Autor:

Šneci z rebarbory

Střední
Základ
Listové těsto  
Rebarbora  
Cukr  
Skořice  
Citronová šťáva  
Náplň
Měkký tvaroh 1 balení
Žloutek 1 ks
Cukr
dle chuti
 
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová kůra  
Drobenka
Polohrubá mouka 80 g
Tuk
hera nebo máslo
80 g
Cukr krupice 80 g
Šneci z rebarbory

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Rebarboru oloupeme, nakrájíme na 1 cm široké kousky a v míse smícháme s cukrem, skořicí a citronovu šťávou. Listové těsto rozválíme na placku, potřeme rozdělaným tvarohem a posypeme rebarborou (kdo má rád, může dát ještě rozinky nebo sekané mandle). Stočíme do rolády a krájíme na kolečka, ty klademe na pečící papír, tak aby byl vidět šnek. Je dobré konec těsta trochu přitlačit, aby se při pečení nezačal rozbalovat. Pokud nám zbyde rebarbora můžeme jí ještě zatlačit do tvarohu. Nakonec posypeme drobenkou a dáme péci.

Záměrně neuvádíme gramáž cukru, protože každý má rád jinak sladké, ale není dobré ho tam dávat velké množství, protože by jinak chuť rebarbory zanikla. Tvaroh můžeme malinko naředit mlékem (záleží jaký tvaroh použijete), ale nesmí být moc řídký, aby nám ze šneka nevytekl. Ještě k drobence, když ji budete dělat a tuk si rozpustíte, stačí ho dát méně, a místo cukru kdo chce, může k teplému tuku rozpustit med - NECHAT ZCHLADIT - a pak přisypat už jenom mouku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.6 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 10x)
Reklama
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Šneci z rebarbory

Komentáře

  1. Krista.p   12.06.2013 | 18:19 | reagovat | závadný

    doplnění: posledních komentářů :-)

  2. Krista.p   12.06.2013 | 18:19 | reagovat | závadný

    Śneky jsem udělala podle posledních, nikoliv podle popisu v receptu. A jsou výborný!!! Doporučuju :-)

  3. Simča Sládková   09.06.2009 | 12:59 | reagovat | závadný

    No Jarko, je mi jasné, JAK to JÁ příště budu dělat, přesně, jak jsi to napsala. Ale Racapt by měl být napsán tak, aby to podle něho dokázal udělat i začátečník s co nejlepším výsledkem. A tady já vidím v tomto receptu chybu - proto ta 2. ALE zakládám na fóru téma "Jak (podle čeho) hodnotíte racepty. Můžeme dál diskutovat tam....

  4. Jarka O.   09.06.2009 | 7:42 | reagovat | závadný

    Simčo, taky se mi to stalo, když jsem pekla poprvé, ale nebylo to tak hodně, jak to popisuješ Ty. ožná jsem měla méně šťavnatou rebarboru:-) Od té doby dělám tyto šneky tak, že potřu těsto tvarohem, posypu rebarborou, oříšky a rozinkami a teprve pak ochutím cukrem a skořicí, zabalím a krájím. Já nejvíc u receptů oceňuju jejich chuť, tím, jak nejsem příliš výtvarně nadaná, beru méně povedený vzhled jako svoji nedokonalost :-))

  5. Simča Sládková   08.06.2009 | 20:31 | reagovat | závadný

    Tak tomuhle nerozumím - včera v noci jsem tu hodnotila dvojkou - teď koukám, že tu je "hodnoceno 6x, výsledná známka 1". Tomu nějak nerozumím, nemělo by být 1,2???

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web