jednohubky. Také se to dá udělat z menší veky.Moc dobré a vypadá to dobře.

  5. Berča   02.03.2006 | 9:14 | reagovat |

    Já něco podobného dělám z veky, že ji podélně rozkrojím, vydlabu a naplním jakoukoliv pomazánkou do které použiji vnitřek veky, zabalím do alobalu, dám do ledničky a po zatuhnutí krájím na plátky. Je to opravdu velice dobré a návštěvy většinou zkoumají jak jse to udělala.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web