Rýže se zelím a mletým masem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Zelná směs:
    • 2
      ks cibule -pokrájená nadrobno
    • 500
      g kysané zelí
    • 300
      g anglická slanina nebo Vahalka -dle chuti, cca 250
    • 1
      lžíce cukr -nemusí být
  • Mletá směs:
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • koření na mleté maso -dle chuti
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks rýže ve varném sáčku -uvařená ve slané vodě dle návodu,sáčky-
    • 100
      ml smetana
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži si uvaříme dle návodu a necháme okapat. Na oleji si orestujeme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, kterou pak smícháme s pokrájenou slaninou a zelím (syrovým, kysaným).
2
Mleté maso ochutíme kořením a solí, přidáme vejce a dobře promícháme. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu mleté směsi, na kterou nasypeme jeden sáček uvařené rýže. Tu pak posypeme větší polovinou zelné směsi, na kterou nasypeme opět rýži a pokapeme smetanou. Na rýži dáme druhou část zelné směsi a přikryjeme zbytkem mleté směsi, maličko uplácáme a dáme péct zakryté na 30 minut do předehřáté trouby. Pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 10 minut
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Čtenář
    Čtenář |

    18. 9. 2016 13:03

    Vypadá to dobře, uvařím na zítra k obědu. Jen nevím, co znamená "větší" polovina :-S

  • Čtenář
    Čtenář |

    18. 9. 2016 13:03

    Vypadá to dobře, uvařím na zítra k obědu. Jen nevím, co znamená "větší" polovina :-S

  • Mirka
    Mirka |

    26. 9. 2015 13:00

    Dobrý a nenáročný oběd, který jsem udělala hned ráno. Po upečení ho i s kastrólem obaleným v utěrce strčila do postele a odešla s mužem na houby. Když jsme přišli měli jsme teplý oběd hned na stole a teď dumáme jestli si nemáme jít lehnout :-D

  • Millan
    Millan |

    27. 5. 2013 18:42

    Trochu sem si to prizpusobil a dal asi tam dvojtou davku kysane smetany misto normalni a rozprostrel ji na obe vrstvy ryze. Taky jsem pouzil cervene zeli takze ta barva je nadherna a chutna to skvele. Taky bych doporucil zeli pred pridanim zcedit, stavu vymackat ale neproplachovat.

  • Martina Uhlová
    Martina Uhlová |

    30. 12. 2012 16:45

    Ano, čím víc zelí tím líp, bylo to dobré :D

  • mkaiser
    mkaiser |

    24. 9. 2012 14:41

    Takova mene povedena variace na Kolozvarske zeli.

  • Sajdlová
    Sajdlová |

    1. 3. 2012 16:37

    Výborné a zelí doporučuji dát klidně víc :-*

  • Javůrková
    Javůrková |

    13. 9. 2011 14:20

    Dělala jsem už podruhé a tentokrát jsem zakončila vrstvení zelím se slaninkou. Zelího jsem dala asi o hrst víc a bylo to vynikající. Zelí u nás máme rádi všichni a nikdy ho není dost.

  • Šmerdová Hanka
    Šmerdová Hanka |

    10. 6. 2011 08:28

    Je to výborné, dělala jsem už několikrát.