Autor:

Rýže se zelím a mletým masem

Snadné
Zelná směs:
Cibule
-pokrájená nadrobno
2 ks
Kysané zelí 500 g
Anglická slanina
nebo Vahalka -dle chuti, cca 250
300 g
Cukr
-nemusí být
1 lžíce
Mletá směs:
Mleté maso - míchané 500 g
Koření na mleté maso
-dle chuti
 
Sůl  
Vejce 1 ks
Ingredience
Rýže ve varném sáčku
-uvařená ve slané vodě dle návodu,sáčky-
2 ks
Smetana 100 ml
Tuk  
Rýže se zelím a mletým masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Uzené, Mleté, Z rýže

Rýži si uvaříme dle návodu a necháme okapat. Na oleji si orestujeme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, kterou pak smícháme s pokrájenou slaninou a zelím (syrovým, kysaným).

Mleté maso ochutíme kořením a solí, přidáme vejce a dobře promícháme. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu mleté směsi, na kterou nasypeme jeden sáček uvařené rýže. Tu pak posypeme větší polovinou zelné směsi, na kterou nasypeme opět rýži a pokapeme smetanou. Na rýži dáme druhou část zelné směsi a přikryjeme zbytkem mleté směsi, maličko uplácáme a dáme péct zakryté na 30 minut do předehřáté trouby. Pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 10 minut

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Babiččiny třešňové kuličky Nejlepší recepty z třešní: Babiččiny třešňové kuličky Články z

Komentáře k receptu: Rýže se zelím a mletým masem

Komentáře

  1. Čtenář   18.09.2016 | 13:03 | reagovat | závadný

    Vypadá to dobře, uvařím na zítra k obědu. Jen nevím, co znamená "větší" polovina :-S

  2. Mirka   26.09.2015 | 13:00 | reagovat | závadný

    Dobrý a nenáročný oběd, který jsem udělala hned ráno. Po upečení ho i s kastrólem obaleným v utěrce strčila do postele a odešla s mužem na houby. Když jsme přišli měli jsme teplý oběd hned na stole a teď dumáme jestli si nemáme jít lehnout :-D

  3. Millan   27.05.2013 | 18:42 | reagovat | závadný

    Trochu sem si to prizpusobil a dal asi tam dvojtou davku kysane smetany misto normalni a rozprostrel ji na obe vrstvy ryze.

    Taky jsem pouzil cervene zeli takze ta barva je nadherna a chutna to skvele. Taky bych doporucil zeli pred pridanim zcedit, stavu vymackat ale neproplachovat.

  4. Martina Uhlová   30.12.2012 | 16:45 | reagovat | závadný

    Ano, čím víc zelí tím líp, bylo to dobré :D

  5. mkaiser   24.09.2012 | 14:41 | reagovat | závadný

    Takova mene povedena variace na Kolozvarske zeli.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web