Autor:

Rýže se zelím a mletým masem

Snadné
Zelná směs:
Cibule
-pokrájená nadrobno
2 ks
Kysané zelí 500 g
Anglická slanina
nebo Vahalka -dle chuti, cca 250
300 g
Cukr
-nemusí být
1 lžíce
Mletá směs:
Mleté maso - míchané 500 g
Koření na mleté maso
-dle chuti
 
Sůl  
Vejce 1 ks
Ingredience
Rýže ve varném sáčku
-uvařená ve slané vodě dle návodu,sáčky-
2 ks
Smetana 100 ml
Tuk  
Rýže se zelím a mletým masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Uzené, Mleté, Z rýže

Rýži si uvaříme dle návodu a necháme okapat. Na oleji si orestujeme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, kterou pak smícháme s pokrájenou slaninou a zelím (syrovým, kysaným).

Mleté maso ochutíme kořením a solí, přidáme vejce a dobře promícháme. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu mleté směsi, na kterou nasypeme jeden sáček uvařené rýže. Tu pak posypeme větší polovinou zelné směsi, na kterou nasypeme opět rýži a pokapeme smetanou. Na rýži dáme druhou část zelné směsi a přikryjeme zbytkem mleté směsi, maličko uplácáme a dáme péct zakryté na 30 minut do předehřáté trouby. Pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 10 minut

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Rýže se zelím a mletým masem

Komentáře

  1. Čtenář   18.09.2016 | 13:03 | reagovat |

    Vypadá to dobře, uvařím na zítra k obědu. Jen nevím, co znamená "větší" polovina :-S

  2. Mirka   26.09.2015 | 13:00 | reagovat |

    Dobrý a nenáročný oběd, který jsem udělala hned ráno. Po upečení ho i s kastrólem obaleným v utěrce strčila do postele a odešla s mužem na houby. Když jsme přišli měli jsme teplý oběd hned na stole a teď dumáme jestli si nemáme jít lehnout :-D

  3. Millan   27.05.2013 | 18:42 | reagovat |

    Trochu sem si to prizpusobil a dal asi tam dvojtou davku kysane smetany misto normalni a rozprostrel ji na obe vrstvy ryze.

    Taky jsem pouzil cervene zeli takze ta barva je nadherna a chutna to skvele. Taky bych doporucil zeli pred pridanim zcedit, stavu vymackat ale neproplachovat.

  4. Martina Uhlová   30.12.2012 | 16:45 | reagovat |

    Ano, čím víc zelí tím líp, bylo to dobré :D

  5. mkaiser   24.09.2012 | 14:41 | reagovat |

    Takova mene povedena variace na Kolozvarske zeli.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web