Autor:

Plněná veka II.

Střední
Ingredience
Veka 1 ks
Máslo 130 g
Sardinky v oleji 1 ks
Sardelová pasta 1 ks
Hořčice plnotučná  
Cibule 1 ks
Měkký salám 200 g
Kapie 1 ks
Tvrdý sýr 150 g
Nakládané okurky 3 ks
Vejce
na tvrdo
2 ks
Sůl  
Plněná veka II.

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná.
Máslo vyšleháme s hořčicí a sardelovou pastou.
Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, okurky, salám, cibuli, sýr a vajíčka a vše promícháme se sardinkami (bez šťávy).
Podle potřeby přidáme střídku, dosolíme.
Dobře promíchaou náplní naplníme veku a dáme do chladničky.
Nejlepší je připravit den předem. Krájíme ostrým nožem na 1 cm silné řezy a podáváme jako součást studeného bufetu, místo chlebíčků.
Poznámka: veku takto můžeme plnit libovolnou náplní, podle vlastní chuti. Základem je vždy máslo a střídka z veky. Zbytek přidáme podle chuti, např. salámy, hrášek, mrkvička, vše krájené na drobné kostky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)

Komentáře k receptu: Plněná veka II.

Komentáře

  1. Anonym   30.01.2007 | 13:35 | reagovat | závadný

    V sobotu jsem zkusila, děti velice chválily, že jim z toho nic nepadá jako z klasických chlebíčků (a navíc říkají, že to jsou "cestovní chlebíčky" neb je budeme moci v pohodě vozit k dědečkovi). Skvělý nápad, dávám za 1.

  2. Tereza Jarčušková   06.03.2006 | 10:15 | reagovat | závadný

    Bola som preč, preto reagujem až teraz. U nás je to sendvič, v Čechách asi veka, nie toustový chlieb, ten je mäkký. To, z čoho sa obyčajne robia chlebíčky : )))

  3. Kajka   04.03.2006 | 19:52 | reagovat | závadný

    Dnes jsme baštili na rodinné oslavě a bylo to výborné. Skvělý nápad. Paní Terezka nezklame niikdy se svými recepty. Moc ji pozdravuji.

  4. Marsí   02.03.2006 | 9:21 | reagovat | závadný

    Také to máme rádi, akorát to dělám z vydlabaných rohlíků a plním pomazánkovým máslem s natvrdo uvařenými vajíčky, trochu klas.másla, šunky, pažitky. Přidat se dá cokoliv, je to pracnější, ale po nakrájení slouží jako jednohubky. Také se to dá udělat z menší veky.Moc dobré a vypadá to dobře.

  5. Berča   02.03.2006 | 9:14 | reagovat | závadný

    Já něco podobného dělám z veky, že ji podélně rozkrojím, vydlabu a naplním jakoukoliv pomazánkou do které použiji vnitřek veky, zabalím do alobalu, dám do ledničky a po zatuhnutí krájím na plátky. Je to opravdu velice dobré a návštěvy většinou zkoumají jak jse to udělala.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web