Autor:

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Snadné
Ingredience
Listové těsto
400 - 500 gramů
1 ks
Hladká mouka
na podsypání
 
Rozšlehané vejce
na potření
1 ks
Kysané zelí
okapané 500 -
600 g
Uzené maso
(plec, krkovice) nebo anglická, moravská, váhalova nebo jiná slanina, cca
250 g
Grilovací koření
nebo místo něj česnek, drcený kmín, paprika, pepř, sůl
 
Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Postup přípravy:

Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, který potřeme vejcem a posypeme pokrájeným uzeným a okapaným zelím. Ochutíme kořenící směsí a pevně zavineme. Při zavinování opět těsto potíráme, protože nám vejce pečením podrží lépe směs ve šnecích. Závin potřeme zbylým vejcem (můžeme ještě i posypat kořením), pokrájíme na cca 2 - 2,5 cm široké dílky (šneky), které přeneseme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů upéct dozlatova.

Nejlepší jsou ještě vlažné, ale jíst je můžeme samozřejmě i vychladlé.

Dle tloušťky šneků 12-16 kusů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Opice by se neměly přetěžovat, Koně si polepší v práci Horoskop na další týden: Opice by se neměly přetěžovat, Koně si polepší v práci
Měl jsem klíště: Jak zjistit, zda bylo infikované, a co mám dělat? Měl jsem klíště: Jak zjistit, zda bylo infikované, a co mám dělat?
Problémy ve vztahu? Pokud dělá těchto 7 věcí, rozejděte se s ním Problémy ve vztahu? Pokud dělá těchto 7 věcí, rozejděte se s ním
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web