Plněná veka II.

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks veka
    • 130
      g máslo
    • 1
      ks sardinky v oleji
    • 1
      ks sardelová pasta
    • hořčice plnotučná
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g měkký salám
    • 1
      ks kapie
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 2
      ks vejce na tvrdo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná.
2
Máslo vyšleháme s hořčicí a sardelovou pastou.
3
Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, okurky, salám, cibuli, sýr a vajíčka a vše promícháme se sardinkami (bez šťávy).
4
Podle potřeby přidáme střídku, dosolíme.
5
Dobře promíchaou náplní naplníme veku a dáme do chladničky.
6
Nejlepší je připravit den předem. Krájíme ostrým nožem na 1 cm silné řezy a podáváme jako součást studeného bufetu, místo chlebíčků.
7
Poznámka: veku takto můžeme plnit libovolnou náplní, podle vlastní chuti. Základem je vždy máslo a střídka z veky. Zbytek přidáme podle chuti, např. salámy, hrášek, mrkvička, vše krájené na drobné kostky.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    30. 1. 2007 13:35

    V sobotu jsem zkusila, děti velice chválily, že jim z toho nic nepadá jako z klasických chlebíčků (a navíc říkají, že to jsou "cestovní chlebíčky" neb je budeme moci v pohodě vozit k dědečkovi). Skvělý nápad, dávám za 1.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    6. 3. 2006 10:15

    Bola som preč, preto reagujem až teraz. U nás je to sendvič, v Čechách asi veka, nie toustový chlieb, ten je mäkký. To, z čoho sa obyčajne robia chlebíčky : )))

  • Kajka
    Kajka |

    4. 3. 2006 19:52

    Dnes jsme baštili na rodinné oslavě a bylo to výborné. Skvělý nápad. Paní Terezka nezklame niikdy se svými recepty. Moc ji pozdravuji.

  • Marsí
    Marsí |

    2. 3. 2006 09:21

    Také to máme rádi, akorát to dělám z vydlabaných rohlíků a plním pomazánkovým máslem s natvrdo uvařenými vajíčky, trochu klas.másla, šunky, pažitky. Přidat se dá cokoliv, je to pracnější, ale po nakrájení slouží jako jednohubky. Také se to dá udělat z menší veky.Moc dobré a vypadá to dobře.

  • Berča
    Berča |

    2. 3. 2006 09:14

    Já něco podobného dělám z veky, že ji podélně rozkrojím, vydlabu a naplním jakoukoliv pomazánkou do které použiji vnitřek veky, zabalím do alobalu, dám do ledničky a po zatuhnutí krájím na plátky. Je to opravdu velice dobré a návštěvy většinou zkoumají jak jse to udělala.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 3. 2006 21:16

    Paní Terezko, jaký sendvič myslíte? Je to toastový chléb? Ale ten je přeci již nakrájený.Děkuji,K

  • beba
    beba |

    1. 3. 2006 14:19

    Môžem potvrdiť - výborné na druhý deň, keď sa to trošku rozleží.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    1. 3. 2006 11:58

    Terezko,že by mrkvička?:))Dělávám s vekou.Je to rychlejší než chlebíčky,lze dělat dopředu a na rozdíl od chlebíčků to neokorá.Je to výborné!