Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
1
5 5 Dýňový kompot s ananasovou šťávou 5 1
Autor:

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Dýně 2 kg
Cukr
může být i méně
500 g
Kyselina citronová 1 lžička
Ananasová příchuť 1 sklenice
Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Dýni nakrájíme, dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla celá ponořená. Vaříme asi 1 minutu. Potom rychle odstavíme a do horkého přidáme 1 lžičku kyseliny citronové a cukr, dobře zamícháme a necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme skleničku ananasové příchuti, zamícháme a vkládáme do sklenic. Sterilujeme asi 25 minut na 85 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Grilované krevety s česnekem Krevety, kalamáry, chobotnice a jiné mořské plody Články z

Komentáře k receptu: Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Komentáře

  1. Erika Fučková   29.02.2012 | 18:06 | reagovat | závadný

    Taťkovi to moc chutná :-)

  2. Tereza J.   08.10.2007 | 20:49 | reagovat | závadný

    Pani Evička, práve preto som sa pýtala, či je nejaký rozdiel v češtine medzi tykví a dýni. Pretože ja píšem recepty v slovenčine a do webu sú prekladané. Tiež ma to nenapadlo, až keď som hľadala recepty na tekvicové jedlá, tak som na to prišla. Asi by bolo vhodné, aby to p. Kovářová zjednotila, teda názvy - alebo tykev alebo dýně. Ale na vašom recepte to nič nemení, je iný ako môj, je to v pohode, nič sa nedeje :))))

  3. Eva Přecechtělová   08.10.2007 | 10:17 | reagovat | závadný

    Paní Terezo vždy když přidávám nějaký recept, tak se snažím hledat zda už tady není. V tomto případě mě nenapadlo hledat ještě pod názvem "týkvový kompot". Podnikám a chodím denně večer domů, po večerech jsem zavařovala a nakonec zavařeniny rozdám dětem pro vnoučata. Volila jsem tenhle recept, protože je rychlý a v rodině vyzkoušený. Eva

  4. Tereza J.   07.10.2007 | 22:28 | reagovat | závadný

    Robím ako píše Janka Remková, pozrite recept Tykvový kompót, je tam aj fotka:)))

  5. Jana Remková   06.10.2007 | 14:34 | reagovat | závadný

    Dýni dělám každý rok,ale určitě ji hned nevařím,nakrájím na kostičky a dám na 24 hodin do vody a octu,více dám vody.Na druhý den dýni pořádně propláchnu a dám teprve vařit s kolečkama citronu,hřebíčkem a celou skořicí.Kdysi jsem dávala ananasový kompot,ale věřte mi,je to dobré i bez něj,cukr dám podle chuti a horké leju do sklenic.Nezavařuji.Vychlazená v ledničce je opravdu výborná.Letos jsem ji dělala s dýně vážící 50 kilo a vím,že v létě již nebude.Jana

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web